Sassu

Lisätty sivulle: 2007-07-09

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Sassu
3.9.2007 Sassusta tuli koiraenkeli.

Sassulla oli niin paljon ongelmia, että sen uuden kodin löytäminen olisi ollut liian vaikeaa. Ongelmat ilmenivät mm. arvaamattomana käytöksenä miehiä kohtaan.

***

27.7.2007 Sassu pääsi kanssamme lenkille meren rantaan. Poika tykkäsikin kahlata vedessä. Välillä piti räjähtää Väinö Väkäleualle, jos tämä tuli liian lähelle. Yhdessä pojat kuitenkin lenkillä kävelivät. Sassun takajalat ovat jotenkin venkulat, eivät mitenkään vauhtia haittaavasti. Sassulle ei ole helppo löytää kotia. Se vaatii kokeneen omistajan, joka on valmis tekemään Sassun kanssa paljon töitä ja hyväksyy koiran sen puutteineen. Sassu on valikoiva miesten suhteen ja räyhää häkistä käsin muillekin, jos siltä tuntuu. Lenkillä Sassu oli vieraillekin ihmisille aivan ok. Taluttaessani Sassua opin nopeasti huomaamaan ohiajavat autot ennen Sassua, niitä kohti kun Sassun olisi niin kovasti tehnyt mieli hypätä.

9.7.2007 Sassu on nuori uros Haapsalun koiratarhalla. Sassu on noin 40cm korkea, ei mikään kovin suuri ja se muistuttaa paljon Väinö Väkäleukaa sivuillamme. Sassu on arvioilta laikan ja saksanpaimenkoiran sekoitus ja se tulee toimeen narttukoirien kanssa, uroksia ei juurikaan siedä. Sassu puolustaa ruokaansa, koska tulessaan tarhalle ensimmäistä kertaa, se oli hyvin nälkiintynyt, tämän vuoksi Sassua ei luovuteta perheeseen jossa on pieniä lapsia tai esim kissoja tai muita pieneläimiä. Sassu osaa myös saalistaa ja pyydystää, se on napannut 3 hiirtä häkissään. Sassu sai jo aiemmin kodin Virtsusta, noin 50 kilometrin päästä Haapsalusta, mutta palasi itse takaisin tarhalle. Joten ilmeisesti uusi koti ei ollutkaan hyvä paikka Sassulle.

Kulukorvaus Sassusta on 150 euroa. Uusi omistaja noutaa Sassun yhdistyksen avulla Virosta.