Sammy

Lisätty sivulle: 2008-01-07

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Sammy
20.2.2008 Sammy lähti enkeliksi.

Sammy ei kerennyt saamaan omaa kotia.

Hyvää matkaa Sammy, nuku rauhassa pieni enkeli. -Tanja-

***

Uros, noin 9v.

7.1.2008 Sammy on yhdeksänvuotias uroskoira Pärnun tarhalla. Se tuli tarhalle omistajan kuoleman johdosta.

Sammy seisoo tarhalla ketjun päässä kahden uroskoiran ympäröimänä ja haukkuu turhautuneen oloisena. Siitä näkee kuitenkin selvästi, että herra on ystävällinen ja astelen luottavaisin mielin koiran luokse. Sammy ottaakin minut vastaan häntä heiluen ja irrotan pojan ketjun päästä. Lähdemme lenkille ja olen yllättynyt siitä, kuinka pirteästi ja reippaasti Sammy astelee eteenpäin. Se suorastaan vetää, mutta voimaa tällä herralla ei paljoa ole joten saan sen helposti hallittua.

Sammya kiinnostaa kovasti kaikenlaiset tuoksut ja se todella nauttii lenkistämme. Ohitamme autoja ja niihin se ei kiinnitä juuri lainkaan huomiota. Toiselle uroskoiralle Sammy haukkuu, joten samaan kotiin toisen uroskoiran seuraksi siitä ei ole. Nartut puolestaan kiinnostavat herraa hyvinkin paljon ja pennullekin se heiluttaa ystävällisesti häntäänsä.

Sammyn takapään lihakset ovat heikossa kunnossa. Sammy eli ennen tarhalle joutumistaan kodissa ketjun päässä, joten liikunta on ollut melkoisen vähäistä herralla koko elämän ajan. Ja nyt siis Sammy on jälleen ketjussa, paikka vain on vaihtunut. Sammy on ihmisystävällinen koira ja se tykkää paljon rapsutuksista. Muutaman pusunkin tämä pirtsakka herrasmies onnistuu antamaan poskilleni:). Sammyn säkäkorkeus on noin 60cm.

Yhdistys hoitaa Sammyn kuljetuksen Tallinnaan. Sammy on on tunnistusmerkitty, rokotettu sekä loishäädetty. Lisäksi sillä on Eu-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Sammyn kulukorvaus on 150euroa.