Samantha

Lisätty sivulle: 2010-02-21

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Samantha
5.3.2014 Samanthasta tuli kissaenkeli.

Samantha oli ollut hampaiden poistossa eikä ollut enään herännyt nukutuksesta. Samantha menehtyi nukutuksesta johtuvaan komplikaatioon.

***

23.4.2011 Samantha sai kodin Turusta.

Kuulumisia kodista:

23.12.2011 Samantha voi hyvin ja tarmoa riittää leikkiä monta kertaa päivässä. Verkoitin parvekkeen ja siellä oleillusta neiti on pitänyt paljon. Vaikka ilmat ovat kylmentyneet usein se pyytää päästä ulos hetkeksi, vaikkakin palaa pian ja menee löhöilemään patterin päälle. Olen niin kiintynyt Samanthaan, että se pääsee nukkumaan nykyisin viereeni sänkyyn jos se tahtoo. Samantha on myös hyvin reippaasti oppinut viimeinkin jättämään sohvan rauhaan ja raapii tunnollisesti ja antaumuksella raapimapuuta! Tästä tapahtumasta en kyllä ole saanut otettua kuvaa koska yleensä homma on ohi ennen kuin ulotun kameraan.

Samanthaa ennen jännitti vessassa käynti (ehkä huonojen kokemuksien vuoksi) ja usein piiloutui sen jälkeen, mutta tämä tapa on kuitenkin jo jäänyt pitkä aika sitten pois ja se taitaa tuntea olonsa nykään turvalliseksi koska ei ole enää moksiskaan vessakäyntejen jälkeen. Aamuisin Samantha yleensä hyppää yöpöydälle ja vartioi naapurustoa. :) Tässä muutama kuva mukaan!

Hauskaa Joulua koko Rekku Rescuen väelle! Toivoo Tiia ja Samantha

30.7.2011 Samanthan kanssa vielä treenataan raapimapuuta, se on semmoinen iso ja
Samantha on jo kiehnänyt sitä vasten ja nukkunut siinä olevasa kopassa :) Kokeilen vielä hankkia esim. maton tai jonkinlaisen raapimalaudan lähitulevaisuudessa kokeeksi. Samantha voi hyvin, ruoka ja leikki maistuu. Ensin kotiin tultuaan Samantha oli vähän ymmällään yrittäessäni leikittää sitä, ja vaikka leluja on paljon Samanthan suursuosikki silti on yksinkertainen kengännauha :)

Palloista Samantha on oppinut pitämään paljon, siitä on suurta huvia juosta niiden perässä. Samantha ei ihan alkuun uskaltanut tulla suoraan syliin, mutta nykyään herättää minut aikaisin aamulla ja aamupalan jälkeen pidämme halihetken sohvalla, Samantha yleensä kaivautuu kainalooni ja kehrää:) Usein otamme myös torkut yhdessä ja illat kuluvat myös Samanthan kiehnätessä vieressä tai sylissä. En ole vielä ulkoiluttanut Samanthaa, mutta olen totuttanut sen valjaisiin. Se kävi kädenkäänteessä koska se on aina niin rauhallinen, antoi reippaasti laittaa valjaat päälle :) Parvekkeelle en Samanthaa ole päästänyt koska sitä ei ole vielä verkoitettu, mutta pian sekin on korjattu.

Olen myös matkustanut Samanthan kanssa Ruotsiin, vaikka Samantha ei tykkää paljon matkustuskopasta oli se silti erittäin reipas ja sopeutuvainen. Samantha myös oppii hyvin nopeasti mitä saa tehdä ja mitä ei, vaikkakin raapimapaikat ovat vielä vähän hakusessa. Lähetän ulkoilukuvia myöhemmin, ulkoilma näyttäisi kiinostavan neitiä joten siitä tulee varmasti hauskaa :) Iloista kesää! Terveisin Tiia ja Samantha

13.6.2011 Samantha on aivan ihana ja kultainen kissa. Ensin Samantha ei oikein
ymmärtänyt lelujen päälle, mutta nyt leikimme paljon joka päivä. Samantha tykkää nukkua sohvalla ja ruoka maistuu oikein hyvin. Samantha tulee usein syliin tai viereen ja kehrää ja nauttii silityksestä. Hiekkalaatikollakin käynti lähti sujumaan heti aivan hyvin. Ainoa ongelma on että en saa Samanthaa millään kiinostuneeksi raapimapuusta- tai matosta. Kun Samantha ei raavi paljon muuta kun vähän mattoa välillä sen kynnet ovat kasvaneet aika pitkiksi ja takertuvat mattoon ja muualle helposti ja niin ikävästi että minun täytyy auttaa se irti. Huomenna käyn eläinlääkärillä leikkauttamassa Samanthan kynnet
Ystävällisin terveisin: Tiia ja Samantha

***

Leikattu naaras, noin 2 v.

21.2.2010 Samantha on noin 2-vuotias valkoinen, leikattu tyttökissa Virumaan tarhalla. Samantha oli sairas kun tuli meille 1.10.2009.v.Kiviolista. Parissa viikkossa hän kuitenkin parani tarhalla ja oli valmis rokotettavaksi. Samantha on hellä, halua tosi paljon ihmisen läheisyyttä ja silittämista istuu sylissä miellään pitkää aikaa. Hän tykkä kun joku leikki hänen kanssa. Toisien kissojen kanssa pärjää hyvin ja varmasti sopii perheeseen missä on lapsia. Samantha osaa käyttää hiekkalaatikkoa.

Samantha matkaa kotiinsa suoraan Virumaan tarhalta, jossa se on viettänyt karanteenissa ensimmäiset kuukaudet, jossa varmistetaan, että kissalla ei ole sairauksia. Nyt Samantha asustaa terveiden kissojen osastolla, jossa kissat odottavat kotiinpääsyä. Samantha on hyvä pitää erillään muista eläimistä pari viikkoa kotiutumisen jälkeen.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6 kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.