Robin

Lisätty sivulle: 2012-08-14

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Robin
3.1.2013 Robinista tuli tänään enkeli.

Robinin aika oli lähteä, sen hermot eivät kestäneet tarhan hektistä arkea ja tuplaantunutta koiramäärää. Robin oli kokoajan äärirajoilla hermojensa kanssa ja puremista alkoi taas pitkästä esiintyä. Robin olisi tarvinnut toisenlaisen ympäristön, rauhallisuutta ja aikaa, sitoutuneen kodin. Robinin on nyt hyvä olla.

***

Kastroitu uros, noin 2-3v.

14.8.2012 Robin on nuorehko, noin 2-3 vuotias saksanpaimenkoira mix, joka on hieman matalampi kuin puhtaat sakut. Robin on päässyt lihomaan tarhan Toivon liian tehokkaan ruokinnan ansiosta. Uudessa kodissa painoa olisikin hyvä saada tippumaan. Robin on kuin pohjaton kaivo, ja se syö mitä vaan mielellään. Robin kuitenkin puolustaa ruokaa ja vettä niin ihmisiltä kuin toisilta koiriltakin rähisten ja hampaat esiin ottaen. Tämän tavan pois opettamiseen on tulevan kodin syytä varautua. Namien ja koulutusherkkujen kanssa Robin on nätisti, eikä se käytä hampaita, kun ottaa herkut kädestä odottaen lupaa istumalla eteen.

Robinista on tullut ajan kanssa sosiaalinen ja ihmisrakas koira, lenkiltä ei millään olisi malttanut takaisin häkkiinsä mennä vaan parkkeerasi syliini rapsutettavaksi. Hieman varoivainen Robin on heiluvien käsien ja äkkinäisten liikkeiden kanssa vieläkin. Robinin vanha koti tiedetään ja sen aikaisempi isäntä on Robia hakannut ja kovakouraisesti kouluttanut. Robinin tulevan omistajan on oltava sitoutnut poikaa kouluttamaan ja tarjoamaan sille paljon liikuntaa.

Robin on ollut tarhalla jo reilun vuoden. Tarhalle tullessaan Robin oli hyvin agressivinen ja turhautunut koira, sitä ei oltu koulutettu lainkaan ja tarhan resursseilla Robin lenkeilyttämiseen ei ollut aikaisemmin riittävästi aikaa. Tämän kevään ja kesän aikana Robin on kuitenkin kehittynyt huomattavasti Tarhan uuden vapaaehtoisen työntekijän Hellen koulutuksella. Helle on heiveröinen naispoliisi, jolla on kokemusta saksanpaimenkoirista. Helle on tehnyt Robinin kanssa suuren työn ja Robi osaa nyt makupaloille persona istua, tulla luokse, seurata vierellä ja odottaa. Robin vaatii paljon liikuntaa ja käy Hellen kanssa 1-2tunnin lenkeillä. Tapana on juosta lenkin alussa 5-10min enimmät kierrokset alas ja tämän jälkeen lenkki sujuu rauhallisemmin. Tarhalla Robinillä käytetään piikkipantaa, mutta Robin ei minun kanssani lenkillä edes yrittänyt vetää – mitä nyt muutaman mehukkaan merkkauspaikan löysi ja niitä kohti veti voimakkaasti. Robin on vahva ja suuri koira, mutta fiksuna varmasti opetettavissa kulkemaan nätisti vierelläkin. Lenkillä Robin selvästi vältteli kadun vihaisia vahtikoiria ja vaihtoi aina niiden talojen kohdalla tien puolta itse. Ohikulkijoihin ja pyöräilijöihin ei reagoinut mitenkään. Robin ei tule kovin hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja se etsii kotia jossa saisi olla ainoana koirana. Robin ei sovi suuren kokonsa ja haastavan käytöksensä vuoksi lapsiperheeseen.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa