Samuel

Lisätty sivulle: 2008-02-17

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Samuel
4.9.2008 Samuelista tuli enkeli.

Viisi ihanaa kuukautta saimme viettää Samuelin kanssa, eilen Samuel lähti koirien taivaaseen ell:n toimesta. Samuel oli jo hyvässä kunnossa, päivittäin lenkkeiltiin välillä pitkiäkin lenkkejä. Mökillä oltiin kaikki päivät ulkona, Samuel kulki vapaana ja nautti olostansa.

Viime maanantaina Samuel sai epilepsia-tyyppisen kohtauksen ja sen jälkeen käveli “pitkin seiniä” ja jäi seisomaan pää nurkkaa kohti. Peräpää putosi vähän väliä ja muutenkin kävely oli kuin humalaisella. Sitten tuli kova ripuli ja oksennustauti. Samuel ei tahtonut päästä makuulta ylös, usein sain auttaa
vatsan alta nostamalla. Lenkillekään ei voinut lähteä kun peräpää putoili vähän
väliä. Torstaina menimme lääkäriin ja lääkäri totesi vaivan olevan aivoperäistä
ja suositteli nukuttamista. Pahalta se tuntui, mutta Samuelin parasta ajatellen päädyimme pojan kanssa itkumme lomassa samaan lääkärin kanssa. Samu lepäsi rauhallisesti lattialla pää minun jalkaani vasten koko ajan ja nukkui rauhallisesti pois. Illalla hautasimme Samun mökin taakse metsään (se vasta rankkaa oli).

Samuel oli aivan ihana koira. Aina niin rauhallinen, mitä nyt toiset koirat
piti haukkua mennen tullen. Siskoni uroskoiran kanssa tulivat toimeen kohtalaisen hyvinkin, välillä jopa käveltiin vierekkäin. Lapsistakin Samuel piti, kerrankin viisi päiväkotilasta taputteli Samuelia kerralla ja poika seisoi nätisti paikallaan. Yleensäkin Samuel piti kaikista ihmisistä ja ihmiset Samuelista, kun vaan uskalsivat lähestyä Samua sen suuren koon takia. Sanoipa yksi mies, että Samuel näyttää ihan sudelta. Samun korkeasta iästä huolimatta olisin toivonut, että Samu olisi ollut luonamme pitempään.

Kiitos Samuel!!!! Olet sydämissämme ikuisesti! Terhi ja Ossi

***

15.4.2008 Samuel sai kodin Nokialta.

***

Kuulumisia kodista:

19.4.2008 Ajattelin kirjoittaa vähän Samuelin kuulumisia melkein viikon täällä asumisen jälkeen. Kotimatka Turusta ja eka yö sujui oikein hyvin, ei mitään ongelmia. Muutenkin Samuel on kotiutunut oikein hyvin, tossa se nytkin nukkuu eteisen lattialla. Yleensä Samuel nukkuu keittiön nurkassa, mutta nyt tuli nukkuun eteiseen kun me molemmat Ossi (mun poika) ja minä ollaan Ossin huoneessa eteisen vieressä. Eka päivänä oli tullut kakat sisälle (onneksi paljaalle lattialle), mutta mikäs ihme se on, kun pakki oli ihan sekaisin. Ja ehkä Ossi ei ymmärtänyt vielä Samun “kieltä” kun oli kovasti haukkunut.

Lenkkeilty on kovasti, aamuisin olen tehnyt Samuelin kanssa pienen pissalenkin, mutta sehän ei papalle ole riittänyt, vaan on komentanut Ossin puolen päivän aikaan viemään uudestaan lenkille (Ossi on ollut yövuorossa ja tulee aamulla kotiin kun minä lähden töihin). Yhtenäkin aamupäivänä Samuel oli ensin nuollut Ossin varpaita ja kun se ei auttanut, niin sitten haukuttiin, että nouse ylös ja vie lenkille. Illansuussa on sitten tehty n. 1 tunnin lenkki. Kauniisti Samuel kulkee hihnassa, muut koirat on vaan “pakko” haukkua, ei Samuel edes pyri niiden luo, haukkuu vaan.

