Tatu

Lisätty sivulle: 2007-01-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Tatu
23.5.2008 Tatusta tuli koiraenkeli.

Tatua käytettiin kipujen takia lääkärissä. Lääkäri totesi Tatun taka-selän nikamien olevan vinot. Tatulla oli myös virtsa-arvot koholla ja virtsassa oli mukana verta, mikä johti epäilykseen tatun munuaisten pettämisestä.
Lääkkeillä Tatun tila saatiin kohenemaan, mutta vain hetkeksi.

***

27.12.2006 Tatu sai kodin Helsingistä.

***

23.11.2006 Tatu tuli hoitoon Seinäjoelle 19.11. Tatu on aivan ihana poika! Ja noilla silmillään saa kyllä kenet tahansa rakastumaan itseensä. Virtaa löytyy ja tavarat saavat välillä kyytiä kun pennut ravaa kilpaa kämpässä edestakaisin. Ja hoitotäti kulkee perässä siivoamassa jälkiä. Kissoista Tatu ei ole moksiskaan. Rappuset poju kulkee jo molempiin suuntiin. Tatu on reipas ja nokkela koirapoika ja hänestä joku saa vielä maailman parhaan kaverin.

17.11.2006 Kuulumisia Tatun ja Timon kotihoidosta Vantaalta: Tatu ja Timo ovat kovin reippaita nuoria miehiä. Tarhalta ne oli tärkeää saada kotihoitoon, sillä koko pentue oli sairalloisen laiha ja tarhaolosuhteet eivät varmasti olisi taanneet näille pojille tarpeeksi ravintoa kasvuun ja kuntoutumiseen. Nyt kotioloissa nälkä tuntuu molemmilla olevan loputon, mutta eiköhän kohta varmistu ettei ruoka syömällä lopu ja pienet ateriat usein annettuina takaavat pikkuhiljaa kylläisen olon.

Molemmat pennut ovat harvinaisen aktiivisia ja turkit kiiltäviä, ja ai miten samettisen pehmeitä! luisesta olemuksesta huolimatta. Yksinoloa (tai siis ilman ihmistä oloa) on harjoiteltu, mutta välillä pojat innostavat toisiaan leikin tiimellyksessä haukumaan, joten tietysti paras paikka näille koirille olisikin tietysti omakoti- tai rivitalo, vaikka kylläkin kerrostalossa nyt hoidossa asustavat.

Timo on leppoisampi luonne, johtuneeko sitten siitä että sillä on sentään vähän enemmän lihaa luiden ympärillä. Tatu taas tomerampi pikkumies, jonka on varmasti täytynyt oppia pitämään puoliaan kolmen isomman veljen kanssa, sillä kooltaan Tatu on Timoa selvästi pienempi. Kumpikaan koirista ei päässyt alkupäivinä edes hyppäämään hoitohuoneen sängylle, sillä niiden lihakset olivat ilmeisesti niin heikot ja kunto huono. Nyt Timo osaa jo hypätä sängylle viereen nukkumaan ja rauhoittuu rapsutteluun, Tatu taas ei vielä omin avuin pääse sängylle vaikka yritys onkin kova:)

Rapsuttelun lisäksi kaikenlaisten luiden ja lelujen järsiminen on näiden poikien mielestä parasta puuhaa, ja sitten tieytysti ruoka! Sisäsiisteydestä ei ole vielä tietoa, mutta paperille tuntuu kaikki suunnilleen osuvan, joten siitä on hyvä lähteä. Molemmat kaipaavat kovasti ihmisseuraa ja tietysti lajitoveritkin kiinnostavat, kissoista ei vielä ole tarkempaa kokemusta, mutta voisin kuvitella että niiden perään saatetaan lähteä vähän liiankin innolla vaikkakin varmaan vain leikkimielellä. Korvia on molemmilta putsattu ja kynsiä leikattu, matolääkekkin meni mitään maistamatta alas kalkkunasiivun sisällä. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin kunhan saa nämä pienet rauhoittumaan, selvästikään niillä ei näytä olevan mitään kauheita kokeuksia ihmisestä kun suhtautuvat kaikkeen uuteen yhtä suurella innolla.

15.11.2006: Tatu on noin 3kk ikäinen urospentu, joka tuotiin Tallinnan Loomade Hoiupaikkiin 18.10. Kaikki neljä veljestä (Tatu, Timmi, Timo ja Virosta kodin saanut Tero) ovat musta-valkoisia. Tatussa on eniten mustaa. Veljeksissä on ainakin noutajaa ja ne kasvavat arviolta ajokoiran kokoisiksi. Veljekset ovat reippaita pentuja, mutta aivan liian laihoja. Tatu on kotihoidossa Suomessa. Luovutusmaksu Tatusta on 150 euroa.