Tigra

Lisätty sivulle: 2007-01-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tigra
2013 kesä Tigrasta tuli koiraenkeli <3

***

7/2006 Tigra sai kodin Tampereelta.

***

Kuulumisia kodista:

18.5.2007 Tervehdys, siitä on jo kohta vuosi kun Tigra (tikru, tiikeri ym.) muutti meille tänne pirkkalaan. Päivä päivältä tuntuu vain, että Tigra nuortuu, luultu jopa pennuksi eleittensä takia vaikka kokoa löytyy. Aivan ihana pakkaus.

Tikru luottaa ihmisiin aivan 100%, eikä arkaile. Tigra tulee toimeen toisten koirien kanssa, pienellä varauksella, sanoo helposti takaisin. Metsässä Tigra saa juosta vapaasti ja tottelee todella hyvin luoksetuloa, uskaltaa hyvin päästää vapaaksi muuallakin. Vuosi on mennyt totutellessa kaikenmaailman näköisiin ja kokoisiin koiriin pikkuhiljaa :-) Ja kaikkiin uusiin kivoihin asioihin mitä tikruli ei vaermaan osannut edes kuvitella. Ja tuloksia on saatu ja ne näkyy :-) terv. meijän porukka:-)

20.7.2006 Tervehdys! Tigra muutti rivitalo asuntoon heinäkuun alkupuolella Tampereen lähistölle. Siellä asuu minä, avomieheni, koiramme. Tigra on nyt asustellut uudessa kodissaan n. 2 viikkoa. Ensialkuun oli pieniä vaikeuksia tulla toimeen kohta 8kk ikäisen narttupentumme kanssa, mutta nyt ne ovat kuin olisivat aina asuneet yhdessä. Ensimmäinen yö oli…hmm miten sen nyt sanoisi, Tigra lauloi täyteen ääneen koko yön ja itki kuin mikäkin, raukka. Teki kaikki tarpeet sisälle. Päivät meni pienellä vikinällä, mutta hyvin nopeaa tyttö tottui. Toisena yönä nukkui todella hyvin, mutta taas tuli tarpeet sisälle. Ensimmäisen viikon ajan teki joka yö sisälle. Nyt Tigra on tottunut ja oppinut päivän rytmit.

Lenkillä kävelee todella nätisti ja jos meinaa ruveta vetämään, uskoo kyllä kun sanoo että ei. Huono puoli on, että kun tulee toisia koiria vastaan, Tigra rupeaa jo pitkän matkan päästä haukkumaan ja murisemaan ja rupeaa kauheasti vetämään kohti. Ei voi sietää muita oli sitten pieni tai iso koira. On valeraskaus meneillään, luulen että ärinä johtuu siitä. No se selvitetään, tulee koirakouluttaja katsomaan. Tigra on aivan mahtava ja ihana, joka kaipaa hellyyttä ja huomiota kokoajan ja sitä se saa. Nyt on jopa ensimmäisen kerran innostunut leikkimään, kun ensin tarkasteli pennulta että mitenkäs se pallo oikein toimii :) On mahtava tunne, kun huomaa kuinka se pikkuhiljaa rupeaa tajuamaan kuinka ihanaa elämä voi olla. Pieniä pelkotiloja on, raukka alistuu ja luulee että hakataan heti, kun tekee jotain väärää. Sitten on ihan ihmeissään, kun kävelläänkin vain ohitse eikä lyödä. Kyllä sen luottamus ihmisiin ja koiriinsaadaan vielä takaisin.

***

Narttukoira, noin 3v.

