Tini (nyk. Tintti)

Lisätty sivulle: 2007-01-12

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tini (nyk. Tintti)
5.8.2017 Tintistä tuli koiraenkeli.

***

6/2005 Tini sai kodin Etelä-Suomesta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

23.2.2009 Tini on nykyään kutsumanimeltään Tintti. Tintti on voinut erittäin hyvin, sekä on ollut reipas ja terve. Tintti on leikattu 2007. Leikkauksen jälkeen Tintille on tullut liikakiloja, mutta olemme saamassa niitä pois. Tässä on mukan muutamia tuoreita kuvia Tintistä. Terveisin, Markku

3.2.2006 Meillä menee Tinin kanssa tosi hyvin. Ei mitään ongelmia. Hiukka arka Tini on toisia koiria kohtaan, mutta on meillä useita koiratuttuja. Teemme Tinin kanssa päivälenkin joka kestää 1½ – 3h. Siihen aamu- ja iltalenkit päälle. Tini on tietyissä turvallisissa paikoissa vapaana, odottaa käskettäessä jos ei ole metsästysvietti päällä. Silloinkin kun Tini havaitsee, ettei meitä ole näköpiirissä niin se ilmestyy jostain suunnasta. Tini on hyvin hyvä “päinen”. Suhtautaa kaikkiin ihmisiin sopuisasti. Hiihtäjiin Tini ei oikein ole tottunut, mutta polkupyöräilijät ovat hallinnassa kuten myös hölkkääjät. Tini painoi 25 kg kun tuli meille, nyt painaa n. 30 kg. Jotkut koiratutut ovat sitämieltä, että ei saisi kertyä painoa enään lisää. Olemme huomioinut sen.

***

Narttuo, noin 1v.

Tini-narttu saapui kotihoitoon Suomeen 11.6.2005 Helsinkiin. Se tuotiin Eestin Kohtlajärven löytöeläintarhalta. Tytöllä on ikää arviolta vasta vuoden, ehkä hieman allekin, ja säkää löytyy noin 45-48cm.

Tini kiintyy nopeasti ihmiseen, hyvin seurallinen pusukoira, joka nukkuin matkustettaessa koko matkan pää ihmisen jalan päällä. Se tottui kotihoitopaikassaan saman tien kahteen muuhun narttukoiraan, samoin tulee hyvin toimeen myös urosten ja kissojen kanssa. Lenkillä haluaisi mennä tutustumaan niin kaikkiin ihmisiin kuin koiriinkin, avoin ja sosiaalinen. Hieman säikkyy yllättäviä asioita kuten ohi kiitäviä lokkeja tai autoja, turvaa haetaan ihmisestä.

Koirapuistossa Tini nautti juoksemisesta sydämensä pohjasta. Lenkillä vetää ensin vähän matkaa, mutta sitten rauhottuu ja katsoo aina välillä taluttajaa, että mihin nyt. Eli on jonkin verran koulutettu. Sohvaperunaksi Tinistä ei ole, eli virtaa riittää. Jos Tini tulee ainoaksi koiraksi, saattaa se kärsiä eroahdistuksesta, koska leimautuu hyvin nopeasti. Jäi vinkumaan kun kotihoitaja kävi kaupassa.