Tauski (nyk. Börje)

Lisätty sivulle: 2007-09-13

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Tauski (nyk. Börje)
4.4.2011 tuli Börjestä enkeli sairauden vuoksi

Börje kiittää omasta ja omistajansa puolesta saamastaan uudesta mahdollisuudesta elää lyhyt, mutta onnellinen elämä. Eniten Börje nautti olostaan saariston rauhasta ja olostaan meren äärellä. Vasta viimeisenä kesänään kuitenkin oppi nauttimaan uimisesta.

Mikään helppo koira Börje ei ollut, mutta siitä huolimatta äärettömän uskollinen omalle perheelleen ja kaikkein läheisimmille tutuilleen. Munuaissairaus vei lopulta voiton ja Börje pääsi lepoon 4.4.2011. Tuo kolme ja puoli vuotta ovat olleet elämäni parhaita aikoja ja haluan kiittää Rekku Rescueta siitä, että luovutitte aikoinaan Börjen minulle. Kiittäen Ritva

***

27.10.2007 Tauski sai kodin Helsingistä

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

30.9.2008 Kaikki on yhä edelleen oikein hyvin. Börje on reipas ja erittäin vilkas poika, vaikka ihmisarkuudesta ei tule todennäköisesti koskaan pääsemään eroon. Ulkona on toisinaan vaikea kulkea, kun vastaan tulee liikaa ihmisiä. Valitsemmekin huolella päivittäiset ulkoilureitit, jottei Börjen tarvitse stressata itseään liikaa. Jonkin verran on tullut uhmakkuutta toisia koiria kohtaan, mutta vapaana ollessaan kaikki ovat kavereita. Sairaus ei ole vaivannut millään lailla. Seuraavan kerran menemme kokeisiin marraskuussa ja toivommekin, että tilanne on yhtä vakaa kuin tähänkin saakka.

Kesä meni Ahvenanmaalla loistavasti. Börje sai juosta vapaana pitkin rantakallioita ja metsiä. Tuntuu vaeltaminen tulevan kuin luonnostaan. Uiminen ei ole Börjen laji. Yhden kerran kävi uimassa, koska oli itse juossut vastapäiselle rannalle eikä enää tiennyt miten tulla takaisin, kun mökki näkyi vastarannalla ja sinne piti päästä nopeasti. Usean yrittämisen jälkeeen sitten uskaltautui veteen ja ui mökille. Sen jälkeen ei ole vedessä käynyt.

17.12.2007 Tauski, joka nykyisessä kodissaan on nimeltään Börje, on sopeutunut äärettömän hyvin uuteen kotiinsa sekä uusiin kavereihin, joita ovat ranskis Bonzo, laivakoira Inkku sekä kissat Jalmari, Pumba ja Norris. Arkuutta on vielä paljon varsinkin ulkona vieraita ihmisiä kohtaan, mutta kaikki vastaantulevat koirat Börje ottaa innolla vastaan. Koirapuistossa käymmekin usein, koska siellä Börje nauttii vapaana juoksemisesta muiden koirien kanssa.

Luonteeltaan Börje on kiltti, erittäin sopeutuvainen, vilkas ja leikkisä. Se on valloittanut onnellisuudellaan ja iloisuudellaan kaikkien sydämet. Kaikki ei kuitenkaan ole ihan hyvin, sillä Börjellä todettiin munuaistauti. Hyvällä ruokavaliolla olemme kuitenkin pärjänneet eikä mitään oireita ole vielä ilmaantunut, joten toivommekin, että koira saa elää vielä pitkän ja onnellisen elämän luonamme. T. Ritva

***

Uroskoira, noin 1v.

30.9.2007 Tauski on tarhalla edelleen hyvin arka. Vein Tauskin kuitenkin lenkille ja poika oli hyvin peloissaan. Lenkistä ei tullut oikeastaan yhtään mitään koska Tauski veti kokoajan poispäin, pelkäsi siis minua. Tämän tästä Tauski heittäytyi maahan. Tauski ei ole laisinkaan aggressiivinen, poikaa voi koskettaa jokapuolelta ilman minkäänlaisia murinoita. Tauskille olisi siis haussa koti, missä jaksetaan olla ERITTÄIN kärsivällisiä ja pienin askelin opettaa poikaa luottamaan taas ihmiseen. Koirakokemusta tulee ehdottomasti olla. Tauski tarvitsee rauhallisen ympäristön, missä opetella “koiran elämää”. Rauhallisen nartun seura voisi auttaa Tauskia rohkaistumaan.

13.9.2007 Tauski on arviolta noin 1- vuotias uros Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Se on tullut tarhalle 5.9.2007

Tauski on hyvin arka, mutta on kiinnostunut ihmisen seurasta ja ystävällinen. Istuin Tauskin häkissä pitkään ja tein poikaan tuttavuutta makkaranpaloja jakaen:) Tauski antoi minun silittää ja rapsutella itseään mutta ei uskaltanut lähteä lenkille. Tauski tarvitsee rohkaisua ja tottumista ihmiseen. Tauski on ollut vasta viikon verran tarhalla, joten pojasta tulee lisätietoja myöhemmin. Tauskin säkä on n.60cm.

Uusi omistaja hakee Tauskin Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. Tauskin kulukorvaus on 100 euroa.