Tiinuska (nyk. Riitu)

Riitusta tuli koiraenkeli 19.1.2022.

***

Lisätty sivulle: 2008-10-05

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tiinuska (nyk. Riitu)
18.2.2009 Tiinuska sai kodin Veikkolasta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

29.6.2009 Kevät mennä hurahti vauhdilla ja kesäkin näyttää tekevän samoin. Riitu on ollut nyt meillä reilut neljä kuukautta ja muuttunut tänä aikana aikalailla, varsinkin ulkonäöltään. Painoa on tullut lisää ja myös turkkia, joka kiiltää komeasti. Näyttää siltä kuin Riitu olisi kasvanut muutenkin, mutta ehkä se johtuu siitä, että koko olemus on saanut uutta ryhtiä, kun itsevarmuus on lisääntynyt. Vaikka kyllähän Riitu on edelleenkin vähän aranoloinen varsinkin uusia ihmisiä ensimmäistä kertaa tavatessaan. Koirakavereita hän tervehtii aina iloisesti ja olisi heti valmis leikkimään pienten ja suurten kanssa. Riitu on saanut kovasti kehuja vierailta siitä, miten ystävällinen, rauhallinen ja kaunis koira hän on. Ja niinhän hän onkin, aivan ihana otus! Haukkuvan olemme hänen kuulleet ainoastaan muutaman kerran, kun joku vieras on yllättäen tullut pihaan tai ovelle. Kemiön mökin alueen Riitu selvästi mieltää jo omaksi reviirikseen ja siellä hän viihtyykin todella hyvin. Nauttii kun saa juoksennella metsässä ja touhuta vapaana pihalla. Automatkatkin ovat helpottuneet ajanmyötä. Nyt Riitu on tullut jo pari reissua oksentamatta ilman pahoinvointilääkettä.

Pieni (tai ei niin pienikään) huolenaihe meillä oli tässä keväällä. Riitulla oli toistuvasti ripuli, jonka syy jäi vähän epäselväksi. Vahvimmaksi epäilyksi jäi, että Riitu sai lumien sulattua maasta löytämistään jätöksistä bakteereja mahalaukkuunsa. Hän näyttää olevan kovasti innokas kaikennäköisten vanhojen kökkäreiden syöskentelyyn, kun silmä välttää. Vaihdoin varmuuden vuoksi Riitun ruuan koirapuuron ja viljattoman kuivanmuonan sekotukseksi, johon lisään kypsää lihaa, kalkkunaa, kalaa tms. ja lurauksen öljyä + gefiluspiimää. Nyt näyttäisi tilanne rauhoittuneen, onneksi. Laitan tähän liitteeksi pari kuvaa, joista toisessa Riitu loikoilee Kemiön mökin pihalla ja toisessa on lenkillä täällä Veikkolassa. Oikein mukavaa kesän jatkoa ja lämpimät terveiset meiltä kaikilta.
Liisa, Veli-Matti ja Riitu Veikkolasta

28.2.2009 Riitun sopeutuminen meille on alkanut uskomattoman helposti. Heti ensimmäinen yö oli jo aivan rauhallinen ja aamulla ruokakin maistui hyvin. Ensimmäinen lenkki kuljettiin aika arkaillen ja ihmetellen, mutta jo seuraavana päivänä läheisellä pellolla Riitu innostui pyörimään kaivamaan ja juoksentelemaan riemuissaan lumessa(kuvassa). Kotona Riitu on löytänyt hyvin omat paikkansa, varsinaisen makuupaikan lisäksi mielipaikka löytyi korituolista, josta on hyvä tarkkailla muita perheenjäseniä (kuvassa). Vähän arka ja aikalailla alistuvainen Riitu tuntuu olevan. Korvat olivat ensimmäisinä päivinä melko tiuhaan päätä myöten. Samoin Riitu kellistyi selälleen heti, kun se tuli rapsutuksia hakemaan. Nyt korvat ovat jo normaalisti pystyssä ja alistumiseleitäkään ei tarvitse enää niin tiuhaan tehdä. Kehuminen tuntuu olevan tässä asiassa paras lääke. Kovasti kiinnostunut kaikista ihmisistä ja toisista koirista Riitu tuntuu olevan. Nuuskuttelee tienvarsia ahkerasti ja kuulostelee valppaana ympäristön ääniä. En ole vielä kuitenkaan päästänyt Riitua muiden koirien kanssa leikkimään.

