Saara

Lisätty sivulle: 2012-11-17

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Saara
24.11.2023 Saarasta tuli enkelikoira.
***
4.11.2013 Saara sai kodin Jyväskylästä.***

Steriloitu narttukoira, noin 2-3 v, kotihoidossa Haminassa.

Kuulumisia kotihoidosta:

19.10.2013 Lisätty Saaralle uusia kuvia.

19.8.2013 Saara on odotellut omaa kotia kotihoidossa nyt puoli vuotta. Se on edelleen se sama iloinen ja vilkas neiti, mutta rohkeutta on tullut taas paljon lisää. Saara osaa perusasiat, kuten istumisen, luvan odottamisen esim. syömään alkaessa, autosta hypätessä, luoksetulon ja se uskoo heti kieltoa jos tekee pahojaan. Tosin mitään pahoja tapoja sillä ei oikeastaan olekaan; kengistä Saara kyllä kovasti tykkää ja kanniskelee niitä välillä sisältä ulos tutkittavaksi. Saara luottaa ihmisiin jo niin paljon, että se uskaltautuu välillä heittäytymään jopa selälleen vieraampienkin ihmisten rapsuteltavaksi. Saaraa voisikin jo kuvailla aika ihmisrakkaaksi:) Yleisesti ottaen se pitää kaikista ihmisistä, etenkin jos niiltä saa rapsutuksia. Vain uhkaavat, äkilliset liikkeet/eleet säikyttävät Saaran ja saavat sen haukkumaan.

Itsevarmuutta Saara on saanut paljon, nykyään se uskaltautuu taistelemaan leikillään leluista Barryn kanssa vetämällä ja leikkii vetoleikkejä ihmistenkin kanssa. Pienintäkään riitaa ei Saaralla ole Barryn kanssa ollut, Saara on ollut ihana, sopeutuva ja ystävällinen kaveri Barrylle. Parin narttukoiran kanssa Saara on vähän leikkinytkin, mutta on tosiaan helposti aika dominoiva toisia tyttöjä kohtaan.

Alkukesästä Saara vielä pelkäsi vettä, mutta kesän myötä siitä on tullut oikea vesipeto. Parhaita uimapaikkoja ovat matalat ja pitkät ojat mitkä voi juosta täysillä päästä päähän, ja mitä mutaisempi vesi, sitä parempi.

Saara olisi kaikin puolin jo valmis lähtemään omaan kotiin.

13.5.2013 Pieni, sympaattinen Saara on ollut jo yli kolme kuukautta kotihoidossa. Tytön olemus on muuttunut selvästi paljon vapautuneemmaksi ja rennommaksi! Melkein entiseksi “villikoiraksi” sitä ei enää tunnistaisi:) Paras hetki päivästä Saaran mielestä on päästä vapaana lenkkeilemään metsään ja pelloille, missä se juoksee vapaudestaan riemuiten väsymättä vaikka tuntikaupalla. Saara on pysynyt hyvin lähettyvillä vapaana ollessaan. Pientä itsenäistymistäkin Saarassa on havaittavissa, eikä se tunnu olevan enää ihan niin riippuvainen koirakaveristaan Barrysta kuin aluksi. Ihmisten huomiota ja rapsutuksia se arvostaa koko ajan enemmän ja yrittää saada Barryllekin tarkoitetut rapsutukset omakseen. Saara on myös oppinut vaatimaan huomiota raapimalla meitä raivokkaasti, samalla äänekkäästi muristen;) Saarasta löytyy energiaa, temperamenttia ja paljon rohkeuttakin, vaikkakin vielä hieman ujon kuoren alla. Koirakaverin seura on edelleen Saaralle tärkeää, yksinään se tuntuu olevan hieman vaisu ja normaalia epävarmempi.

