Soul (nyk. Osku)

Lisätty sivulle: 2007-01-01

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Soul (nyk. Osku)
3.1.2014 Oskusta tuli enkeli sairauden vuoksi

***

11/2005 Soul sai kodin

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

11.1.2009 Oskuhan (silloin Soul) tuli meille marraskuussa 2005. Alussa se oli aika apaattinen ja ei ihan ymmärtänyt mitä on oikein tapahtunut. Nopeasti kuitenkin tottui uuteen kotiin ja perheeseen. Leimautui todella voimakkaasti ja kun n. kuukauden kuluttua saapumisesta toinen tytöistä (nyt 16v ja 13v) jätti ulko-oven lukitsematta kouluun lähtiessä ja Osku onnistui pääsemään ulos, löytyi hän ovelta kun tultiin kotiin.

Ongelmia ilmaantui kesällä 2006. Olimme lomareissulla kun pissatauon jälkeen huomasin verta penkillä. Kävi ilmi, että veri oli peräisin Oskun peniksestä. Siitä alkoi lääkärikierre. Mitkään kokeet eivät auttaneet selvittämään mistä oli kysymys. Loppujen lopuksi talvella päädyimme Hau Mauhun, Heikki Putron vastaanotolle ja kaikki selvisi. Oskulla oli Stickerin sarkooma eli koirien tarttuva syöpä. Suomessa aika vähän tunnettu, mutta lisääntyvä riesa Venäjältä ja Baltian maista tuotavissa koirissa. Heikki Putro on yksi harvoista suomalaisista eläinlääkäreistä, joka on siitä tietoinen. Oskulle aloitettiin sytostaattihoidot ja näkyvä osa syöpää leikattiin. Kalliiksi tuli mutta kannatti, hoidot tepsivät ja kaikki syöpäsolut saatiin tapettua. Suosittelisin että tästä taudista olisi maininta jossain sivuillanne ja siitä miten siihen saa hoitoa.

Muuten kaikki ollutkin sitten positiivista. Osku on äärimmäisen hyväluontoinen omilleen. Vieraita edelleenkin varoo, ymmärrettävää. Todellinen vahti, käsittääkseni syy miksi oli tarhalle tuotu kun ei hakkaamalla ollut onnistuttu tekemään vihaiseksi ja vahdiksi. Meillä ei ovelle tule ketään ilman hurjaa haukkua ja tarkistusta. En ole ketään saanut vapaaehtoiseksi kokeilemaan josko oikeasti tekisi jotain jos tänne väkisin yrittäisi tulla :) Osku on löytänyt “lapsuutensa” uudestaan ja on tosi kova leikkimään, pehmolelut mieluisia. Palloista ja kepeistä ei ymmärrä mitään. T. Heidi

11.11.2005 Soulin kanssa menee edelleen hyvin. Soul on jo tottunut kissaankin ja osaa jo rentoutuakin kissan läsnäollessa. Luonteeltaan Soul on rauhallinen, hiljainen ja hyvin kiltti sekä vähään tyytyväinen. Aivan ihana koiruli. Mitään ongelmia ei Soulin kanssa ole ollut.

***

Uros, noin 3v.

Soulin kuulumisia hoitopaikasta: Soul on aikuinen, keskikokoinen, n. 3-vuotias uros. Soul on hoidossa Helsingissä, ja sitä voi sopimuksen mukaan mennä katsomaan. Soul on komea keskikokoinen, tällähetkellä aika hoikka uros, jolla on mukava luonne. Hän on hyvin ystävällinen ja lempeä kaikkia ihmisiä kohtaan ja ainakin näin alkuun on ollut hyvin rauhallinen, eli ei säntäile vieraita vastaan tai hypi vasten, vaan odottaa rauhallisesti, että häntä tullaan tervehtimään. Soul ei ainakaan vielä näin alkuun hae kovin aktiivisesti kontaktia meihin, mutta nauttii suuresti rapsutuksista ja kiitokseksi nuolaisee kättä.

Hoitopaikan narttujen kanssa tulee hyvin toimeen ja urosmaisesti yritti alkuun liehitellä tyttöjä, mutta lopetti, kun tytöt hieman ärähtäen poikaa komensivat. Soul on hiljainen koira, eikä meillä ollessaan ole haukkunut muuta kuin kissallemme, jota tuntuu pelkäävän. Tämä kissan läsnäolo tuntuukin olevan ainoa asia, joka selvästi stressaa Soulia. Lenkkeily Soulin kanssa on ihanaa. Soul ei vedä hihnassa, vaikka pienoista poukkoilua välillä onkin. Toiset koirat ohitetaan nätisti, eikä liikenne, ihmiset, melu yms. häiritse koiraa ollenkaan. Pannan/hihnan kiinnityksessä on hieman jännittynyt ja nopeat kädenliikkeet päänpäältä hieman pelottavat, mutta siis vain hieman. Ruokahalu Soulilla on hyvä, mutta ei ole kuitenkaan mitenkään ahne ja Vatsakin on toiminut hyvin. Kaiken kaikkiaan oikein hurmaava poika.

Soul tuli Suomeen kotihoitoon Rekku Rescue ry:n sekä Petsin yhteistyön kautta. Lisätietoja Soulista Petsin kuvagalleriasta.