Sahrami (nyk. Muusa)

Lisätty sivulle: 2006-12-29

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Sahrami (nyk. Muusa)
7.12.2012 Muusasta tuli enkelikissa

***

Leikattu naaras, noin 5,5v. (keväällä 2012), Helsingissä

3.2.2012 Muusa joutuu etsimään uutta kotia, sillä se ei ole totuttelusta huolimatta sopeutunut elämään perheeseen tulleen koiran kanssa ja stressaa siitä jatkuvasti.

Omistaja kertoo: “Muusa on hyvätapainen ja lempeä luonteinen, eikä suinkaan vihainen vaan hyvin hyvin arka ja varautuva, eikä oikeastaan anna koskea itseään lainkaan. Toisen kissani kanssa se tulee erinomaisesti toimeen ja siksi haluaisin kissan perheeseen, jossa on muita kissoja. Kissan arvellaan syntyneen elokuussa 2006.

En haluaisin luopua kissastani, jota rakastan paljon, mutta en halua luopua koirastakaan (toinen kissa tulee toimeen koiran kanssa). Sohvan alla eläminen ei todellakaan ole kissan arvoista elämää ja pelkään että kissa sairastuu pahasti ellei se uskaltaudu pois piilostaan.”

Kodinvaihtajakissan kulukorvaus 60€.

******

KUULUMISIA OMASTA KODISTA 12.6.07:
Muusa-neiti voi oikein mukavasti edelleen täällä Maunulassa. Hänestä on
kasvanut oikein iso ja itsevarma tyttö. Alun arasteluista on päästy jo
pahimman yli mikä tarkoittaa sitä että hän paremmin uskaltaa tulla luo
haistelemaan, antaa silitellä ja syö kädestä, mikä on meille suuri
juttu.Aiemmin Muusa tuskin “sieti” minua samassa tilassa – pienessä
asunnossa tulee vähemmästäkin totuttua toiseen kun tilaa ei liiemmin
ole!Isoveli-Ransukin on itsenäistynyt ja tulee erittäin hyvin toimeen
Muusan kanssa.He hellivät ja hoitavat toisiaan, sikäli kun Ransu jaksaa
Muusan pentumaisuutta.No, itse herra on täyttänyt vasta kaksi, joten
arvokkuudesta voi tuskin puhua…

Monet yöhuudot on kuultu ja juoksut katseltu.Mouruamisia ei ole ollut
koska Muusa ei ole oppinut koskaan naukumaan ja kurisee hauskasti sen
sijaan.Sitä onkin mukavampaa kuunnella.:) Tässä kesällä on
suunnitelmissa mennä leikkauttamaan tyttö, mitä vähän jännitän, sillä
tammikuisesta rokottamiskerrasta on jäänyt kämmenselkään raidoitus…Ja
uskon Muusan yhä muistavan sen.

Oikein hyvin meillä menee, syömme hyvin ja kasvamme vaan
vantterimmiksi, joten oikein hyvää kesää koko Rekkurescue väestölle
täältä Maunulasta!!

Kristiina, Ransu ja Muusa

***

Kuulumisia kodista:

23.1.2007 Sahrami joka nykyiseltä nimeltään on sitten MUUSA, saapui kotiin loppiaisaattona. Kotona Muksua odotti 1,5-vuotias Ransu-kissa, kovin uteliaana. Olinkin hänellä monasti maininnut että pian pikkusisko tulee kotiin. Mutta liekö osannut odottaa tälläistä yllätystä!

Ensimmäinen ilta meni mukavasti toisiimme tutustuessa. Varmistin että pikkuisella olisi vettä ja ruokaa kokoajan saatavilla ja kyllä hän söikin sitten kun rohkastui tulemaan ulos kopastaan. Tottakai vieras paikka pelotti, mutta samalla kiinnosti kovasti ja Muksu uskaltautui tutkailemaan sitä tarkemmin. Yöllä alkoi sitten juoksurumba kissojen kesken ja aamulla oltiin tehty jo sovinto. Sittemmin on katit olleet hyvää pataa. Mitä nyt isompi välillä rökittää pikkusiskoaan, mutta niinhän se menee ihmistenkin maailmassa. Eikä pikkuinen päästä Ransua helpolla kun pitäisi leikkiä ja riehua kokoajan!

Seuraavan päivän iltana silittelinkin Muusaa ja otin syliinkin, mutta tämä säikähti niin että kynsi osui silmääni, ja matka päivystykseen alkoi. Odotin Malmilla kolme tuntia lääkärille pääsyä ja lopuksi todettiin, että sarveiskalvoon oli tullut haava joka hoidettiin kuntoon lääkesalvalla. Nyt silmä on paljon parempi mutta mietinpä vaan että pahemminkin olis voinut käydä!! Pikkuisen vika se ei tietenkään ollut…

Vielä Muusa arastelee minua mutta antaa silitellä vähäsen. Huomaa hyvinkin ettei sillä varhaispentuajalla ollut ihmiskontakteja, kun taas Ransua hemmoteltiin pentuna ja se on edelleen sellainen sylivauva. Vieroitettu tosin vasta 8-viikkoisena..

Ihanaa minusta on ollut se miten hyvin kissat tulevat toimeen keskenään ja miten eloisa pentu Muusa on, leikkisä ja virkeä. Sillä on uskomaton ruokahalu! Talouden ruokamenot nousivat tuplasti nyt kun on toinenkin kissa. Ransu kun ei syö mitenkään huomattavia määriä ja jätti aina ruokaansa, mutta nyt kaikki menee. Eipä tarvitse heittää vanhoja pois kun kuppi on aina tyhjä. Tietää että Muusa on syönyt :) Olen antanut tuoretta (lihaa, kanaa, kalaa) ja purkista – molemmat käyvät.

Ensi perjantaina mennään Muusan kanssa hakemaan tehosterokotus. Vai sekö se on? No kuitenkin, pelkään vähäsen että miten saan sen kuljetusboksiin jos pikkuinen säikähtää että taas sitä viedään. Täytyy kotona harjoitella vielä tuota asiaa.

Mutta tälläistä meille kuuluu. Lyhyesti sanottuna olen todella iloinen, että Muusa tuli minun luokse eikä kenenkään muun – on hän ollut niin mainio kissanpentu! terveisin, Kristiina

***

6.1.2006 Sahrami muutti omaan kotiin Helsinkiin

**

Naaraspentu, noin 3kk (joulukuussa 2006)

Herttaiset kissanpennut Sumu, Sahrami ja Sikuri odottavat omaa kotia kotihoidossa Tallinnassa.