Rottis (nyk. Baci)

Lisätty sivulle: 2008-12-03

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Rottis (nyk. Baci)
13.11.2009 Rottiksesta tuli enkelikoira tapaturman vuoksi

Suru-uutisia.

Niin monta kertaa on pitänyt kirjoittaa pikku Bacin kuulumisia. Aina on kuitenkin ollut jotain muka tärkeämpää tekemistä.. Nyt kuitenkin joudumme itku silmässä ilmoittaa, että rakas koiravauvamme lensi eilen enkeleitten luo.

Baci oli iloisin ja energisin koira mitä olen ikinä nähnyt. Kun me muutettiin helmikuun lopulla Saarijärven maaseudulle, joka päivä se suorastaan riemusta kiljuen juoksi pitkin pihaa ja paimensi hevosia. (meillä on siis talli pihassa) Ja sisällä kun oltiin niin Baci paimensi kissoja. Aina se oli ekana ovella vastassa, paitsi jos se oli nukkumassa. Se oli yksi asia mikä sille koiralle maistui, uni. Se saattoi nukkua vaikka kokopäivän, jos joku oli sen seurana. Nytkin tällä viikolla kun olin itse kipeänä, niin Baci kiltisti vahti mammaa ja nukkui kerällä mamman kyljessä kiinni.

Baci täytti syyskuun alussa 1 vuoden. Huomasi selkeästi että se alkoi aikuistua, ainakin vähän.. :) Isin kanssa oli silti aina kiva taistella johtajan paikasta ja peuhata pihalla kepin kanssa. Baci aina itse ilmoitti milloin on leikin aika, ja toi kepin tai pallon ja alkoi sillä tökkiä, että “hei heitä mulle jooko”. Lisäksi yksi Bacin lempiharrastuksista oli uiminen! Joka aamu me käveltiin kesällä järven rantaan jonne on ehkä noin 1km, ja Baci sai käydä uimassa ja juomassa. Sille ei edes tarvinnut heittää mitään lelua, se vaan yksinkertaisesti meni veteen ja ui. :)

Yksi harmillinen puoli Bacissa oli tuo sen tarkka nenä. Jos joku mielenkiintoinen haju sen nenään tuli, niin sitä sitten seurattiin. Silloin ei poika enää kuullut eikä nähnyt mitään. Monta kertaa se juoksenteli tuossa
viereisessä metsikössä, kun tein tallihommia, mutta kävi aina hetken välein
ihan kuin kertomassa, että tässä mä nyt olen, eikä tartte huolestua. Se tarkka nenä taisikin käydä Bacin kohtaloksi, kun se eilen lähti pihasta ja juoksi junan alle. Baci ei osannut edes pelätä oikein mitään. Ei autoja, hevosia, ei mitään.. Miten voikin olla niin huono tuuri, kun tuossa radalla kulkee yksi juna päivässä, kerran edestakas, ja juuri silloin Baci oli päättänyt lähteä retkelle..

Vaikka Bacin matka maanpäällä ei ollutkaan pitkä, se aukko minkä se mennessään jätti on suurtakin suurempi. Suuri on suru ja ikävä kova, mutta ainakin poika sai viettää ihanaa maalaiselämää rakastavassa kodissa. Ei olisi uskonut että tiet näin nopeasti eroaa, mutta näköjään elämä ei ole aina reilua. Nyt Baci on haudattu vauvapeittonsa ja lempilelujensa kanssa meidän kotipihan laidalle. Siellä monet kynttilät näyttää nyt tietä Bacin matkalla parempaan paikkaan.

Baci 1.9.2008-10.11.2009. Lepää rauhassa pikkuinen <3 Terveisin, Minttu-Äiti ja Jaakko-Isi

***

12/2008 Rottis sai kodin Hyvinkäältä joulukuussa 2008.

***

Uroskoira, noin 2kk

3.12.2008 Rottis on n.2kk ikäinen leikkisä ja sosiaalinen pentu. Tykkää leikkiä ihmisillä enemmän kuin leluilla:) Leluilla leikkiessään murisee ja “tappaa” niitä, joten osoittaa jo luonnetta näinkin pienenä. Toisia isoja koiria ei osaa pelätä, mutta ymmärtää kuitenkin koiraa aikaa hyvin. Pentu on hoidossa Virossa. Hänet löydettiin erään pihan rappusilta, muuta tietoa pennun menneisyydestä ei ole. Kuitenkin hyväkuntoinen, ei pelkää ääniä eikä äkkinäisiä liikkeitäkään.

Pennussa on todennäköisesti rottweileriä ja mahdollisesti mäyräkoiraa, joten Rottiksen tulevan omistajan tulee huomioida rottweilerin rodun ominaiset piirteet. Mielellään kotiin, jossa jo ennestään koirakokemusta.

Rottiksen kulukorvaus on 100 euroa ja pentu luovutetaan madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna.