Ted (nyk. Rico)

Lisätty sivulle: 2008-02-16

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Ted (nyk. Rico)
16.8.2011 Ricosta tuli koiraenkeli.

“Tassun jälkiä sydämessä, kuin joku olisi kulkenut siitä vastikään. Joku kulki sydämeni yli, sinäkö se olit koirani? Ohimatkallako vain? Et kai. Kyllä pysyvästi sinne muutit. Teit pesän lakanoihin, merkkasit myös nurkat. Kipitit läpi sydämen, kurajaloin, karvoin. Jätit tassunjälkiä sydämeeni.” Kirjoittanut Sini Lindroos

***

29.2.2008 Ted sai oman kodin.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

6.1.2011 Lisätty Ricolle kuvia kodista. Viimeisessä kuvassa Rico makoilee yhdessä uuden pikkuveikan kanssa:)

25.5.2009 Rico on muuttanut perheensä kanssa Kotkaan. Lisätty kuva kodista:)

24.1.2009 Lisätty Ricolle kuvia kodista.

7.3.2008 Tallinnan tarhalla 29.02.08 herrasmies pursusi mahdottomasti energiaa. Katsoimme ihmeissämme, kun heitimme hänelle tennispalloja ja millä vauhdilla pallot saivat kyytiä. Eikä koira pelkästään hajoittanut niitä, vaan se suikaloi pallot nopeasti kuin ennätystehtaalla konsanaan. Olimme ostaneet hienon uuden pallon, jonka pitäisi kestää hieman kovempaakin käyttäjää. No, tällä miehellä pallo kesti noin neljä minuuttia (voisi kertoa palloja valmistavalle tehtaalle, että lainattavissa olisi heille yksi erittäin tehokas pallotestailija). Mieltäni tummensi kotona odottava uusi nahkasohva, joka luultavimminkin saisi hammaskoristusta uudelta taiteilijaltamme. Mikko yritti ottaa riekaleita pois hauvan suusta ja sanoi: ”Älä riko! Ei saa rikkoa niitä palloja!” Ja sillä hetkellä uusi lemmikkimme ristittiin Ricoksi. Rico C:llä, koska onhan hän sentään ulkomailta kotoisin.

Laivamatka Tallinnasta Suomeen sujui ongelmitta. Rico oli unisen oloinen ja torkkuikin hytissä melkein koko matkan. Meitä ihmetytti jälkeen päin se, että passeja ei tarkistettu missään vaiheessa. kuitenkin menimme näyttämään Tallinnan päässä koirapassia varmuuden vuoksi henkilökunnalle. Rico oli aivan ihmeissään kaikesta uudesta ja korvat höröllä se tarkkaili ympäristöä ja olisi mielellään mennyt tervehtimään ohikulkevia ihmisiä. Helsingissä odotti vielä automatka Lohjalle ja aivan tottuneesti Rico hyppäsi takapenkille. Matkustuspäivän aikana hän rauhoittui silminnähden ja käyttäytyminen oli aivan erilaista, kuin tarhaoloissa. Kotona löytyi oma paikka heti ja piimä meni nassuun tahdilla, kuin koira ei koskaan olisi ruokaa nähnytkään. Sovimme, että makuuhuone on ns. koiravapaata aluetta ja Rico saa tottua nukkumaan yksin aivan alusta lähtien. Ensimmäinen yö sujui ongelmitta ja kun aamulla menin olkkariin, vastassa oli aivan uninen ja iloinen koira.

01.03.08 Teimme pitkän lenkin ja Rico nautti täysin siemauksin nuuskutellessaan uutta ympäristöä. Vastaan tulevia koiria hän katsoi herpaamattomasti, mutta ei tällä kertaa alkanut räyhäämään, kuin aamulenkillä ja tarhalla teki. Ricon ääni on aivan käheä, lienee käyttänyt äänihuuliaan tehokkaasti tarhaoloissa? Ehkä jonain päivänä Rico voi saada vielä koirakavereita, mutta tällä hetkellä totuttaudumme koirien kohtaamiseen ja siihen, että haukkuminen on aivan turhaa. Iltalenkillä Rico käveli aivan takanani, tai kiinni kyljessä. Kun pysähdyin rapsuttamaan ja kehumaan, hän alkoi taas kävelemään reippaasti edellä. Vaikka tarhalla Rico oli energinen ja täysi sählä, niin kotioloissa käyttäytyminen on rauhallista ja hän seuraisi mielellään kaikkialle kotona. Makkarin oven sulkeutuessa Rico käyttäytyy tyynesti, vaikka jääkin oven taakse makaamaan. Ehkä hän varmistaa, ettei kukaan jätä häntä enää, ainakaan huomaamatta! Rapsutuksia saisi antaa niin paljon kuin jaksaa ja pusuja tämä poika jakaa ilomielin. Jos olen lattialla, niin Rico tulee istumaan syliin ja nukahtaa siihen.

