Softis (nyk. Sofi)

Lisätty sivulle: 2011-06-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Softis (nyk. Sofi)
1.4.2024 Sofista tuli kissaenkeli.
***
7/2011 SOFTIS MUUTTI OMAAN KOTIIN****

KUULUMISIA omasta kodista:

16.7.2011 Tämä pieni ja hyvin hento vaalee neiti saapui meille vajaa kaksi viikkoa sitten ja varsin tarmokkaasti tutki ensitöikseen koko huushollin ja asettui sitten taloksi. Useampi muutto Sofilla lyhyellä aikaa takana ja siihen nähden otti uuteen kotiin asettumisen hämmästyttävän rennosti ja luontevasti. Rohkeaa asennetta löytyy tältä neidiltä vaikka kuinka, uusiin ihmisiin ja ympäristöön tutustuminen ei ole tuottanut minkäänlaista ongelmaa, ainoastaan musta ja pörröinen lappalaiskoira Liekki hieman alkuun jänskätti ja käpälää piti muutaman kerran heilutella..mutta nyt nukutaan jo samalla sohvalla ja vaihdetaan neniä tervehdykseksi!

Sofi on osoittautunut varsin vilkkaaksi ja aktiiviseksi nuoreksi kissaksi, jolta ei energia helposti lopu.. ja sitten kun loppuu, kaivautuu peiton alle pieneksi muhkuraksi unille. Mukana arjessa Sofi on aktiivisesti mukana mielellään, tarkkailee ja tutkii tarkasti elämänmenoa. Pihan tapahtumat saavat kyllä Sofin erityishuomion, ikkunasta seuraillaan tapahtumia ja ulos olisi päästävä..aina kun vain mahdollista.. Valjaat ovat tuttujuttu Sofille, ainoa mikä harmittaa selvästi, on että pitkä liina ja hihna ovat aina liian lyhyitä Sofin mielestä. Pihan puut vaan rapisevat Sofin pistäessä vauhtia kiipeilyyn ja kaikenlaiset takaa-ajoleikit näyttävät miellyttävän tätä tarmopesää eniten.

Ruoka on maittanut Sofille ensipäivistä alkaen, kuivaraxut ja purkkiruoka lähes kaikki lajikkeet ovat menneet alas vauhdilla! Muuta tuore ruokaa vierastetaan kyllä, mutta aina käydään haistelemassa ja tutustumassa kuitenkin. Tälle pienelle kissaneidille on ehtinyt kertyä jo lyhyessä ajassa kasa nimiä, hiutale, pikkuaave, lumi, liito-orava ja Sofi Oksanen.. puiden oksille kun mielellään kiipeilisi. Sofiksi nyt kuitenkin kutsutaan ja koko lauma iloisia ollaan, että on saatu tämä kaunokainen joukkoomme! Kesäisiä terveisiä muutaman uuden kuvan kera lähettelee siis Sofi, Liekki-lappalainen ja palveluskunnan edustaja Leni :-)

****

LEIKATTU NAARAS, 1,5v. (kesällä 2011), Vihdissä

18.6.2011 Softis on kissa, jossa yhdistyvät kissan ja koiran hyvät puolet. Se osaa käydä itse vessassa, kuten kissoilla on tapana. Softis myös ulkoiluttaa mielellään omistajaansa joka päivä. Tänään käytiin metsälenkillä, ja tunnin ulkoilun jälkeen neiti oli valmis palaamaan kotiin. Tiedän jo, että huomenna aamulla herätessäni, on Softis heti ulko-ovella ja katsoo minua kysyvästi – mennäänkö ulos? Tämän tyttösen kanssa saa varmasti riittävästi raitista ilmaa, mutta toisaalta se ei ole niin tarkkaa, mihin aikaan päivästä sinne ulos mennään. :D

Olen myös huomannut neidin olevan jossain määrin nirso ruokansa suhteen. Nyt on löytynyt muutama eläinkaupan kuivaruoka, joka maistuu sille hyvin. Märkä- ja tuoreruoan kanssa ei vielä olla yhtä pitkällä. Kaikkea tarjottua Softis käy kyllä heti uteliaana haistelemassa, mutta harvaa maistetaan saati sitten syödään kunnolla. Tyttönen voi kuitenkin kaikinpuolin hyvin ja saa Multicatia, jotta vitamiinien ja hivenaineiden saanti on varmistettu. Niin, ja vettä Softis juo mieluusti suoraan hanasta. :D

15.6.2011 Softis päätyi yhdistykselle etsimään uutta kotia, kun sen entinen omistaja jätti sen väliaikaiseen hoitopaikkaan. Omistaja oli ilmoittanut, ettei aio enää hakea Softista takaisin kotiin. Onneksi hoitopaikasta otettiin yhteyttä Rekku Rescueen, että voimme etsiä Softikselle uuden rakastavan kodin. Hoitopaikassa kun ei ollut mahdollisuutta tytön adoptoimiseen. Suloinen Softis on kokovalkoinen siro ja nuori tyttökissa, joka rrrakastaa valjaissa ulkoilua. Aiemmassa kodissaan neitonen on päässyt tämän harrastuksen makuun, joten olisi hyvä, että myös tulevassa kodissa jatkettaisiin valjastelua sen kanssa.

Softis nauttii myös silityksistä ja nukkuu mielellään yöt oman ihmisensä sängyn jalkopäässä. Tyttönen tulee loistavasti toimeen sekä lasten että koirien kanssa. Toki koirille näytetään ensin, kuinka ‘iso vaalee’ mä olenkaan, selkä köyryssä ja karvat pörhöllään. Hieman tietenkin sihistään ja suhistaan, ettei toinen vaan erehdy luulemaan neitiä pehmikseksi. Softis ei kuitenkaan kovin kauaa jaksa toiselle isotella, vaan antaa pian haistella itseään ihan rauhassa sen kummemmin siitä välittämättä.

Tyttönen on aktiivinen, joten koti, jossa olisi kissaseuraa, olisi varmasti sille mieleinen. Saisivat kaverukset sitten peuhata ja painia keskenään silloinkin, kun omalla ihmisellä on töitä. Softiksen turkki on ehkä himpun verran tavallista lyhyttä karvaa pidempi, mutta pitkäkarvainen se ei kuitenkaan ole. Hellyyttävänä yksityiskohtana neitosella on liikavarpaat, jotka tosin eivät Softiksen menoa haittaa lainkaan. :D

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun.