Sam (nyk. Towan)

Lisätty sivulle: 2011-07-04

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Sam (nyk. Towan)
6/2014 Towa lähti sateenkaarisillalle viime viikolla vanhuuden vaivojen takia. Saatiin onneksi lähes kolme aivan ihanaa vuotta vanhan herran kanssa ja haluaisin vieläkin kiittää siitä, että Towa meille aikanaan saatiin perheeseen. Kova ikävä jäi koko meidän perheelle, mutta onneksi on paljon hyviä muistoja.

***

8.10.2011 Sam sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

11/2011 Moikka! Hieman pojan kuulumisia näin ensimmäisen kuukauden jälkeen :) Towan kanssa on yhteiselo lähtenyt käyntiin paremmin kuin hyvin :) Tikit sain pois aika helposti. Ensin ihan varovasti lähestyin tikkejä ja poika oli sitämieltä, että ei käy, mutta oli melko helposti yhteistyöhaluinen. Toinen tikeistä oli hieman hankalampi, mutta pois saatiin sekin.

Normi koiran nameilla on Towaa turha lahjoa, se vain tuhahtaa ja poistuu paikalta, mutta lauantaimakkara, juusto, lihapulla tai mikä tahansa ei koiranruokaa oleva toimii oikein hyvin :D Ruoka kyllä maistuu pojalle mainiosti.

Turkkia olen harjannut ahkerasti ja nyt alkaa olemaan huopaantunut pohjavilla pois. Ensimmäinen pesukin tehtiin ja koira näytti siltä, että rakasti sitä pesua, kampausta ja kuivausta! Vieläkin on kyllä työtä jäjellä varsinkin kun taisi taas karvanlähtö alkaa…

Meidän toisen koiran (Piina nimeltään) kanssa tulevat ihan hyvin toimeen. Tuossa n. kaksi viikkoa sitten ja tänään Towa jopa leikki Piinan kanssa vaikka muuten ei kyllä juuri Piinasta välitä. Nyt ollaan myös käyty koirapuistossa, mutta siellä ei Towa viihdy. Jos paikalle on tullut muita koiria, kiinnostuu hetkeksi mutta muuten istuu portilla ja odottaa että lähdetään.

Alkuun yöt Towan kanssa meni ilman ongelmia, mutta oltuaan meillä n.2 viikkoa kai jotenkin ymmärsi että on nyt kotona ja minä olen nyt se uusi “isäntä” ja alkoi itkeä iltaisin kun menin nukkumaan. Towa siis jäi olohuoneeseen Piinan kanssa. Alkuun itku ja oven raapiminen jatkui parikin tuntia, mutta nykyään saattaa käydä tönäsemässä päällään mun ovea ja kun ei se aukea rahoittuu melko nopeasti.

Ne kovettumat mitkä Towalla oli takajaloissa on lähes parantunu :) huomasin että jalat aina välillä ottaa yhteen mutta kokoajan vähemmän. Portaat oli myös alkuun todella hankalat eikä poika oikein olisi niitä halunnut kävellä ylös. Alaspäin kyllä mennään niin lujaa että ei meinaa mukana pysyä :D Mutta nykyään myös ylöspäin kävely sujuu melko helposti. Muutenkin tuntuu että Towan kävely ja liikkuminen on parantunut, alkuun kun nousi ylös niin aika pitkään liikkuminen oli jäykkää. Nyt kestää vain hetken että “oikoo koipensa”. Pääsee nykyään jopa mun sängylle, joka on huomattavsti normi parisänkyä korkeampi. Tosin ilman lupaa sinne hyppää kun kukaan ei ole kotona.

Vahtivietti on myös kasvanut sitä suuremmaksi mitä pidempään meillä on ollut. Välillä kyllä haukkuu myös ihan tyhjää, mutta se on kuulemma rodulle ominaista, että varsinkin vanhemmiten haukutaan ja poksutaan ihan turhalle :D

Ja siis vielä iso kiitos siitä että Towa meille sai tulla!! On meidän kaikkien sydämet valloittanut ja toivotaan kovasti että pojan kanssa on vielä monta yhteistä vuotta jäljellä :) Laitoin mukaan myös pari kuvaa pojasta.

***

Kastroitu uros, noin 7v.

30.8.2011 Sam sai kehuja hoitajaltaan. Sam on tullut toimeen yhtä konfliktia lukuunottamatta muiden koirien kanssa, mutta varmuuden vuoksi Samia ei anneta kotiin, jossa on muita uroskoiria tai kissoja. Myös hoitajan lapsien kanssa Sam on tullut toimeen, mutta Sam ei varmuuden maksimoimiseksi ole paras vaihtoehto ihan pienten lasten perheeseen. Vaikka Samilla hitusen ikää onkin, sen terveydessä ei ole havaittu puutteita. Entinen omistaja luopui Samista, koska hänellä ei enää ollut aikaa koiran hoitoon ja entinen kasvattajakaan ei voinut poikaa pitää, koska hänellä oli niin paljon koiria. Samin turkki on myös hitusen parantunut ruokavalion avulla, mutta koska Raplassa on paljon koiria, ei Samin turkinhoitoon ole aika panostaa kuitenkaan riittävästi.

9.8.2011 Sam on osoittautunut rauhalliseksi koiraherraksi, joka melko apeana odottaa sitä omaa kotia ja päivittäistä liikutusta. Tällä hetkellä Sam saa liian vähän aikaa Viron paikassa ja olisikin ihanteellista, jos Samin ei tarvitsisi odottaa sitä omaa kotiaan enää pitkään. Sam on ystävällinen, mutta toisen isomman uroskoiran kanssa Samille tuli ruoasta riitaa ja tämän takia ihanteellista olisikin, jos Sam löytäisi kodin ainoana koirana. Pihalla olevia kissoja Sam jahtaa, joten kissakodissa saattaa tulla ongelmia. Mitään palveluskoiraa Samista ei saa, mutta Sam etsii kotia, joka olisi valmis hieman omapäiseen koiraan :) ja turkin harjaamisesta kiinnostuneeseen kotiin.

4.7.2011 Sam on puhdasrotuinen chow chow joka palautettiin huonossa kunnossa kasvattajalle, joka ei myöskään voinut Samia pitää. Rodusta saa lisätietoa chow chow -yhdistyksen sivuilta.

Kulukorvaus koirasta on 200 €. Kulukorvaus sisältää tunnistusmerkinnän, rokotukset, madotukset ja loishäädön. Lisäksi koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.