Normaali arkielämä Saaran kanssa sujuu ihan tavallisesti ja ongelmitta, se ei juurikaan enää säiky mitään tai joudu paniikkiin. Toisinaan voi esim. joku uusi, kova ääni tai ihmisen äkillinen liike sen hetkeksi pelästyttää, mutta Saara palautuu pienistä säikähdyksistä äkkiä. Vieraita se menee yleensä uteliaasti itse katsomaan, toisia varovaisemmin ja toisia täysin varauksetta. Miehiä se tuntuu hitusen varovaisemmin lähestyvän. Saara on alkanut luottamaan meihin ihmisiin niin paljon, että se saa tukea jännittävissä tilanteissa myös tutun ihmisen läsnäolosta. Toisten koirien kanssa Saara on tullut toimeen, vaikka joitain -etenkin isoja koiria- se saattaa aluksi pelätä ja katsella kauempaa. Narttuja kohtaan Saara vaikuttaa hyvin dominoivalta, mutta alistuvien tapausten kanssa on yhteiset leikitkin sujuneet. Barryn kanssa Saaralla on hyvin lämpimät välit, eikä se esim. puolusta ruokaa tai leluja tältä, vaan päinvastoin on hyvin reilu, ystävällinen ja lempeä kumppani. Saara toivoisi tulevalta koirakumppaniltaan suht tasapainoista ja rohkeaa luonnetta sekä leikkisää mieltä:)

Autoilu on ollut Saaralle alusta saakka stressaavaa, mutta nyt viime aikoina se on alkanut näyttää vähän rentoutumisen merkkejä, joten autopelkokin tulee varmasti olemaan tulevaisuudessa historiaa.

Saara käyttää jonkin verran ääntään lähinnä innostuessaan/kiihtyessään ja sillä on laaja skaala erilaisia murinoita joilla se meille ja Barrylle juttelee. Se tuntuu käyvän melko helposti vähän ylikierroksilla sekä innostuneessa että vähän epävarmassa mielentilassa, mikä saattaa purkautua joskus haukkumisena. Mikään tyhjänräksyttäjä Saara ei kuitenkaan ole, eikä sen satunnainen haukkuminen ole ainakaan vielä ollut häiritsevää. Saara on myös kyläillyt muutamia päiviä kerrostalossa; rapun ääniin se ei reagoinut mitenkään ja esim. hissillä kulkeminen ei tuottanut mitään vaikeuksia, joten kerrostaloasuminenkin voisi kyllä tulla kyseeseen. Liikuntaa Saara tuntuu tarvitsevan aika reippaasti, tai ainakin nauttii siitä ihan suunnattomasti, joten ihan sohvaperunaksi tästä juoksemista rakastavasta tyttösestä ei ole. Kotona Saara osaa kyllä rentoutuakin ja se rakastaa tyynyjä ja pehmeitä peittokasoja.

Saara etsii rakastavaa ja kärsivällistä loppuelämän kotia, missä se saa rauhassa jatkaa sosiaalistumistaan ja ympäröivään maailmaan tutustumista. Ihan pienten lasten perhe ei ole Saaralle sopiva paikka, vaan näkisin sen ennemmin vähän rauhallisemmassa ympäristössä. Kiva koirakaveri taitaa olla Saaran toivomuslistalla ykkösenä:)

24.4.13 Lisätty uusi video ja muutama kuva.

17.2.2013 Saaran ensimmäinen viikko hoitopaikassa on mennyt oikein hyvin. Saara vaikuttaa erittäin vilkkaalta ja eloisalta tytöltä:)Saara ei ole näyttänyt mitenkään erityisen stressaantuneelta, vaan ottanut aika rennosti ensimmäisen viikon. Hoitopaikan oma uroskoira Barry onkin ollut tärkeänä esimerkkinä ja tukena Saaralle. Saara on lenkkeillyt rauhallisella asuinalueella todella reippaana, Barryn kanssa yhteisillä lenkeillä se kulkee määrätietoisesti eteenpäin, häntä pystyssä ja iloisia spurtteja ottaen. Vastaantulevia ihmisiä se kävisi mielellään aina nuuhkaisemassa. Ilman koirakaveria ulkoillessa Saara on selvästi epävarmempi. Hihnassa neiti kulkee kuitenkin pääsääntöisesti oikein nätisti. Barryn etääntyminen tai katoaminen näkyvistä lenkillä saa aikaan hihnassa rimpuilua ja pientä paniikkia. Saara on leikkisä ja hyvin koirakieltä puhuva tyttö, ja se leikkii isomman ja välillä vähän rajunkin Barryn kanssa rohkeasti:)