Laitoimme takapihalle pitkän narun, jossa Samuel voi aina välillä olla ulkona ja ainakin silloin kun minä teen puutarhatöitä. Kovin tyytyväiseltä Samu on vaikuttanut narussakin, lähinnä vaan makoilee. Tää naru on sikälikin hyvä, että Samu komensi mua lenkille heti kun tulin töistä, nyt voin laittaa Samun ulos ja hengähtää itse hetken töiden jälkeen… Olen ollut tosi yllättynyt kuinka hyvin Samu on meille sopeutunut, tulee aina käymään vierellä, että rapsuta vähän. On kiva tulla töistäkin kun Samu tulee häntää heiluttaen vastaan.

Nyt on ruokahalukin jo parantunut, mutta hiukan olen huolissani Samun veden juonnista. Minusta Samu juo tosi paljon vettä, välillä lenkilläkin juo purosta vettä. Vai kuuluuko sekin siihen vanhuuteen…

Laitan muutaman kuvankin tulemaan. Eka kuvassa on Samuelin lempi nukkumapaikka keittiön nurkassa. Toinen kuva on meidän terassilta ja siinä Samu ihan selvästi jo nauraa. Kolmas on sitten pihalta. Me ollaan ihan “myytyjä” Samuelin suhteen, niin ihana koira se on.

Aurinkoisin kevätterveisin Samuel ja Terhi (ja Ossi myös)

***

Uros, noin 11v.

20.3.2008 Samuel on arviolta 11-vuotias uroskoira. Se on löydetty 10.1.08.

14.3.2008 Samuel odottelee tällä hetkellä omaa kotia kotihoidossa Turussa.

Kuulumisia kotihoidosta:

Kävimme Samuelin kanssa lääkärissä ja papalta otettiin veriarvot. Niistä kävi ilmi, että maksa- ja munuaisarvot ovat kunnossa ja samoin verensokeri:) Lääkäri arvioi pojan myös n.10 vuotiaaksi tai yli. Lääkäri sanoi Samuelin hampaiden olevan niin kuluneet, että on syönyt mitä ilmeisemmin elämässään ketjua enemmänkin tai sitten pieniä kiviä:( myös heikko lihaskunto viittaa ketjun päässä elämiseen. Kuitenkaan hampaissa ei ole tulehdusta eivätkä ne vaadi operointia. Vanhan koiran normaalia nivelrikkoa jaloista lääkäri löysi mutta sanoi, ettei nivelrikot ole vielä kovin pahat. Nivellääkkeitä Samuel kuitenkin syö (tällä hetkellä cosequinia). Lisäksi olen syöttänyt Samuelille kipulääkettä ja sen syöttäminen tarvittaessa on suositeltavaa. Samuel on myös ilmeisesti kastroitu, ainakaan kiveksiä papalla ei ole. Kuitenkin saadakseni varmuuden asiasta (ettei ole piilokiveksiä), Samuelista otettiin myös testosteroni arvo, minkä tulokset saadaan ensi viikolla.

Samuel onkin piristynyt ihan uskomattomasti tämän viikon aikana, mitä on meillä ollut. Lenkkeilystä pappa ei saa tarpeekseen (paitsi sadesäällä ulos ei huvita mennä:)). Myös katse on muuttunut virkeäksi ja kaikenlainen touhuaminen kiinnostaa. Lenkillä Samuel on ollut paljon vapaana koska pappa kulkee hienosti vieressä.

