Tobik (nyk. Topi)

Lisätty sivulle: 2007-11-09

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Tobik (nyk. Topi)
26.11.2010 Topi lähti Sateenkaarisillalle

***

Sua huudan tuhannesti, pois ootko kokonaan? Ei – jotain ikuisesti Sinusta pitää saan. Jää jäljelle ees hiven, Sinusta muisto jää, kuin kalliin jalokiven, sen tahdon säilyttää.

Näkemiin, pikku kulta. Kiitos, kun olit luonamme. Vie terveisiä Donille, Santulle, Retulle, Kaipolle, Dolfukselle, Ronille, Nikolle, Jullelle, Kessulle, Santulle, Allulle, Jullelle, Nallelle, Karviselle, Röllille, Nöpölle ja kaikille koira- ja kissaystäville. Rakkaudella Sinun oma perheesi.

***

13.12.2007 Tobik sai kodin Pieksämäeltä ainoana koirana

***

Kuulumisia kodista:

27.1.2008 Topi tuli Turun kautta uuteen kotiin 13.12.2007. Se on sopeutunut yllättävän hyvin ja osoittautunut erittäin kiltiksi ja viisaaksi kaveriksi. Oma uusi kotiväki ja lähinaapuristo on hurmattu täydellisesti. (Toisinkin päin on käynyt; naapurin pieni corgi-tyttö on vienyt Topin sydämen kertaheitolla).

Yllätykseksemme ja iloksemme Topi on alusta asti nukkunut yönsä hyvin ja ruoka on maistunut. Kaikesta huomaa, että Topi on aiemmin ollut kotikoira, se on tottunut kaikenlaisiin hoito- ja huoltotoimenpiteisiin: trimmissä Topi oli kuin vanha tekijä, eläinlääkärissä on käyty ennenkin, hampaiden pesu on tuttua puuhaa (eläinlääkäri sanoi, että Topilla on hyvin hoidetut hampaat, mistä emännälle tuli “paineita” – hampaiden täytyy myös pysyä hyvin hoidettuina)jne. Ihmettelemme vain suuresti, miten tällainen mussukka on voitu hylätä? Topi ei pysty kertomaan, mitä on tapahtunut.

Topin ennakkotiedoissa oli, että se kulkee nätisti ja vetämättä hihnassa. No, niin kulki -muutaman päivän – kunnes tultiin tutummiksi, sitten alkoi vetäminen. Siitä “vaivasta” opetellaan pois. Topi on kaikesta päätellen alkanut luottaa uusiin kotijoukkoihinsa ja hyväksynyt sen, että tämä paikka on nyt koti. Alussa Topi istui n. klo 17 aikoihin ovelle päin katsoen – kuka lienee tullut viideltä töistä kotiin. Nykyisin ko. istunnot ovat jo jääneet. Uuden emännän ja/tai isännän kotiintulosta on tullut suuri riemun aihe – Topi hyppii kirjaimellisesti “yläpystyä” kotiväen saapuessa. Se on kuitenkin sivistynyt kaveri; ei hypi päin vaan ainoastaan hyppii ilosta ilmaan. Me olemme saaneet mukavan perheenjäsenen – kiitos RR:lle ja siskolle!

***

Uroskoira, noin 8 v.

14.11.2007 Lisätty pari kuvaa. Tobik muistuttaa kovasti puhdasrotuista kääpiösnautseria. Tobik on sisäsiisti, eikä ole tehnyt mitään tuhoja. Tobik tykkää kovasti ihmisen läheisyydestä ja tulee viereen istumaan. Tobik osaa kävellä nätisti hihnassa. Tobik tulee hyvin toimeen pikkulapsen kanssa. Kissojen kanssa Tobik ei tule lainkaan toimeen, joten kissaperheeseen sitä ei voida antaa.

9.11.2007 Tobik on noin 8-vuotias snautserisekoitus. Tobik on n.35-40cm korkea. Tobik “unohdettiin” eräälle kesämökille, josta se toimitettiin tarhalle. Se on erittäin ystävällinen ihmisille, ja lapsetkin ovat sitä kävelyttäneet. Tobik on tarhalla tullut toimeen kaikkien koirien kanssa mutta varmuuden vuoksi sitä ei luovuteta perheeseen jossa on uroskoiria.

Kulukorvaus koirasta on 150 euroa. Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä ja rokotettuna sekä ulkoloishäädettynä.