29.11.2005 Tigra on asustellut meillä nyt parisen päivää, ja ihan hyvin on sujunut. Lenkillä käyttäytyy mallikelpoisesti, ei vedä pahemmin ja autojenkin antaa mennä. Kovasti leikkisä Tigra (taikka Tikru nykyisin :)) on, juoksee lumipallojen perässä ja haastaa ihmisiä leikkiin. Tikrua on pidetty pihassa vapaana ja se kulkee tarkasti ihmisen mukana, mutta käy välillä touhuilemassa myös omiaan. Parhaiten Tikru sopii omakotitaloon, jossa on pihaa missä juosta. Omistajalla tulee myös olla kokemusta isoista koirista ennestään, koska koulutusta Tikru vielä vaatii. Tikru on herkkä “piippaamaan” mutta toisaalta se myös rauhoittuu, kunhan ihminen jaksaa olla rauhallinen eikä piittaa Tikrun touhotuksesta. Odotettavissa on että alkuun uudessa kodissa Tikru tulee olemaan rauhaton ja äänekäskin, mutta rauhoittuu varmasti ajan myötä. Tikru on näyttävän kokoinen ja näköinen koira, ja oikealla omistajalla siitä tulee mitä mainioin ystävä.

Tigra vieroksuu rappusia, mutta kävelee ne kuitenkin hyvin ilman houkuttelemista. Tigra ei vedä hihnassa, kävelee todella nätisti. Alussa saattaa nojata hieman hihnaan, mutta vetämiseksi en sitä kutsuisi. Tigra tulee hyvin toimeen uroskoiran kanssa ja yhteislenkillä kävelee kuin toista koiraa ei olisikaan. Varsinainen unelmaulkoilutettava siis! Tigra ei vaikuta dominoivalta niin ihmisiä kuin koiriakaan kohtaan. Toisten koirien suhteen Tigra on erittäin tasapainoinen, osaa sanoa takaisin, mutta ei ammu missään vaiheessa yli. Tigra on aktiivinen koira, joka ei sovi pelkäksi sohvaperunaksi. Yliaktiivinen se ei kuitenkaan ole, Tigra olisi varmasti tyytyväinen reiluun liikuntaan ja pieneen aivojumppaan uusien temppujen opettelun muodossa. Säkäkorkeutta Tigralla on 67cm ja painoa 30kg tai alle. -Mirkku-

Tigra tuli Suomeen kotihoitoon Rekku Rescue ry:n sekä Petsin yhteistyön kautta. Lisätietoja Tigrasta Petsin kuvagalleriasta.

KUVAUS: Tigra on aikuinen, keskikokoinen, n. 3-vuotias narttu, Tigran säkäkorkeus on noin 72 cm ja painoa sillä on reilut 40 kiloa. Tigra on kotihoidossa Ulvilassa Porin lähellä, ja sitä voi sopimuksen mukaan mennä katsomaan. Tigraa ei äänekkyyden vuoksi suositella kerros- tai rivitaloon ja paras vaihtoehto olisi, jos sillä olisi kaverina rauhallinen uros.

Tigra on todella kaunis koira, sen turkki on tiikerijuovainen, jollain tavalla se tuo mieleen tanskandoggin ja jonkun ehkä mastiffityyppisen koiran risteytyksen. Ensituntumalta vaikuttaa ystävälliseltä koiralta, osaa myös joitakin käskyjä, kuten istu ja tassu. Tigra on melko iso, hieman pienempi kuin tanskandoggi, mutta suurempi kuin saksanpaimenkoira. On tällä hetkellä jonkin verran stressaantunut kaikista muutoksista, mutta muutoin vaikuttaa ihan terveluonteiselta koiralta. Tigra käyttäytyy kauniisti hihnassa, eikä ole ainakaan toistaiseksi rähjännyt muille koirille tai ihmisille. Sen aiempi melko rauhaton käytös on jo hellittänyt melko paljon, välillä se tosin innostuu vinkumaan, mutta rauhoittuu nopeasti. Ulkona Tigraa voi pitää vapaana (meillä tosin aidattu piha!) ja se pysyttelee koko ajan lähettyvillä. On ollut ok isompien lasten sekä kissojen kanssa.