Santa (nyk. Ransu)

Lisätty sivulle: 2007-11-26

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Santa (nyk. Ransu)
26.1.2017 Ransusta tuli enkelikoira.

Ransusta tuli tähti taivaalle 26.1.17. vanhuuden vaivojen takia. Viimeisimmät pari vuotta se osoitti olevansa myös pätevä lapsiperhekoira. Ikävä on suuri.

***

16.12.2007 Santa sai oman kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

26.12.2010 Viimeisen vuoden aikana Santa kuin vahingossa kasvoi aikuiseksi; ohikulkijat ja vieraat koirat saavat siltä osakseen lähinnä halveksivia katseita, jos niitäkään. Santa on hyvin perhekeskeinen eikä pidä enää ollenkaan tarpeellisena seurustella uusien tuttavuuksien kanssa. Ystävällisesti se kyllä suhtautuu niin koiriin kuin ihmisiinkin, mutta viihtyy mieluummin omassa vanhassa porukassaan.

Santasta saakin olla ylpeä joka lenkillä, koska se on täysin hallittavissa myös hihnatta ja tekee täydellisiä ohituksia räksyttävistä vastaantulijoista. ;o) Tässä on ollut suurena apuna Zulun esimerkki, tämä parivaljakko onkin moitteetonta lenkkiseuraa. Yhtä hyvää seuraa Santasta ei saa tokoilemassa – piilevä vinttikoirageeni iskee yleensä päälle, jos Santan pitäisi keskittyä samaan asiaan yli 3 sekuntia. Sen mielestä on paljon hyödyllisempää tarkastella horisonttiin eikä minua silmiin. Kerran viikossa käydään silti edelleen aivojumppaamassa ryhmässä, jotta yhteiskuntakelpoisuus säilyy. Tavallinen lenkki- ja tallipihatottelevaisuus onkin Santalle helpompaa, koska se saa vapautuneesti katsella maisemia samalla, kunhan vain tottelee ja tämän se on erittäin kiitettävästi sisäistänytkin. Santa on varsin kelpo koira ja perheenjäsen, toivottavasti pitkäaikainen sellainen. Tässä kuvia kuluneelta vuodelta Ransu-koiran arjesta tallilta, lenkiltä ja tottistelemasta.

16.8.2009 Kaksi vuotta täyttä toimintaa Santan eli kavereiden kesken Ransu-koiran kanssa lähestyy. Pienten alkuvaikeuksien jälkeen Santasta on kasvanut varsin vitsikäs irlanninsusikoiraa etäisesti muistuttava otus. Niinkin hiljaista ja arkaa lasta kuin Santa, koetteli sitäkin ankarampi murkkuikä, josta pikkuhiljaa on kasvettu yli. Santa käy kahdesti viikossa arkitottiksessa ja muuten viilettää pitkin metsiä, koirapuistoja ja hevostalleja. Vähän paimenkoiran ominaisuuksiakin tuntuu löytyvän, mutta jänisjahti on kyllä ykköshuvi ;o)

Kotioloissa kaverina on pari vuotta vanhempi Zulu-rotikka, joka ei millään tahdo ymmärtää Santan loputonta innostusta juoksemiseen. Santa on onneksi myös kova painimaan, mikä sopii Zululle. Lenkki- ja tallikamuina on iso lauma erinäköisiä karvakorvia. Santa on kovin riippuvainen rapsutuksista ja viihtykin kenen tahansa sylissä, kunhan huomiota on tarjolla. Vähän tapaturma-altis tuntuu Santa olevan, kun intoa on vielä enemmän kun älyä, mutta ehkä se siitä vanhetessa asettuu. Terveisin, Santa, Zulu ja Ditte

***

Narttupentu, noin 4kk

12.12.2007 Santa alkaa rohkaistumaan silmissä ja Bethovenin kanssa mennään lujaa, ja vähän maistellaan jalkaakin. Kovasti on myös kuiskuttelemassa salaisuuksia korvaan hellästi. Ruoka maistuu hyvin, mutta ei syö hotkimalla ja jättääkin jos masu on täynnä. Santa on n. 60-62 cm korkea ja kaikki hampaat ovat jo vaihtuneet. Hoikka tyttö on kuitenkin, jopa niin hoikka että mahtui kissan luukusta karkuun. Tosin ei lähde pihalta. Remmissä kulkeminen kyllä tökkii, mutta eiköhän sekin ala sujumaan. Kaiken kaikkiaan erittäin ihastuttava tyttönen. Sisäsiisteys ei ole vielä hallussa.

26.11.2007 Santa on noin 4 kuukauden ikäinen, snautserisekoitusta muistuttava narttupentu. Iloinen, leikkisä ja energinen :). Santa on sisarustensa kanssa löytynyt pensaikosta ihan pienenä, muut sisarukset ovat jo saaneet kodin, mutta Santa ei ole omaansa löytänyt.

Santasta kasvaa keskikokoinen.

Santalla on EU-passi, rokotus ja loishäädöt on annettu. Kulukorvaus Santasta on 150 euroa.