Safiya

Lisätty sivulle: 2007-11-03

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Safiya
12.2.2018 Safiya on nyt koiraenkeli.

Suureksi suruksemme Safiyasta tuli koiraenkeli, uusi tähti syttyi taivaalle 12.2.2018. Hän tuli meille jo aikuisena tyttönä 20.12.2007 ja olemme ikuisesti kiitollisia koiravaraajana toimineelle Tanjalle ja Rekku Rescuelle, että saimme tytön meille. Tiesimme että tyttö oli hieman erillainen, mutta rakkaus voitti pelot ja huolet pois tytöstä. Omat kasvatti spk-pojat Jaska ja Tayson auttoivat soputumisessa todella paljon. Ikävä on suunnaton ja nyt tyttö on takaisin kotona uurnassa.

Suo anteeksi Safiya kyyneleet nää, ne rakkautta on ja ikävää. Nuku rauhassa rakas Safiya. Kaipaamaan jäivät mammasi, iskä, Foxy, Rambo, Affe ja Rebecca

***

20.12.2007 Safiya sai kodin Somerniemeltä Taysonin ja Jaskan kaverina.

***

Kuulumisia kodista:

20.12.2011 Safiya saapui tasan neljä vuotta sitten omaan kotiin Somerniemelle :) Lisätty uusia kuvia.

9.7.2011 Moicca vaan. Vähän on vierähtänyt tota aikaa kun viimeksi kertoilin mun maailmastani :) mutta mammalla on ollut tosi raskas kevät :( niin en ole viitsinyt vaivata sitä mun jutuilla :) Kaikkea on ehtinyt tapahtua mun maailmassani. Meillä on enemmän ja vähemmän ravannut PIENIÄ, siis tosi pieniä koiria täällä mulla hoidossa. On ollu Liinua, Dominoa, Rambo doni, Usva, Taika ja toi Aikokin oli tossa mulla hoidossa ;)

Vihdoin ja viimein ne kuunteli mua ja jätti Rambon mulle tänne ihan omaksi, ettei koko ajan vaan tule ja mene mulla noi vauvat ja leikkikaverit :) Muuten kyllä on tosi hyvin oppineet meidän tavoille n.1 minuutista – 5 minuuttiin on kulunut aikaa kun olen kertonut talon säännöt :) Pöntöstä juodaan, sängyssä nukutaan ja MÄ OLEN KUNINGATAR :) Remppaa ne on taas tehneet täällä niin ulkona kuin sisälläkin ja mulle on taas kaatunut noi valvojan hommat :) Mulla on täällä ihan kivaa ja nyt vielä kun on kesä niin uimassa ollaan käyty. Ja vasta kivaa onkin, meillä on uima-allaskin koirille pihas mut toi Rambo siinä touhuaa omiaan eniten.

Ja nyt nuo hiiviö tytöt jotka iskä toi kun kävi Virossa tekemässä Karulle aitauksen. Matkassa sillä oli 6 koiraa mä jo mietin että nyt ne kaikki jää mulle tänne hoitoon mutta ei onneksi. Niitä käytiin hakemassa samana iltana ja lähtivät omiin koteihin ja osa hoitokoteihin. Niinkuin kuulemma nuo hiiviötkin on täällä kotihoidossa SIIS NIINA JA KIARA TYTÖT :) Ovat tosi mukavia mutta eivät jaksa juosta kun pari tuntia kerralla ja sitten painuvat nukkumaan. Mutta kyllä me Rambon kanssa jatketaan leikkejä vielä pitkään :) Mutta kyllä se niittenkin kunto kohoaa täällä mun hoitokodissa :) Tässä näitä kuulumisia ja yritän pitää tietojani ajan tasalla jos vaikka joku näitä juttuja jaksaa lukea :) Ai niin mun isobroidit Jaska joka täyttää kohta 10v ja Tayson joka on 8v voivat myös tosi hyvin :)

Tanjalle taas kerran suuret suuret kiitokset vuoden 2007 joulukuun tapahtumasta :) Voimia teille kaikille, jotka olette sydämmenne menettäneet tälle ah niin välillä raskaalle, mutta niin ihanalle ja antoisalle eläinsuojelutyölle. Kuningatar SAFIYA kera palvelijoiden toivottaa hyvää kesää kaikille tasapuolisesti :)