Tutustutaan nyt ensin kaikessa rauhassa oman perheen kesken. Kiltisti Riitu antaa myös tutkia ja hoitaa itseään. Viikko sitten Riitu sai lääkityksen (Stronghold)nenäpunkkiin ja nyt pari päivää sitten myös korvatulehdukseen, jonka aiheuttajana olivat puolestaan korvapunkit. Eläinlääkärikin oli ihmeissään, kun Riitu seisoi koko tutkimuksen ajan täysin rauhallisena.

Riitu osaa olla kotona yksinkin rauhallisesti. Eroahdistus näkyi ensimmäisinä
päivinä ehkä enemmänkin niin, että Riitun piti seurata minua koko ajan myös
sisätiloissa. Nyt tämäkin näyttäisi helpottavan. Välillä täytyy tietysti tulla
tarkistamaan ja rapsutuksia hakemaan, niin kuin nytkin tätä kirjoittaessani, Riitu tuli tunkemaan päänsä kainalooni. Kyllähän täytyy sanoa, että tämä koiratytteli on hurmannut meidät molemmat. Näyttäisi siltä, että Riitu kehittyy päivä päivältä rohkeammaksi ja terveemmäksi itsetunnoltaan. Aivan ihana ja sympaattinen koira Riitu on ja päivä päivältä rakkaampi meille. Kiitos vielä kerran kun saimme hänet! Terveisin, Liisa ja Veli-Matti

***

Steriloitu narttukoira, noin 2v.

8.2.2009 Tiinuska saapui kotihoitoon leikatun uroskoiran ja kahden kissan kaveriksi. Tulee loistavasti toimeen oman koirani ja kissojen kanssa, jakelee pusuja ja hännänheilutuksia. Ensimmäiset päivät kului kaupungin ääniin tutustuessa ja ohikiitävät rekat ja jääkiekkokaukalon pamaukset saivat tytön vetämään kovasti kohti kotia. Tiinuskan sopeutuminen kaupunkielämään on kuitenkin ollut hyvin nopeaa, eikä aikaisemmin pelottavat asiat ole enää ollenkaan niin pelottavia tai eivät pelottavia ollenkaan. Kerrostalossa asuminen on sujunut mainiosti, joten asumismuoto sinällään ei ole ongelma, mutta ulkoilumaastot saisivat olla rauhallisempia. Täällä Tiinuska on pissinyt ja kakkinut ainoastaan yhteen ja samaan paikkaan lähipusikossa, vaikka lenkillä kulkeekin tiiviisti nenä maassa kovasti nuuskutelleen. Sisällä osataan olla rauhallisesti ja lempipaikka onkin sohvalla tai allekirjoittaneen kainalossa. Tiinuska antaa kiltisti suorittaa erilaiset hoitotoimenpiteet kuten pesemisen, harjaamisen ja sterilointitikkien poiston. Oikein luottavainen, kiltti, leikkisä ja utelias tyttö, joka näyttäisi omaavan vahvan hermorakenteen, koska niin nopeasti on sisäistänyt hurjan määrän täysin uusia asioita. Tiinuska on täysin sisäsiisti. Autossa matkustaa rauhallisesti, mutta saattaa voida pahoin.

Hihnassa Tiinuska kulkee hienosti ja vetämättä, välillä mennään vielä siksakkia tai jalkojen ympäri, kun pitää käydä hakemassa rapsutuksia, mutta yhteislenkit koirien kanssa ovat oikein mukavia hetkiä. Leikkivät myös riehakkaasti juosten ja painien oman koirani kanssa. Olen uskaltanut jo pitää Tiinuskaa irtikin järven jäällä ja pelloilla eikä tytöllä ole ollut minkäänlaisia aikeita lähteä lipettiin. Joko kävelee kantapäillä, leikkii oman koirani kanssa, kieriskelee lumihangessa tai on sukeltaa pää edellä lumipenkkaan. Kutsusta tulee aina iloisesti luokse!

