Sinnax

Lisätty sivulle: 2007-01-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Sinnax
5.3.2009 Sinnasta tuli enkeli.

“Sinna on poissa. 4.3. olimme tavallisella iltalenkillä, kun erään talon pihasta hihnassa kulkevan Sinnan kimppuun hyökkäsi 3 amerikanpitbullterrieriä. Saimme koirat irrotetuiksi Sinnasta n. 15 minuutissa. Pääsimme lääkäriin, jossa 25 puremasta ommeltiin isoimmat. Lähdimme kotiin toiveikkain mielin. Seuraavana päivänä Sinnan tila huononi ratkaisevasti. Lähdimme paikalliseläinlääkärin lähettäminä Helsingin pieneläinsairaalaan, jossa Sinnan tila huononi entisestään. Sinnalle jouduttiin antamaan viimeinen piikki myöhään illalla 5.3.

Hyvää seura- ja vahtikoiraa sekä lannistumatonta “Personal Traineria” jäi kaipaamaan lohduton emäntä, joka ei oikein vieläkään voi uskoa tapahtunutta todeksi.”

***

15.04.2006 Sinnax sai oman kodin Hyvinkäältä.

***

Kuulumisia kotihoidosta:

10.4.2006 Ensimmäisen päivän jälkeen Sinna tuntui asettuvan taloksi ja nyt siitä arkajalasta, joka meille tuli hoitoon ei ole juuri jälkeäkään (vaikka Sinna on ollut meillä vasta viisi päivää). Sinna on ollut heti alusta asti sisäsiisti ja ymmärtää myös hyvien yöunien päälle, sillä viikonloppunakin nukkui meidän muiden koirien kanssa melkein kymmeneen ennen kun sitten itse ehdotin uloslähtöä herättyäni.:)

Sinna tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa, koirapuistossa leikkikaverina oli parhaimmillaan lähemmäs kymmenen koiraa ja kaikkien kanssa meni hyvin. Sinna ei ole ärähtänyt kertaakaan ja tykkää leikkiä meidän omien uroskoirienkin kanssa (kuten kuvasta näkyy). Kissoistakin Sinna tykkää, välillä vähän liikaakin, sillä kissat eivät niin leikkien päälle ymmärrä, mutta Sinna ymmärtää myös kun sitä kieltää tekemästä jotain. Luultavasti Sinnaa on aiemmin koulutettu, sillä tulee kutsuttaessa luokse ja välillä istuu viereen oikein tyylikkäästi. Muutenkin Sinnaksiivi tuntuu olevan oikein oppivaista sorttia, joten sen kanssa olisi helppo myös harrastaa kaikenlaista. Sinna on leimautunut enemmän minuun, sillä tuntuu vähän aristavan miehiä, mutta niidenkään kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa ja kun eilen käytiin ystäväni luona kylässä niin reippaasti Sinna kävi tutustumassa kaikkiin uusiin ihmisiinkin. Kaikin puolin hyväpäinen ja mainio pikkuleidi joka odottaa vielä sitä oikeaa omaa kotia:)

5.4.2006: Sinna tuli juuri meille kotihoitoon. Tyttö on nyt lepäämässä omassa huoneessa omalla viltillä ja omien lelujen ympäröimänä mitkä sillä oli mukanaan (Sinna oli jo Tallinnassa kotihoidossa). Makkaraa syötiin vähän kädestä, mutta muuten tuntuu olevan niin paljon uutta ja ihmeellistä ettei vielä ole ehditty muuten syömään. Sinna on paljon pienempi mitä odotin ja tosi kaunis, ihan kuin minisakemanni:) Se on myös tosi ystävällisen tuntuinen, tietty näin alkuun tuntuu että tyttöä pelottaa, mutta automatka satamasta meille meni hyvin ja nätisti se kävelee remmissä. Kotiin tullessa kissat olivat vastassa, mutta eipä niistä ollut yhtään kiinnostunut. Illalla tai viimeistään huomenna sitten tutustutaan meidän urosten kanssa, mutta en usko että niidenkään kanssa tulee mitään ongelmaa. Sinna Simpukka on siis nyt Suomessa kotihoidossa (Vantaalla) joten toivotaan, että oma koti löytyy pian niin Sinnakin pääsee oikean elämän makuun! t:Jaana

***

Narttu, noin 1-2v.

22.3.2006 Sinna meni tänaan Piretille hoitoon. Hänen koirien kanssa tule toimeen, mutta kun heidan uros on tietaväinen, että tytölla on juoksut, niin pidetään kaikken varalta erillään. Pelkää miesta, eika tule sinne huoneseen missä hän on, mutta pojan (17v) kanssa tulevat erittäin hyvin toimen. Sinna on kokenut kovia kun vieraissa oloissa on ensimmäinen reaktio pakeneminen, siita syystä kai uusi omistaja ei saa häntä päästää vapaaksi kauan aikana. Oli aluksi hoidossa Janan luona, mutta 3 tuntia myöhemmin meni Piretille kun Janalla ei ollut kannatavuuta tottutella hänet Dzekin. Tälla kerta murisi Sinna Dzekille aluksi, mutta arvelen että se oli enemmäksen pelosta kun vihasta. Piretin vanhan nartun ja uroksen kanssa tulee toimeen.

Tarhalla: Sinnax on noin 1-2v. vanha narttu, joka tuotiin tarhalle pentujen kanssa. Pennut ovat menneet koteihin ja Sinnaxin pitäisi myös löytää koti pian kun aika on täynna. Pelkää miehiä ja joitain naisiakin, mutta tutustuttuaan rauhoittuu. Tuttujen kanssa ystävällinen koira. Vähan arka, mutta emme tiedä mitä Sinnax on kokenut. Remmissä kävelee ok ja tottele ihmistä.