Sonja (nyk. Venni)

Lisätty sivulle: 2014-03-17

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Sonja (nyk. Venni)
7.7.2016 Vennistä tuli kissaenkeli sairauden vuoksi.

Venni valtasi meidän sydämet heti, se oli niin suloinen ja ihmisläheinen. Ensimmäisestä yöstä lähtien se on nukkunut vieressäni joka yö lukuun ottamatta tietenkin niitä öitä kun en ole ollut kotona. Tahmean alun jälkeen toinen kissamme hyväksyi sen ja heistä tuli erottamattomat. Venni on ollut terve ja leikkisä, se kurnuttaaa ja kehrää aina kainalossa. Huomaa miten onnellinen se on ollut. Sydäntä särkee miten joku on hylännyt tuon palleron joskus metsään ja miten onnekas olen ollut että juuri se on nyt meillä.

Kuitenkin muutama yö sitten heräsin Vennin maukumiseen, ihan kun joku olisi ollut hätänä. Luulin että olen unohtanut levyn päälle tai toisella kissalla on hätä. Kaikki näytti olevan kunnossa. Seuraavana päivänä maukuminen jatkui, illalla Vennin suusta alkoi valua kuolaa todella paljon. Oltiin yhteydessä eläinsairaalaan ja kehoittivat seuraamaan tilannetta ja kuolaamisen jatkuessa tulisi Venni viedä eläinlääkäriin seuraavana päivänä. Kuolaaminen jatkui ja Venni vietiin eläinlääkäriin. Siellä tehtiin tutkimuksia ja selvisi että Vennillä on kasvain sisäelimien kohdalla ja eläinläääkäri sanoi, että se on parasta lopettaa. Kasvaimelle ei voisi tehdä juuri mitään ja Venni on tosi kipeä. Päätimme että Venni päästetään heti tuskistaan. Eli rakas Vennimme kuoli eilen muutaman vuoden ikäisenä.

Olemme tosi surullisia, se on meille niin rakas. Mutta kuitenkin lohduttaa, että se eli hyvän vaikka lyhyen elämän ja sai paljon rakkautta ja läheisyyttä. Kiitos teille, että saimme Vennin meille. Se on koskettanut meidän elämää tosi paljon. Venni on tuonut iloa päiviimme.

***

15.7.2014 Sonja sai kodin Helsingistä toisen kissan kaverina.

***

Kuulumisia kodista:

30.8.2014 Nyt on mennyt muutama kuukausi ja kissat tulevat hyvin toimeen keskenään, nukkuvat samassa sängyssä, mutta ei vielä vierekkäin. Välillä ovat pesseet toisiaan, mutta eivät ole vielä sydänystäviä. Meidän vanha kissamummo ei taida pysyä oikein vauhdikkaan Sonjan perässä!

Sonja on erittäin huomionkipeä ja mielellään heittäytyy esimerkiksi jalkoihin makaamaan niin että melkein kompastuu. Rapsutuksia ja haleja kaipailee ympärivuorokauden. Ruoka myös maistuu hyvin, syö omat ruoat ja käy välillä vierailemassa toistenkin lautasella. Kokoakin on varmaan tullut pikkasen lisää, katsoin kuvia tulopäivältä ja näyttää nyt kyllä aika erilaiselta kun päässyt omaan kotiin ja sopeutunut uuteen ympäristöön. Sonja viihtyy ihmisten läheisyydessä, nukkuu pää samalla tyynyllä joka yö. Ja sohvalla ollessa kehräilee niskan takana ja koittaa syödä hiuksia. Se juttelee myös paljon, maukuu aina kun sille puhuu. Leikkisä se on, juoksee ympäri asuntoa ja järjestää matot sun muut uudestaan.

Kaikin puolin Sonja on sopeutunut hyvin ja valloittanut meidän sydämet, vaikka välillä onkin aikamoinen riiviö. :D Sonja on ehdottomasti meidän kodin kissa, ihan oikeaan paikkaan se tiensä löysi.

16.7.2014 Nyt on Sonjan ensimmänen vuorokausi uudessa kodissa takana ja mukavasti on mennyt!

Aluksi tietenkin neiti oli hämillään uusista hajuista ja ympäristöstä, mutta ei mennyt kun 15 minuuttia niin Sonja jo kehräsi ja vaati rapsutuksia. Vaikka sillä oli ollut pitkä matkapäivä takana, jaksoi se kehrätä ja tutustua uuteen ihmiseen myöhään yöhön. Aamulla töihin herätessä Sonja nukkui nätisti kainalossa, pää samalla tyynyllä uuden emännän kanssa. Ruoka on maistunut hyvin ja vettä on myös juonut. Axilur menee ruoan seassa.

Vointi vaikuttaa kaikin puolin hyvältä ja tyttö on kovin sosiaalinen ja herttainen! Toinen kissa haistelee kovasti oven raosta ja ihmettelee kuka maukuu välillä oven toisella puolen. Laittelen kuulumisia vielä möhemmin, viimeistään kun kissat pääsevät tutustumaan toisiinsa parin viikon päästä! Tai jos jotain kysyttävää ilmenee!

***

Leikattu naaras, noin 1 v.

26.5.2014 Lisätty Sonjalle pari kuvaa. Mistä löytyisi koti somalle Sonjalle?

17.3.2014 Sonja on oikein ystävällinen, ihmisistä tykkäävä nuori kissaneiti. Sonja pelkää kovasti isoa kissalaumaa sekä talon koiraa, joten se muuttaisi mielellään pian omaan kotiin. Sonja tulee hyvin toimeen muiden kanssa, mutta suuri lauma on sille liikaa. Jännityksestä huolimatta Sonja kehräili rapsutuksille ja sylissäkin se oli nätisti. Sonja muuttaisi mielellään samaan kotiin joko yhdessä Petran kanssa tai toisen tyttökissan kaveriksi.

Sonja oli jätetty yksinään metsään ja päässyt sieltä kissoja auttavan henkilön luokse etsimään uutta kotia.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, niin ota yhteyttä varaajaan (tiedot sivun alalaidassa). Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissa on leikattu ja sille on tehty sienitesti. Yli 6 kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV -testit. Kissalla on virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Rekku Rescue järjestää kissan kuljetuksen Suomeen. Kissa luovutetaan uudelle omistajalleen Suomessa. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.