Taccu

Lisätty sivulle: 2010-05-16

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Taccu
7.11.2011 Taccusta tuli koiraenkeli vanhuuden vaivojen vuoksi.

***

30.11.2010 Taccu sai kodin Porvoosta

***

Kuulumisia kodista:

29.5.2011 Lisätty uusia kuvia kodista.

17.12.2010 Lisätty Tacculle kuva kodista. :)

***

10.11.2010 Pikkuisen Tacun kodin löytymisellä on nyt todella kiire, sen aika tarhalla alkaa käydä vähiin. Taccu kärsii selvästi häkkielämästä, joten Tacun parasta ajatellen sen elämää tarhaoloissa ei ole enää hyvä pitkittää. Taccu on muuttunut onnettoman oloiseksi sekä se on myös alkanut kovasti “inisemään” häkissään.

Taccu haukkuu edelleen melko paljon häkissään mutta lenkillä herra on muuttunut hiljaiseksi, se ei enää yritä saada huomoiota haukkunsa avulla. Tilanne saattaa toki vielä muuttua. Vaikka Tacun kodin löytymisellä on nyt todella kiire sitä ei missään nimessä tule ottaa pelkästä säälistä. Uuden kodin tulee myös varautua eläinlääkärikuluihin sen erittäin huonokuntoisten hampaiden takia.

19.8.2010 Odotin näkeväni hieman isomman koiran, mutta Taccu onkin oikein kompaktin kokoinen pakkaus. Tacun kunto on hieman kohennut ja lenkkeily sujuu jo hienosti. Vaikka tarha-alueelta lähdetään vauhdikkaasti, ulkopuolella Taccu kävelee todella hienosti vieressä. Taccu nauttii huomiosta ja rapsutuksista, ja pojasta onkin vaikea keksiä pahaa sanottavaa. Toki joitain saattaa häiritä Tacun tapa pyytää huomiota äänensä avulla, mutta liikaa poika ei mielestäni
räksytä. Laadukkaan ruuan, turkinhoidon ja huomion avulla Tacusta kuoriutuu varmasti upea pörröturkkikoira, joka hurmaa kaikki positiivisella asenteellaan.
Taccu tulee toimeen myös kissojen kanssa

28.5.2010 Taculle päivitetty uusi kuva. Taccu on osottautunut kuuroksi koiraksi mutta se ei pojan elämää tunnu haittaavan:)

16.5.10 Taccu odottelee uutta kotia Pärnun tarhalla.

Taccu on löydetty katuja tallaamasta vasta muutama päivä sitten. Taccu on erittäin laihassa kunnossa ja sen turkki oli pahoin huopaantunut. Kaikesta huolimatta Taccu on ainakin tarhaoloissa erittäin avoin ja ystävällinen sekä luottavainen vieraitakin ihmisiä kohtaan.

Lenkille Taccu lähtee enemmän kuin mielellään ja meno tämän pojan kanssa on mukavan rauhallista. Tacun yleiskunto tuntuu olevan erittäin huono ja se pyllähtääkin kumoon muutamaan otteeseen. Varmuutta ei kuitenkaan vielä ole, johtuuko Tacun takapään kömpelyys heikoista lihaksista vai kenties jostakin lihassairaudesta.

Tacun karva on pahoin takkuuntunut ja täynnä punkkeja. Yhdistyksen jäsen päättääkin leikata pojan turkin uuteen ilmeeseen:) Taccu suhtautuu vieraan ihmisen käsittelyyn uskomattoman rauhallisesti ja luottavaisesti ja pikkuhiljaa pojasta alkaakin kuoriutua aivan erinäköinen herrasmies:)

Tacun ikää on vaikea arvioida sen huonon fyysisen kunnon takia. Epäilisin pojan kuitenkin olevan ehkä noin 7-8 vuotias, saattaa olla myös vanhempikin. Hampaat Tacculla on huonossa kunnossa joten suunhoitoon uuden kodin tulee panostaa.
Tacun säkäkorkeus on arviolta noin 45-50 senttimetriä.

Taccu luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi Tacculla on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus 150 euroa.