16.3.2008 Samuel on osoittautunut erittäin pirtsakaksi papparaiseksi täällä kotioloissa. Pappa jaksaa lenkkeillä pari tuntia päivässä ja komentoa tulee, mikäli lenkki ei ole tarpeeksi pitkä:) Epäilen Samuelissa olevan mahdollisesti saksanpaimenkoiran lisäksi huskya tai jotakin muuta pystykorvaa, mistä johtuu pojan pirteys ikäänsä nähden. Tällä hetkellä Samuel vaikuttaa kaikinpuolin terveeltä, ainoastaan takajalat ovat heikohkot ja lihaksettomat. Tiistaina menemme terveystarkastukseen, jossa lääkäri tutkii Samuelin.

Pappa ei oikein tunnu kuulevan mitään, ainoastaan kovat äänet. Menoa tämä ei kyllä haittaa mitenkään ja näkö sekä hajuaisti näyttää olevan kunnossa. Tytöistä samuel tykkää oikein kovasti ja liehittelee leikattua narttuani tämän tästä. Uskoo kuitenkin tytön komentoa:) Samuel tulee myös loistavasti toimeen leikatun urokseni kanssa. Samuel on äärimmäisen kiltti ja hyväntahtoinen, kerrassaan lumoava papparainen, jolle toivoisin kovasti pian omaa kotia, jonne vanhus pääsisi viettämään eläkepäiviään. Parasta olisi, mikäli tuleva koti olisi rauhallinen ja siellä olisi tyttökoira kaverina. Myös ainoana koirana Samuel varmasti viihtyisi.

***

26.2.2008 Samuel on saanut tarpeekseen kopissaan kököttämisestä ja yllätyksekseni se päivystää valppaana häkin etuosassa kuten muutkin koirat:). Lenkille lähtö saa edelleen papan silmät tuikkimaan innosta ja tuntuu sanoinkuvaamattoman upealta nähdä Samuelin piristyneen!

17.2.2008 Olen mennyt jo useamman kerran Samuelin häkin ohitse luullen sitä täysin tyhjäksi. Vihdoinkin älyän tiirata häkissä olevasta lapusta koiran tietoja ja ajattelen testata onko kopissa ketään paikalla. Kutsun ja maanittelen, mutta ketään ei ilmesty ulos kopista. Päätän mennä sisälle kurkistamaan onko paikka tosissaan tyhjä.

Polvistuessani kopin edustalle ikkunaan ilmestyy sakemannin näköinen koiran pää. Enää minun ei tarvitse kovin kauaa maanitella, että Samuel kömpii kopistaan ulos ja tulee varovaisesti luokseni hakemaan tarjoamani makupalat. Ottaessani hihnan esille Samuelin ilme selvästi kirkastuu ja se seuraa enemmän kuin mielissään minua ulos häkistä.

Iäkkääksi koiraksi Samuel astelee hämmästyksekseni melko reippaasti eteenpäin ja sitä kovasti kiinnostaa ulkomaailman tuoksut ja toiset koirat. Tapaamallemme aralle narttukoiralle Samuel heilutti ystävällisesti häntää ja osoitti muutenkin ettei hän ole vaaraksi neidolle:).

Samuelin lihakset on heikohkossa kunnossa ja sen jalat hieman tärisivät, joko kylmästä tai heikkoudesta tai kenties molemmista. Erityisen tärkeää Samuelin olisikin nyt nopeasti päästä lämpimiin sisätiloihin pehmoisalle paikalle makaamaan. Kylmyys ja kova betonilattia ei ole hyvä yhdistelmä vanhalle koiralle. Tätä mieltä tuntui Samuel itsekin olevan sillä se ei olisi millään halunnut palata häkkiinsä. Maanitteluilla ja makupaloilla sain tehdä aikani töitä ennenkuin papparainen suostui kävelemään takaisin häkkiinsä.

Samuel etsii rauhallista eläkekotia, jossa se saa nauttia ansaituista eläkepäivistään rakastettuna ja huolehdittuna perheenjäsenenä.

Samuelin kulukorvaus on 150 euroa.