Rita Love (nyk. Irma )

Lisätty sivulle: 2012-06-18

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Rita Love (nyk. Irma )
25.10.2013 Irmasta tuli koiraenkeli.

Irma oli onnistunut avaamaan kummatkin ovet aamulla ja lähtenyt isäntäväen perään. Irma oli todella fiksu ja osasi avata kaikki ovet sekä sisään että ulospäin. Koira oli jäänyt auton alle heti meidän tienhaaran kohdalla. Naapuri soitti suruviestin. Irmaa kaivaten: Satu ja Tage

***

29.7.2012 Rita Love sai kodin Kemiöstä.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

9.8.2012 Heippa! Kotimatka meni hyvin ja tyttö oli tosi rauhallinen koko matkan. Iloinen ja ihmisrakas tuntuu neiti olevan eikä yhtään ujo vaikka sellaisen käsityksen sai tytsystä ensitapaamisella. Mutta kyllä tämän tytön elämän alkutaival tökkii todella pahasti. Su Ma ja Ti meni hienosti ja neiti oli täynnä energiaa ja vauhtia piisasi. Yöt nukkui hyvin ja söi hyvin joskin paljon on tuntunut olevan halipulaa. No meillä niitä halaajia ja rapsuttajia riittää.

Ke kun tultiin töistä ei Rita nykyään Irma pystynyt astumaan vasemmalla takajalalla, ja heti liikahtaessa huusi kovin. Eläinlääkäri päivystys oli Turussa joten tyttö autoon ja menoksi. Vasen takareisiluu katki eikä ortopedia paikalla. Jalka pakettiin ja särkylääkkeet mukaan kotiin. Soitin seuraavana päivänä kaikki eläinlääkärit läpi ja onnistuin saamaan Irmalle ajan leikkaukseen pe klo 10 PETVETtiin. Nyt on toipuminen hyvässä vauhdissa ja ens ma mennään ottamaan tikit pois ja vaihtamaan tukiside, siitä 2 viikon päästä uusintakuvaukseen. Nyt isoin ongelma on saada neiti pysymään mahdollisimman paljon paikoillaan, kun haluais jo juosta jalan kanssa. Lääkärin mukaan ei pitäisi jäädä mitään ongelmia jalasta. Murtuma oli kuulemma aivan ideaali korjattava, siisti ja teräväreunainen. En tiedä missä tyttö on itsensä telonut, mutta epäilen että yläkerran rappusista on tullut alas ryminällä. Nyt on portaissa portti eli sinne ei ole enää mitään asiaa, kumpa vaan olisi tajunnut sen ennen kuin näin kävi. Eli nyt meillä on myös rahallisesti erittäin arvokas koira. Tähän menneessä pelkkään hoitoon on mennyt reilut 1600e ja vielä ainakin 500e laskut tulossa ennen kuin ollaan tämä tapaturma hoidettu loppuun. Toivotaan ettei enää Irmalle haavereita satu ja pääsis pikkuhiljaa normaaliin koiran kotielämän alkuun. Ihana on tyttö kyllä eikä pois annettais.

***

Narttupentu, noin 2kk

27.6.2012 Rita Love on siirtynyt Tallinnan tarhalle.

18.6.2012 Rita Love on noin 2 kuukauden ikäinen narttupentu Kohtla-Järven tarhalla. Rita Love on tuotu tarhalle 8.6.2012. Rita Loven perimässä on saksanpaimenkoiraa, joten uudella kodilla on hyvä olla kokemusta palveluskoira roduista. Rita Lovesta saa hyvän ja aktiivisen harrastuskoiran, mutta myös tottelevaisuus koulutukseen pitää panostaa. Sopivassa suhteessa rakkautta, rajoja ja tottelevaisuutta. Ei ensimmäiseksi koiraksi.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus pentu koirasta on 200 euroa.
Mikäli pentu steriloidaan ennen kotiin matkustamista on kulukorvaus 250 euroa.