30.7.2010 Safiya täs moi pitkästä aikaa. On ollut vähän kiireitä mutta kyllä mä tohon Tanjaan olen ehtinyt pitää yhteyttä jonnin verran. Pari kertaan on se jopa saanut nähdä mua :) Kaikki on mennyt tosi hyvin, vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää :) Ei vaiskaan mä olen edelleen iskän pikku rinressa. Kuvia on tos kans jossa näkee mihin mun kaikki aika on mennyt :) Täällä valvon tätä meidän remonttia että kaikki on ok. Sen verran on ollut kyllä aikaa että koulutusta olen ehtinyt järjestää sekä mammalle että iskälle ja hyvin ne kyllä ovat oppineetkin :) Esim nyt kun on kuuma niin vesikippoja on lisätty. Yksi on wc:ssä koska siellä on vilpoinen lattia ja kun siitä loppuu vesi ei mun tarvii kun mennä tönii mammaa niin jo se tajuu et vesi on loppu. Mut mun mielestä ainoa tuore ja raikas vesi on kun sen juo suoraan kraanasta ja siinähän sitten valuttavat mulle sitä oli sitten yö tai päivä :)

Meil oli koirien pesupäivä tässä. Mamma keksi että nyt on hyvää aikaa sellaselle ettei sitten lomalla tarvii sellasta hommaa tehdä. Mutta kun mä en oikein tykkää vieläkään tosta suihkusta. Niin mä pääsinkin sit uimaan iskän ja mamman kanssa ihan vaan kolmistaa ja mut pestiinkin järvessä eikä saunassa niinkuin mun broidit :) No ihan oikeesti mä vaan huijaan niitä. Kyllä mä suihkusta tykkään mut näin mä pääsen yhden ylimääräsen kerran uimaan ilman poikien seuraa, saan vaan uida mamman ja iskän kanssa. Sit mun ruokavalioon on tullut muutama lisäys, banaani ja kurkku on aivan ihkuja :) Ja mansikat. Tossa parissa kuvassa näette kuinka kiltti mä olen. Kun kerran sanotaan että ota toisen lautaselta niin sitten ota. Mutta sit iski tylsistyminen ja aloin nukkumaan ruuan viereen :) Pitäkööt pitsansa :(

Mun broidi täytti 8v tos helmikkun 20pvä. Mut ehkä kuvasta vois saada sen käsityksen et ne olis ollut mun synttärit :) Toinen broidi täyttää tos 30.7.10 7.v niin mä luulen et mut löytää niistkin kuvista :) Tos yhes kuvassa on minä ja harjakauppias tai se mitä siitä jäi :) Ei vaiskaan mamma kävi somerolla ja toi meille pikkusille tuliaisia :) Sit pari kuvaa on kun ekassa mennään rekkutapaamiseen edustus hommiin ja sit kuva kun menossa kotiin päin. Vähän väskätti mut onneksi oltiin meitin asuntoautolla että saivat tehtyä mulle kunnon pedin jossa nukkua :) Sit tos yhes kuvas mä vaan olin jo niin väsynyt vahtii tätä remppaa, niin mä kaaduin maahan.

Tosta toisesta kuvasta näette et tota Taysonia ei sit jaksa kiinnostaa ollenkaan tää vahtiminen. Se nukahti lautojen päälle :) Hyvä hermosia ovat noi pojat :) Mut tässä nyt tällä erää, kaikki on hyvin ja kaks jalkasten lomaa odottelen alkavaksi. Silloin varmasti päästään joka päivä uimaan ja mettään. Niitten ei tarvii ajella tonne kauas työmaalle vaan ovat tässä koton VAAN meitä palvelemassa ja laittamassa kotia taas parempaan kuntoon. Ainiin Looloa kävin moikkaa, se oli aikas kiva tytskä. Ja KIIIIITOOOOOS TANJALLE kun antoi mulle mahdollisuuden NÄYTTÄÄ KUINKA HIENO JA KILTTI TYTTÖ MÄ OLENKIN ;)

Terkkuja kaikille koirille ja tätä hienoa työtä tekeville ihmisille VOIMIA. TERV. Katarina, Tarvo, Jaska, Tayson ja pikku Safiya Somerniemeltä.

20.4.2009 Moicca! Tässä vähän juttuja ja kuvia mun suomikoirana olosta. Tänään 20.4.09 tulee täyteen 1.4 vuotta täällä maalla oloa ja KIVAA on ollut, no ainakin mulla:). Ja sanontahan kuuluu että valokuva ei valehtele ja 1 kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa! Mä olen ollut mannekiininäkin mutta vain Rekku Rescuen tapahtumissa, hyvin meni ja niistäkin kuvat kertovat enemmän (esim. myyrmäki hallissa olleessa tapahtumasta). Kotona olen ENKELI ja kova pusuttelemaan ja sylikoiranakin olen vaikka ei pyydettäis :). Jaskan ja Taysonin (ne mun isoboridit) kanssa on kivaa, mitä nyt välillä toi Jaska tekee mulla lumitöitä. Se ottaa mua siis niskasta kiinni ja vetää pitkin maata. Ei mua kyllä satu ja sit taas mennään ja kovaa, mä edellä ja noi pojat perässä :). Mutta kaiken kaikkiaan on mennyt hyvin. Saldona kerrottakoon, että olen tuhonnut vain 2 kännykkää ja yhden kengän. (On muuten noitten 2 jalkasten oma vika noi kännyköiden tuhoaminen. Mitä jättävät niitä pöydille, niin joo ja yks kaukosäädin :).

