Tema

Lisätty sivulle: 2007-09-12

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Tema
9/2014 Temasta on tullut enkelikoira.

***

2007 Tema sai kodin hoitopaikastaan

***

13.11.2007 Elämä Teman kanssa on jatkunut samaan malliin. Sisällä poika on mitä ihanin kotikoira tuttujen ihmisten parissa, ulkona taas vaistot heräävät ja arkuus ihmisiä kohtaan on suuri. Metsässä ollessaan Tema rentoutuu ja on onnellinen, pelot pysyvät poissa. Mutta tielle tultaessa Temaa alkaa jännittää koska siellä saattaa liikkua myös muita ihmisiä. Tema on todella herkkä poika, joka osoittaa järkkymätöntä uskollisuutta ihmisiä kohtaan, ketkä hänen luottamuksensa voittavat.

25.10.2007 Tema on rohkaistunut uskomattoman nopeasti:) Poika menee päivä päivältä eteenpäin, nyt jo uskallettiin olla lenkillä vieraan ihmisen kanssa ja sisällä ollessamme Tema halusi tulla samaan huoneeseen, missä vieras oli. Eipä uskoisi enää samaksi koiraksi!

21.10.2007 Tema alias Temppu kaipailisi kotia maaseudun rauhasta. Tema on hyvin arka koira ja maaseutu olisi stressittömin vaihtoehto pojalle. Toistaiseksi Tema pelkää kaikkia ihmisiä. Tema ei kuitenkaan ole lainkaan aggressiivinen, hän ei näytä hampaita tai murise vaikka pelkääkin. Tema menee sisällä vieraita ihmisiä nurkkaan piiloon. Lenkillä taas koittaa juosta karkuun ihmisen tullessa vastaan ja pelästyksissään kiertää hihnaa ympäri. Mikäli Tema on lenkillä vain tutun ihmisen kanssa, on lenkkeily mitä mukavinta koska poika ei vedä hihnassa juuri lainkaan vaan keskittyy maassa oleviin ihmeellisiin hajuihin:)

Hoitokodissaan Tema turvaa paljolti muihin koiriin, joten tulevassa kodissakin koiraseura on miltei välttämätöntä. Tema tulee hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. Ihmisiä kohtaan, joihin Tema tutustuu ajan kanssa ja joihin Tema uskaltaa luottaa, on poika mitä ihanin kumppani. Pojan luottamuksen pystyy voittamaan parissa päivässä, joten pienellä vaivalla pojan kuoren alta löytää kiltin ystävän. Vieraisiinkin Tema ajan kanssa varmasti tottuu mutta aikaa se vaatii. Niinpä pojalle paras koti olisi rauhallisesta ympäristöstä rauhallisesta kodista, jossa ihmiset jaksavat rohkaista poikaa pienin askelin eteenpäin. Lapsiperheeseen Temaa ei luovuteta. Temaan voi tulla tutustumaan Turkuun.

Teman kulukorvaus on 150 euroa.

30.9.2007 Tema on hieman rohkaistunut tarhalla. Yhä ihmisen lähestyessä Tema pelkää mutta poikaa saa silittää ja rapsutella kaikin puolin. Lenkkeily pelottaa poikaa vielä, joten tulevalta kodilta vaaditaan ehdotonta kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa Teman auttamiseksi opettelussa kotikoiran elämää. Temaa ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.Tim ja Tema uskaltavat käydä paremmin lenkillä, jos saavat mennä yhdessä. Muutenkin pojat turvaavat kovasti toisiinsa.

12.9.2007 Reg nro.7168 on noin 1-vuotias uroskoira Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Tema on tullut tarhalle yhdessä veljensä Timin kanssa 5.9.07.

Pojat ovat hyvin arkoja, mutta ystävällisiä ihmisiä kohtaan. Tema on veljeksistä se rohkeampi mutta kumpikaan pojista ei vielä uskalla lähteä lenkille. Makkara maistuu Temalle kyllä ja poika uskaltaa tulla hakemaan makkaraa kädestä. Tema on myös hyvin utelias ja ajan kanssa poika varmasti rohkaistuu. Tema on ollut vasta viikon verran tarhalla ja seuraamme pojan sosiaalistumista. Säkä n.65cm.