Rudo

Lisätty sivulle: 2007-06-24

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Rudo
22.4.2010 Rudosta tuli koiraenkeli.

Rakasta Rudoa ikävöimme ja muistelemme päivittäin, tässä linkki muistovideoon:

Meitä on kohdannut sietämätön suru,tuska ja ikävä. Rudo eli Rudolf nukkuu ikiunta koirien taivaassa. 22.4 heräsin Rudon vierestä sängystä niinkuin joka päivä. Rapsutusten, pusujen ja aamutoimien jälkeen olimme lähdössä lenkille. Tavalliseen tapaamme, puin ensin vauvamme, sitten aukaisin oven ja sanoin Rudolle: “noniin kulta, mennään, sä voit mennä jo tuohon pihaan odottamaan”, Rudon kanssa aina laitettiin yhdessä vauva vaunuihin ja sitten lähdettiin. Toisin kävi tänä kauheana torstaina. Rudo lähti yhtäkkiä hurjaan juoksuun ja juoksi suoraan kuorma-auton alle. Menin aivan sokkiin. Rudo menehtyi välittömästi, se ei joutunut kärsimään. Selvisi että Rudo oli nähnyt kaksi jänistä ja lähtenyt ajamaan niitä takaa. Kaikki tuntuu niin epätodelliselta, ylitsepääsemättömän hirveältä.

Olen nyt viikon jossitellut ja pähkäillyt että olisinko voinut estää kaiken.jos jos ja jos. olin jotenkin aina vaan toiminut samaan tapaan, ehkä sitten kuitenkin liian varomattomasti. Rudon elämän ei pitänyt vielä päättyä. Luotin Rudoon, mutta ilmeisesti liian varovainen ei olisi voinut olla.

Mutta meillä on nyt jäljellä tyhjyys. Rudosta rakkaat muistot. Ainakin uskon että annoimme Rudolle hyvän ja sen arvoisen elämän. se oli koko elämämme keskipiste. Vaikka saimme helmikuussa vauvan pysyi Rudon asema samana,tietenkin se joutui jakamaan huomiota kun vauvakin sitä vaati, muttta Rudon lenkeistä ja silityksistä ei tingitty. Rudo sai pitkiä haistelulenkkejä, juoksua ja rieuhumista metsissä, se tapasi useita kertoja viikossa koirakavereitaan, sai paljon rapsutuksia, hierontaa ja hellyyttä, helliä sanoja. Rudon ei tarvinnut olla yksin kotona kun muutama tunti viikossa kun kävin neuvolassa tms. Muuten Rudo kulki aina mukana. Jos sitä ei jonnekkin voinut ottaa mukaan oli sille järjestetty seuraa. Rudo antoi meille enemmän kuin kukaan tai mikään. Menetimme maailman parhaan ystävän, rakastajan, isoveljen, terapeutin. Vieläkin iltaisin meinaan täyttää pojan vesikupin ja ottaa jääkaapista iltanakin, jonka annoin kullalle illalla sängyssä. Vieläkin välillä huomaan puhuvani Rudolle. Rudo elää ikuisesti sydämissämme.

Rudo lepää tulevan talomme vierellä pihan kauneimmalla paikalla. Rudo oli päivittäin mukana rakennushommissa, se tiesi että teemme uutta kotia. Uusi koti on metsän keskellä maalla. Voi kuinka odotin muuttoa kun tiesin kuinka Rudo nauttisi isommasta kodista ja pihasta.

Sinun häntäsi heiluva meitä ilahduttaa, vauhtisi valtava meitä hauskuuttaa.

Turkkisi pehmeä meitä lämmittää ja suukkosi suloiset meiltä murheet poistaa.

Olet ikuisesti rakkaimpamme, aina sydämessämme. Kiitos Rudo.

Muistovideo Rudosta on tekeillä, lähetän linkin sitten kun se on valmis jos jotakuta kiinnostaa katsoa kuvia Rudon elämän varrelta.

***

6.8.2007 Rudo sai kodin Hämeenlinnasta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

18.5.2008 Rudo on innoissaan keväästä, pojasta on paljastunut oikea vesipeto. Rudo on kasvanut talven aikana, joten ollut vielä nuori minulle tullessaan elokuussa. Rudo rakastaa niityillä ja metsissä juoksemista ja tutkimista. Illalla uni maistuu ja Rudo nukkuu pää tyynyllä vieressäni! Ihana poika jolle kuuluu yhä edelleen erittäin hyvää!

18.11.2007 Lisätty Rudolle kuvia kodista.

3.9.2007 Tässä Rudosta uusia kuvia. Rudo voi todella hyvin!

***

Uros, noin 3v.

28.7.2007 Kävin mittaamassa Rudon säkäkorkeuden. Ihan mittava tulos tuli, 65 senttiä. :) Rudo näytti siltä, että on täysin kypsä häkkikoiran elämään. Se raapi ovea tohkeissaan päästäkseen ulos mukaani. Poika kaipaa lenkkiä ja tekemistä.

24.6.2007 Rudo, reg nro 6088, on noin kolme vuotias uros Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Rudo löydettiin Tallinnan ulkopuolelta ja toimitettiin tarhalle 14.6. Rudo on kovin ihmisrakas poika. Häkissään ollessaankin Rudon häntä heiluu lakkaamatta. Hihnassa Rudo kulkee kohtalaisen hienosti ja kuuntelee ihmistäkin mukavasti. Koulutusta tämä iso mutta lempeä poika kylläkin vaatii.

Kokoa pojalla on arviolta noin 60 cm verran. Rudo tulee toimeen ainakin narttujen kanssa. Rudo tykkää leikkiä kovasti ja lenkillä leikkimielisesti kiskoo välillä hihnaa pyytäen ihmistä mukaan leikkiin;)

Tuleva omistaja hakee Rudon Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. Kulukorvaus Rudosta on 100 €. Rudo on valmis matkustamaan uuteen kotiin alkaen 05.07.