02.03.08 Aamulenkillä vastaan tuli kaksi isoa vapaana olevaa cockerspanielia. Onneksi minulla oli nami taskussa ja kun kiinnitin Ricon huomion itseeni, koirat saivat ohittaa meidät ilman välikohtausta. Toisella kerralla pikku koira sai Ricolta hännänheilutuksia ja vaikka juttelin koiran omistajan kanssa hetken, niin räyhäämistä ei tapahtunut. Suurta innostusta koirat saavat aikaan ja luulen, että Rico haluaisi vain leikkiä ja mennä tutustumaan, mutta se ei oikein ole osannut näyttää innostustaan oikein. Usein vastaan tulevaa koiraa Rico murisee ja haukkuu, mutta samaan aikaan heiluttaa häntää ja korvat ovat ihan pystyssä. Jonkun pitäisi opettaa Ricoa puhumaan koiraa.

07.03.08 Viikko täynnä! Yllättävän paljon mahtuu asioita seitsemään päivään ja varsinkin tässä vaiheessa, kun kaikki koiralle on uutta- omistajista puhumattakaan. Rico kotiutuu päivä päivältä enemmän ja samalla tuntuu, että se leimautuu kuin suloisen pörröinen, 25-kiloinen ankanpoikanen. Eräs yllättävä asia tapahtui tänään. Kosovolainen naapurini tuli käymään ja hän testasi Ricoon venäjän kieltä, ja kappas! Rico reagoi selvästi sanoihin ”istu” ja ”maahan”, joten näin voisi olettaa, että hän ei olekaan virolaisesta ympyröistä kotoisin. Perheessämme onkin kenties komea venäläisvahvistus

Koirien kohtaaminen on edelleen haastavaa puuhaa. En tiedä millä haravalla Rico valitsee koirat joille pitää ärähtää, koska noin 30 prosenttia hauvoista saa mennä ohi ilman välikohtausta ja loput saavat niskavilloihinsa Tallinnalaista tempperamenttia. Kenties Rico ei vain tule toimeen toisten koirien kanssa, tai ainakin opetteluun näyttäisi menevän paljon aikaa ja malttia puolin ja toisin. Tänään ajattelin ilahduttaa ja ostin Ricolle jääpallon, joka on erittäin kovaa materiaalia ja leikin kestävää. No, annoin pallon ja koira ilahtui lahjastani tuhottomasti. Kävin vessassa ja takaisin tullessani punaisesta pallosta oli tehty spagettia ja Ricon naamalla loisti onnistuneen hauvan vilpitöntä iloa. Tiesittekö, että jääpallon sisällä on ruskeaa purua, joka jää mainiosti kiinni mattoon?

Olisipa ihmiset yhtä helposti luettavissa kuin koirat. Ihmiset voivat olla vihaisia varoittamatta, ilahtua sitä näyttämättä, olla nälkäisiä sitä sanomatta, tai haluta lämpöä ja kosketusta mainitsematta. Koira on ihanteellisen suora, se kertoo tarpeistaan ja jos ihminen yhtään viitsii, se pystyy tulkitsemaan koiraa helposti. Olen onnellinen Ricosta ja se on varmasti myös meistä. Joka päivä on vielä uuden opettelua ja ihmettelyä. Ricon ilo tarttuu väkisin ja varsinkin aamulla on ihana saada hyvä huomen selvästi hymyilevältä ja intoa piukassa olevalta koiralta. T. Salla

3.3.2008 Lisätty Ricolle kuvia kodista.

***

Uros, noin 2v.

16.2.2008 Ted, reg nro. 8893, on nuori uroskoira Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Se on löydetty 3.2.08.

Ted on koira johon ei voi olla ihastumatta. Sen ilme on iloinen; silmät nauravat, häntä heiluu ja pojan hyväntuulisuus tarttuu ainakin minuun samantien :). Tedin mielestä ihmiset ovat ihania ja se tunkee luottavaisin mielin syliini rapsuteltavaksi.

Ted on ystävällinen, avoin ja leikkisä koira ja varsinkin pallot ovat sen mieleen. Ulkoaitauksessa poika ei juuri muuta tehnytkään kuin esitteli minulle pallojaan ja juoksenteli niiden perässä. Todella paljon tämä hellyttävä poika viihtyi myös vieressäni rapsuteltavana kehuja kuunnellen:). Häkin toisella puolella olevalle narttukoiralle Ted ainakin nyt haukkui ja hieman rähisikin.

Hihnassa Ted kulki alkuun vetäen, mutta pikkuhiljaa sen meno kuitenkin rauhoittui. Kontaktia poika otti varsin mallikkaasti ja vierellä käveleminenkin onnistui hienosti makupalojen avustuksella.

Tedin säkäkorkeus on arviolta noin 60-65cm.

Uusi omistaja hakee Tedin Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. Tedin kulukorvaus on 100 euroa. Ted on valmis matkustamaan uuteen kotiin alkaen 25.2.