Tapsu

Lisätty sivulle: 2013-07-03

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Tapsu
24.5.2014 Tapsusta tuli kissaenkeli.

TapsuTapani nukkui ikiuneen tänään, 24.5. Takapään vaivat veivät herran nopeasti huonoon kuntoon, ja tänään murumme pääsi kissojen taivaaseen <3 Ikävä on jo nyt kova.

Tummuessa illan,
luona sateenkaarisillan,
kun auringon viimesäteet taipuu,
niin moni kissa uneen vaipuu.
On päivän leikit jäänet taa,
ne onnellisna nukahtaa.
Nähden unta ystävistä,
perheistä ja hetkistä yhteisistä.
Odottaen sitä aamua valkenevaa,
kun jälleen yhdessä leikkien telmiä saa.

***

29.9.2013 Tapsu sai kodin ainoana kissana Harjavallasta.

***

Kuulumisia kodista:

9.5.2014 Nyt, puolen vuoden asustelun jälkeen Tapsusta on kuoriutunut aivan uusi kissa. Herra mouruaa ja juttelee kuin neitikissa ainakin, Herra on meillä vähän niinkuin herra… On seurallinen, leikkisä (silloin kun hänelle sopii) ja hellyydenkipeä. Mieluusti tulee hakemaan rapsutuksia ja niistä nautitaan todella. Harjaus on yksi ihan lempparijuttuja.

Tapsu tosiaan viettää meidän kanssa pitkiä viikonloppuja mummulassa, ja mummula onkin kuin toinen koti. Siellä on omat jutut ja omat kuviot, Saunan lattialla on kiva lämmitellä, kun muut saunoo. Siinä vaiheessa, kun pesut alkaa herra muuttaa muualle.

Viikon lomareissukin tehtiin, ja kissa oli hoidossa sen aikaa. Kiukuttelun sijaan saatiin vastaamme kissa, joka kulki perässä ja heti kuin istahdin paikalleni oli kissa sylissä vahtimassa että minnekään ei karata. Öisin sängyssä Tapsu hyvin itsetietoisesti ottaa paikkansa, ja useimmiten valtaa mun toisen tyynyni. Peiton alle kainaloon on välillä pakko päästä. Peiton alla olevia sormia ja varpaita on äärettömän ihanaa hänen mielestään metsästää.. Ihan leikkisästi tosin :)

On ollut ihanaa huomata, kuinka hyvin Tapsu on meille kotiutunut. Ja kuinka huippukissa hänestä on tullut paljolla rakkaudella ja rapsutuksella. JA kuten ainakin rakkaalla lapsella, Tapsulla on monta nimeä: Tapio, Tapani, Tapsa, jäbä, ukko.. On se meidän muru :) Terkuin Reija ja Ida

8.10.2013 Tapsu on nyt asustellut meillä melkein puolitoista viikkoa. Ja hienosti on sujunut. Ensimmäiset pari päivää Tapsu viihtyi vaatekaapin hyllyllä raollaan olevan oven takana katselemassa maailman menoa. Sitten rohkaistui pikkuhiljaa enemmän ja enemmän tutustumaan meihin. Kovasti Tapsu ei leiki, mutta viihtyy aina lähellä minua. Lapsen kanssa on selvästi varautuneempi, muttei arkaile lastakaan enää niin paljoa.

Lempipaikka on yleensä sohvalla, mun niskani takana tai sitten sylissä, tai nukkumassa sängyssä mun tyynyn vieressä. Yleensä hellyydenkipeys iskee juuri nukkumaanmenoaikaan, jolloin pusketaan ja haetaan rapsutuksia urakalla. Kovasti Tapsu nauttii silityksistä. Vähän me jo jutellaankin, mutta tutustumassahan tässä vielä ollaan.

Kaikki ruoka mitä saa kelpaa, millekään ei nirsoilla. Uteliaskin jo alkaa olemaan, jos tulee vieras, niin käydään nuuskimassa kengät ja vaatteet. Tapsusta saatiin erittäin rauhallinen eka kissa meidän talouteen. Ja ihan kuin meillä kissa aina olisi ollut.

Tykätään Tapsusta kamalasti ja Tapsusta päätellen tunne on molemminpuolinen

***

Leikattu uros, noin 7 v., kotihoidossa Satakunnassa

9.9.2013 Tapsu kävi ulkoilemassa häkissä niin, että tassujen alla oli pelkkä maa, ennakko-odotuksista huolimattta, ulkoilu ei ole Tapsun juttu ollenkaan. Tapsu on elänyt koko ikänsä sisäkissana ja niin hän haluaa jatkaa loppuvuotensa. Ikkunasta on mukava seurata mitä ulkona tapahtuu ja verkkoikkunan läpi haistella ulkoilmaa, mutta ulkoilu ei olekaan mukavaa.

23.8.2013 Tapsun “residenssiin” muutti 5 aikuista kissaa väliaikaishoitoon kaksi viikkoa sitten, Tapsu tutustui uusiin kissoihin 1,5 viikkoa verkkoaidan läpi, alkututustumisen jälkeen Tapsu yhdistettiin muihin kissoihin ja yhteiselo on sujunut hyvin. Tapsu selvästikin pitää muiden kissojen seurasta, kun saa tutustua rauhassa.

13.8.2013 Tapsulla olisi jo kiire päästä omaan kotiinsa! Tapsu muuttaisi mielellään ainoaksi kissaksi tai rohkean, reippaan pennun kaveriksi.

24.7.2013 Tapsusta on tullut todella mukava ja seurallinen sen jälkeen, kun kaveri Tipsu lähti omaan kotiinsa. Tapsu kyllä tykkää kovasti muista kissoista, mutta mahdollisen kissakaverin pitäisi osata pitää puolensa. Ehkä Tapsu voisi hyväksyä reippaan pennun kaverikseen.

Tapsu tykkää katsella ikkunasta ulkomaailman menoa ja saattaisi oppia esim. kulkemaan valjaissa. Myös ulkotarha tai turvallinen parveke olisivat varmasti tämän herran mieleen. Tapsu antaa käsitellä itseään hyvin ja sitä saa myös nostaa syliin, vaikka varsinainen sylikissa Tapsu ei olekaan.

3.7.2013 Tapsu joutui kodittomaksi omistajansa kuoleman vuoksi. Tapsu kiusaa kaveriaan Tipsua ja siksi heidät on pakko erottaa. Tapsu on todella seurallinen kissa ja hän kaipaa seuraa. Uudessa kodissa voisi olla kissakaveri, mutta kaveri ei saa olla arka, koska Tapsu alkaa hyvin pian komentamaan kavereita.

Tapsu on elänyt kaikki vuodet sisäkissana, mutta hän voisi tottua ulkoilemaan valjaissa, koska kovasti hän kaipaa ulos tai sitten toinen vaihtoehto voisi olla ulkoilu ulkotarhassa.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta niin ota yhteyttä varaajaan puhelimitse. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentujen luovutusikä on vähintään 12 viikkoa.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.