Toivo (nyk. Onni)

Lisätty sivulle: 2008-11-14

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Toivo (nyk. Onni)
14.11.2009 Onnista on tullut enkeli.

***

28.2.2009 Toivo sai kodin Nurmijärveltä.

***

Kuulumisia kodista:

9.3.2009 Onni ei suostunut kävelemään Tallinnassa laivaterminaalissa, joten Onni kyydittiin ostoskärryissä laivaan;) Ja Helsingin päässä sitten kannettiin kahden naisen voimalla ulos laivasta. Onni on kotiutunut tosi hyvin, rupesi leikimään jo parin päivän kuluttua kotiutumisesta kuin pentu! Oman kissamme kanssa tulee hyvin toimeen.

Hihnakäyttäytymistä pitää opetella vielä, Onni räyhää vastaantuleville koirille. Lasten kanssa Onni tulee hyvin juttuun. Kaikki on mennyt paremmin mitä odotin. Onni on tosi ihana koira. Terveisin Päivi & Onni

***

Uros, noin 6v.

3.2.2009 Toivo odottaa edelleen omaa kotiaan, mitä hän on odottanut tarhalla jo viime kesästä asti:( Mutta silti Toivo jaksaa olla iloinen nähdessään ihmisen, ketjuelämä ei ole nujertanut pojan elämäniloa kokonaan. Lenkillä Toivo haistelee maata erittäin kiinnostuneesti eikä vedä hihnassa paljoa. Edelleen Toivo välillä menee maahan peläten ihmisen kättä mutta huomatessaan, ettei mitään pahaa tapahdu, piristyy nopeasti.

14.11.2008 Nimesin tämän koiran Toivoksi, koska toivoisin niin kovasti pojan elämän muuttuvan paremmaksi. Haluaisin antaa pojalle toivoa löytää koti, parempi elämä. Toivon tarina on tavallinen: hylätty koira, löydetty vaeltamasta yksin ja toimitettu Virumaan koiratarhalla odottamaan uutta kotia koppiin, ketjun päähän. Parempaa ei Toivolle pystytä tällä hetkellä tarjoamaan mutta ainakin pojalla on mahdollisuus parempaan tulevaisuuteen, omaan turvalliseen ja rakastavaan kotiin.

Saapuessani tarhalle, näin Toivon ensimmäiseksi. Iloisen tuntuisen koiran, joka tuntui olevan hyvin onnellinen saadessaan ihmiskontaktia, koiran jolla oli ilon pilke silmäkulmassa. Lähtiessämme lenkille paljastui Toivosta hyvin toisenlainen puoli. Tämä puoli on pelokas ja hermostunut, tämä Toivo poukkoili lenkillä ees taas hermostuneesti ja vähän väliä kävi maahan alistuneesti. On ilmiselvää, että Toivoa on pahoinpidelty entisessä kodissaan. Toivon kanssa on tuskin käyty juurikaan lenkeillä, hihnakäyttäytyminen oli sen mukaista. Toivo on tuskin saanut nauttia elämässään toisten koirien seurasta, jokaista koiraa hän lähestyi herrasmiesmäisen kohteliaasti mutta pelokkaasti. Valmiina puolustautumaan, mikäli tarpeen. Ihmisille Toivo on menneisyydestä huolimattaan ehdottoman kiltti.

Toivon tulevalta kodilta vaaditaan siis kärsivällisyyttä opettaa Toivoa kulkemaan hihnassa kotikoiran tavoin. Toivo tarvitsee ihmisen, johon voi pikkuhiljaa rakentaa luottamustaan, ihmisen, joka on tämän luottamuksen arvoinen. Toivon tulevassa kodissa voi olla rauhallinen ja ystävällinen narttu näyttämässä mallia. Toivo odottaa kotia, joka on valmis panostamaan häneen pojan loppuelämän ajaksi.

Tulevan omistajan tulee hakea Toivo Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. Toivon kulukorvaus on 150 euroa. Kulukorvaukseen sisältyy sirutus, rokotus ja madotus.