Tauno

Lisätty sivulle: 2007-04-01

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Tauno
2009 Taunosta tuli enkeli

Minulla oli ilo ja kunnia jakaa pari vuotta elämästäni Tauno-koiran kanssa, joka tuli Tallinnasta Rekku Rescuen avun kautta tänne Suomeen. Tauno-pappa sairastui ja poistui keskuudestamme alkuvuonna 2009. Tauno siis sairastui selän välilevytyrään ja jouduttiin vähän sen jälkeen nukuttamaan. Tauno oli ihan mahtava tyyppi, ja olen onnellinen että saimme pari vuotta viettää yhdessä. Taunosta tuli yhtä paljon kämppikseni koira kuin minunkin, ja Taunon ystäviä olivat myös omat vanhempani sekä kämppikseni vanhemmat ja hänen poikaystävänsäkin :) monta siankorvaa ja rapsutusta sai Tauski tuliaisina, kun vieraita tuli käymään.

Katukoiran lievästi varautunut luonne eli mukana koko ajan, mutta Tauno oppi hienosti luottamaan tuttuihin ihmisiin, ja me tutut ihmiset opimme hyvin tuntemaan Taunon tavat ja arkuudet niin, että yhteiselo sujui hyvin. Uskon, että Taunolla oli ihan mukavat eläkepäivät luonamme.

***

16.5.2007 Tauno sai kodin Helsingistä.

***

Uros, noin 9v.

9.4.2007 Tauno odotti innokkaan näköisenä ja hypähdellen, kun huomasi että olen ihan tosissani menossa sen luo. Muutaman haukahduksenkin sain, ja poika oli todella innolla lähdössä ankeasta häkistään. Tauno oli reippaalla tuulella, ja otimmekin muutaman juoksupyrähdyksen. Poika näyttää hyväkuntoiselta, ja laskisinkin ikäarviota vuodella tai kahdella. Tauno istui kauniisti pyydettäessä, ja huomasin että Tauno osaa myöskin haukahtaa pyydettäessä. Namit tekivät kauppansa ja palkinnoksi sain kasan suukkoja.

Nuoren uroksen rynniessä Taunoa kohti se irvisti tälle, selkeästi näyttäen että jarrutahan vähäsen. Agressiivinen Tauno ei kuitenkaan missään nimessä ole eikä rähissyt turhia, kunhan vain sai olla ilman innokkaita tutustumisyrityksiä.
Tauno on kerrassaan hurmaava herra, ja mitään en toivo niin paljoa, kuin että Taunolle löytyisi mahdollisimman pian lämpöinen kolo omasta kodista!

1.4.2007 Tauno, reg nro 5302, on arviolta yhdeksänvuotias uroskoira Tallinnan Loomade Hoiupaikissa, joka on löydetty ja toimitettu tarhalle 28.3.

Taunossa on jokin, mikä pakotti minut menemään sen häkkiin vielä viime hetkillä. Se jokin myös sai minut kiireesti laittamaan pojan hihnaan ja lähtemään vielä kävelylle. Tauno seurasi iloisena ja reippaana juoksuaskeliakin poika otti matkalla, eikä liikkuminen näyttänyt yhtään vaikealta vaikka ikää ilmeisesti jo onkin hieman enemmän.

Tauno arvosti kovin taskusta löytyviä nameja, nämä herra noukki kämmeneltä kovin varovasti. Tauno ei juuri välittänyt lähistöllä liikkuvista koirista, mutta en tiedä pitäisikö se niistä saman katon alla, ystävällinen ja rauhallinen narttukoira varmasti menisikin, mutta toista urosta en varmuuden vuoksi suosittele. Tauno on noin 55 cm korkea.

Taunossa on jotain todella liikuttavaa. Etsimme Taunolle kotia, joka pitäisi Taunon luonaan koko sen loppuiän, rakastettuna perheenjäsenenä.

Uusi omistaja hakee Taunon Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. Kulukorvaus Taunosta on 100 €. Tauno on valmis lähtemään uuteen kotiinsa alkaen 18.04.