Saara reagoi liian pelottaviin tilanteisiin/pakottamiseen kauhusta jähmettymisen tai tilanteelle alistumisen sijaan paniikinomaisesti rimpuilemalla ja esim. hihnaa puremalla. Esim. autoon nostaminen (nykyään hyppää jo sinne ihan itse) ja suihkuttaminen ovat aiheuttaneet paniikkia. Aggressiivisesti Saara ei ole näissä tilanteissa käyttäytynyt, vaikka takin hihaa silloin mielellään näykkäileekin. Tulevan omistajan täytyy ymmärtää aremman koiran käyttäytymistä ja olla valmis jatkamaan Saaran sosiaalistamista ja totuttamista normaalin kotikoiran eloon pikkuhiljaa koiraystävällisin metodein.

Saarassa on sen menneisyydestä johtuen “luontaista” varovaisuutta monia asioita kohtaan, mutta se on hyvin utelias ja tuntuu omaksuvan asioita, ihmisiä, ääniä ja esineitä normaalielämään kuuluviksi ihan hurjaa vauhtia. Ihmisiä Saara ei tunnu varsinaisesti pelkäävän, mutta ymmärrettävästi voi säikkyä äkkinäisiä liikkeita ja se esim. vierastaa alkuun monia esineitä, mitä se ei ole ennen nähnyt. Meitä tuttuja ihmisiä kohtaan Saara on alkanut vaikuttaa hyvinkin hellyydenkipeältä ja rapsutuksia rakastavalta tytöltä, ja se viihtyy mielellään meidän lähellä. Saara on ollut työpäivien ajan Barryn kanssa kotona keskenään, ja yksinolo on sujunut ilman tuhoja tai meteliä. Muutaman vinkaisun se on päästänyt ovella ihmisten lähdettyä, mutta rauhoittunut sen jälkeen. Ilman koirakaverin seuraa yksin jääminen saattaisi olla vielä tässä vaiheessa liian kova pala Saaralle.

Saara on pienempi kuin kuvat antavat ymmärtää, noin 40cm korkea vähän korkeuttaan pidempi pötkylä:)

11.2.2013 Saara matkusti Pärnun tarhalta Suomeen kotihoitoon, kuulumisia tulossa myöhemmin.

***

23.12.2012 Saara on reipastunut kovasti edellisestä tapaamiskerrasta. Sosiaalisen koirakaverin seura on tehnyt ihmeitä tälle aralle neidille, ja tällä kertaa minua vastassa onkin jo iloisesti häntää heiluttava tyttönen :) Hihnassa Saara kävelee tutulla tarha-alueella jo todella rohkeasti ja menee ihan oma-alotteisesti myös vierasta ihmistä haistelemaan. Varovasti tyttönen myös nostaa etutassut ihmistä vasten ja nauttii siinä rapsuttelusta.

Tulevan kodin on kuitenkin ymmärrettävä Saaran menneisyyttä, ja oltava valmis edelleen jatkamaan tämän herttaisen tytön sosiaalistamista.

Lisätty video ja uusia kuvia.

17.11.2012 Saara on isosta koirapopulaatiosta loukutettu ihmisarka koira. Suurin osa koirista oli niin arkoja ja aggressiivisia, että ne jouduttiin laittamaan nukkumaan. Saara sai kuitenkin mahdollisuuden uuteen elämään, sillä tarhan työntekijät näkivät Saarassa vielä potentiaalia kotikoiraksi.

Saaraa jännittää kovasti vieraat ihmiset ja tytölle etsitään koirakokemusta omaavaa kotia. Omistajalla tulee olla kokemusta aran koiran kanssa elämisestä ja kodista tulee löytyä reipas koirakaveri, josta Saara voi ottaa rohkaisevaa esimerkkiä.
Saaran säkäkorkeus on arviolta noin 40 senttimetriä.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.