Ruoka on maistunut ja JUOKSU onkin mun lempparijutuista ykkösenä ja sitten toi sängys makoilu. Mut vain jos siel on joku immeinen mun seurana. Mutta oikeesti muhun ollaan tosi tyytyväisiä. Mua voi viedä ihan mihin vaan ja mä tulen kaikkien kanssa toimeen. Meidän mufa joka istuu pyörätuolissa niin mä pääsen senkin syliin tosi näppärästi. Pieni kun olen ja kaikki vaan tuppaa nauraa mulle mitä mä milloinkin teen. Ja väittävät että mä nauran itekin aina :). Jos saisin itse valita niin olisin kyllä ulkona kaiket päivät ja yöt satoi tai paistoi. Siellä kun on vaan niin kivaa. Oravien ja lintujen perään yritän kiivetä puuhun mut hiiret ja myyrät on helpompia, ne mä saan kiinni tosi näppärästi. Ja oon mä pari lintuakin tuonut mamille näytille.

Olen myös opettanut näitä 2:lla jalalla kulkevia miten meitä koiria tulee kohdella. Esim. jos vesikipossa on vaikka karva tai ruuan muru ne on HETI vaihdettava puhtaaseen veteen. Ja jos ruokakipot sattuu oleen tyhjät niin mä käyn hakemassa ne tai edes toisen niistä ja ohjaan ne kaapille jossa meidän nappulapussit on. Niin johan nekin tajuu mistä on kyse. En mä välttämättä heti syö mut onpahan sit kipot täynnä kun on nälkä :). Meillä kun tota ruokaa on 24 h esillä. Mut olen mä niin hieno, jos mulle antaa vaikka kuinka monta niin mä otan vain yhden kerrallaan. Mun lemppari on toi makkara ja sit piimä ja viili. Mut kyl kaikki käy, jopa kuiva tumma leipä jos sen saan pöllittyä marsulta :).

Mut kesää odotellaan ja uimakelejä. Mä olen aikas kova uimaan, meillä kun on toi järvi tossa ihan vieressä. Sit pääsee uimaan ja mettään juoksemaan :). Mut tässä taas tällä kertaa, moicca! Ja taas miljoonat ja miljoonat kiitokset Tanjalle kun uskoi ja luotti mun mammaan että mä pääsin tänne Suomeen ja OMAAN KOTIIN. Terkkuja ja voimia kaikille jotka jaksaa tehdä tätä raskasta työtä.

-Safiya ja kumppanit maaseudulta

12.7.08 Leikkauksessa kävin mut olis kuulemma pitänyt pitää kauluria ja olla paikallaan, no eipä lääkäri tiennyt kenelle puhui. Kaulurin pistin kappaleiksi seuraavana aamuna, sit mamma laitto jonkun t-paidan. No sen palautin n. 1/2 minuutin ulkona olon jälkeen, ei sopinut mun väreihin :) Mut asiaan. Kohtu mulla oli kuulemma saman kokoinen kuin kissoilla. Olen kuulemma elänyt liian niukalla ravinnolla, no se asia on nyt korjattu: ruokaa riittää, kippoja on ulkona sekä sisällä.

Tv on nykyään ihan ok, paitsi kun mä olen jo nukkumassa sängyssä; silloin vaan vilkaisen mammaa niin se on jo oppinut et se tarkoittaa että tv:stä pitää ottaa ääni pois :) Aikas nopeesti se sen oppi mut olenhan mä hyvä opettaja :) Muuten elämä on aika rentoa. Autolla tykkään matkustaa ja juokseminen on mun vahvin puoleni. Sen mä osaan ja kovaa menenkin, Jaskaa ja Taysonia osaan taluttaa joko hännästä tai poskilihaksista tai sit vaan ihan kaulapannasta ja ne vaan tulee mukana. No okein, kyl ne joskus vähä ärräpäitäkin laskettelee suustaan :)

Paksun turkin olen nyt vaihtanut kevyenpään ja mun iskä oli ihan kauhuissaan kun kylkiluut alkoi näkyy. Mut kyl se rauhoittui kun mamma sano et kun mä saan nyt ruokaa ja liikuntaa niin kyllä ne kylkiluut menee kohta piiloon. Ja niin ne onkin jo piilossa niinkuin kuvista voitte itse todeta.