Tiinuska rakastaa ihmisiä isolla R:llä. Kaikkia pitäisi päästä pusuttelemaan ja Tiinuskalla onkin vielä tapana hypätä hellästi vasten ja tapittaa silmiin ja jokainen vastaantulija lenkillä olisi pakko päästä halimaan. Tiinuska on valloittanut jokaisen sen tavanneen ihmisen sydämen.

Painoa tällä hetkellä 21kg, mutta vähän saisi tulla lisää. Korkeutta 60cm.

29.1.2009 Tiina on steriloitu

22.12.2008 Suloinen Tiinusta kuikuilee herttaisesti häkkinsä raosta odottaen huomiota. Otan talutushihnan esiin ja ensin Tiinuska hieman perääntyy mutta uteliasuus voittaa ja tyttö tulee uudestaan hakemaan rapsutuksia ja lähdemme kävelylle. Tiinuska on todella ihmisrakas koira ja hakeekin paljon turvaa ihmisestä. Tyttö painautuu minua vasten kuin ei saisi koskaan tarpeeksi hellyydestä. Käymme Tiinuskan kanssa vielä tutustumassa kissoihin mutta ne eivät herätä tytössä suurempaa kiinnostusta, eli uskoisin että sopisi myös perheeseen jossa on kissoja.

25.10.2008 Tiinuska se rakastaa ihmisiä ja tyttö “kiemurtelee” syliini tuttuun tapaansa:). Tiinuska viihtyisi rapsuteltavana vaikka kuinka pitkään, mutta päätän viedä tytön leikkiaitaukseen toisen koiran kanssa. Donnabellan kanssa Tiina tulee hyvin toimeen joten otamme mukaamme tämän energisen narttukoiran. Aitauksessa koirat leikivätkin innoissaan keskenään ja Tiinakin rentoutuu ja epävarmuus katoaa tyttösen katseesta.

15.10.2008 Tiinuska on noin 2-vuotias erittäin ystävällinen narttukoira Pärnun tarhalla.

Tiinuska eli Tiina joutui koirakaverinsa kanssa löytöeläintarhalla niiden omistajan joutuessa sairaalaan. Koirat ovat asuneet maalla omakotitalossa eivätkä ne ole tottuneet kulkemaan hihnassa. Tiinuska on parivaljakosta se rohkeampi puolisko.

Tiinuska on koira, joka saa varmasti jokaisen ihmisen sydämen lämpiämään puolelleen. Tyttö on äärettömän hellyydenkipeä ja ihmisystävällinen joskin hieman arka. Tiinuska heiluttaa varovaisesti häntäänsä kun sitä lähestyy ja annan tytön itse tulla minua vastaan. Tiinuska haistelee minua rauhassa ja toteaa nopeasti vaarattomaksi ja sen jälkeen haluaa hellyyttä ja huomiota, ja paljon:). Tyttö heittäytyy eteeni rapsutuksia odottaen ja pyörii välillä alistuneen oloisena minua ympäri. Tiinuska on koira joka voisi olla ihmisen vieressä tuntikaupalla nauttien huomiosta ja hellyydestä.

Hihnassa Tiinuska kävelee verkkaan varovaisesti mutta maanittelemalla saan tytön luokseni hyvin helposti, se ei kykene vastustamaan ihmisen huomionosoituksia. Toisiin koiriin Tiinuska suhtautuu varovaisen ystävällisesti ja uudessa kodissa voisi hyvinkin olla ystävällinen koirakaveri näyttämässä Tiinuskalle reipasta ja kannustavaa esimerkkiä.

Tiinuskalle etsitään kotia rauhalliselta alueelta joko omakoti-tai rivitalosta. Omistajalla tulee olla aikaisempaa koirakokemusta ja häneltä tule löytyä motivaatiota ja kärsivällisyyttä opettaa tätä herttaista mutta arkaa tyttöä normaaliin kotikoiran elämään.

Tiinuskan säkäkorkeus on arviolta noin 60 senttimetriä.

Tiinuska luovutetaan uuteen kotiin mikrosirutettuna, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on eu-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi.

Tiinuskan kulukorvaus on 150 euroa.