Mutta hyvä mun täällä, on on tilaa ja ruokaa ja seuraa mitä nyt noi kaksilahkeiset käy jossain arkipäivisin, mutta aina ne on tullut takas ja sit on kivaa. Ulkona olisin kyllä 20 tuntia päivässä, ja loput 4 tuntia on ihanaa makaa mamman ja iskän välissä sängyssä. Ja mä mahdun sinne kun hyppään ensin kengurun loikalla sänkyyn ja sit vaan ojennan tassut niin heti tulee tilaa ja voin nukahtaa :) Siis jos se tv on äänettömällä. Mut terkkuja ja triljooooooonat kiitokset taas Tanjalle.

t.Safiya, Jaska, Tayson, Katarina ja Tarvo

11.1.2008 Lisätty Safiyalle kuvia kodista.

9.1.2008 Tässä nyt ollaan oltu suomi tyttönä melkein 2 viikkoa ja paljon on opittu kun on ollut 2 pientä rääpälettä 63kg ja 57kg opettajina elikkä Tayson ja Jaska. Ja tässä lista jo opituista asioista (ei oppimis eikä tärkeys järjestyksessä). Wc-pöntöstä juominen (lue että liian monta askelta varsinaisille vesikipoille). Sohvalla nukkuminen ja rappuset opin jo 30.12.07, ja nyt tajusin kuinka ihanaa on nukkua mamman ja iskän välissä. Sopu tilaa antaa tai siis kun oikein poikien kanssa venytellään niin johan löytyy tilaa nukkua. Ja ulkona olo on sitten ihanaa. Leluja löytyy pihasta ja jos ei niin sitten vaan sisältä lisää hakemaan.

Kani, marsut ja undulaatit ovat suhtautuneet minuun todella hyvin joten ok niille. Hyvin on mennyt paitsi eilen kävi pikku kökkö kun mä oksensin ruuat ja sitten mamma sano, että mene pois oksennuksen vierestä ja otti mua kaulapannasta. Mä ihan tosissani luulin, että se vie mun ruuat ja syö ne ite. No mä sit otin mammaan kädestä kiinni ja kuulemma vähän liian kovaa jäi muka jälkikin mut en mä pahalla. Tää elämä vaan on nyt niin erilaista täällä suomessa ku siellä virossa!

Mut ei täs mitään. Nukuttiin kumminkin koko perhe samassa sängyssä ja aamulla kaikki oltiin onnellisia eikä muisteltu pahalla (siis minä), vaik luulin et mamma syökin mun ruuat. Ja sit yks peikko tai ehkä jopa itse mörkö asuu meillä niin alakerrassa kuin myös yläkerassa. Se päästelee outoja ääniä ja sit joskus se on vaan ihan pimeenä ja hiljaa. Noi kakslahkeiset sanoo et se on tv ja ei tarvii pelätä. Ja kyl mä jo aika rohkeasti sitä jo tuijottelenkin kun vaan ehdin muilta kiireiltäni. Mut taas kuulumisia kun kerkeän muilta touhuiltani. Ja kuviakin tulee kunhan ehdin olee paikoillani sen aikaa että mamma saa kuvia otettua.

T. Safiya (tutuille vaan blondi) Ja niin joo Jaska ja Tayson lähettää myös terveisiä. Ja Katarina Ja Tarvo kans huutelee tuolta. (Noi 2 viimeistä on niitä kaks jalkaisia).

***

Narttukoira, noin 1 v.

3.11.2007 Safiya, reg nro. 7790 on noin 1-vuotias narttukoira Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Se on löydetty 17.10.07. Safiya on pirtsakka ja energinen tyttönen. Se suhtautuu ihmisiin ystävällisesti häntää heiluttamalla ja hyppimällä. Tätä nuorta tyttöä ei selkeästi olla lainkaan koulutettu ja hihnassa kävelykin on sitten sen mukaista. Eteenpäin kiskotaan nuoruuden vimmalla ja innolla.

Safiya on todella leikkisä tyttönen ja ulkoaitauksessa se juoksee innoissaan pallon ja muiden lelujen perässä. Välillä toki pitää käydä tervehtimässä ihmistä hyppimällä ja antamalla hiekkaisia suukkoja:). Safiya alkaa helposti puremaan ihmisen kättä pentumaiseen tapaan ja sille ei selkeästi olla näytetty, että tällainen käytös ei ole sallittua. Istumaan tämä nauravasilmäinen tyttö oppi namin avulla hyvin nopeasti ja sillä on selvästi innokkuutta ja halua oppia uusia asioita.

Vastaantulevat autot saavat Safiyan haukkumaan, ja uuden omistajan tuleekin siedättämällä opettaa tyttö kohtaamaan nämä ohimenevät kulkupelit. Safiya kaipaa osaavaa ja koirakokemusta omaavaa kotia. Sen säkäkorkeus on noin 60cm.

Uusi omistaja hakee koiran Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. Kulukorvaus koirasta on 100 euroa.