Risahdus (nyk. Arvi)

Lisätty sivulle: 2008-01-13

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Risahdus (nyk. Arvi)
22.10.2014 Arvista tuli kissaenkeli.

Suureksi surukseni joudun kertoa, että Arvi kuoli kuukausi sitten. Arvi tuli luokseni kuusi ja puoli vuotta sitten Ami-kissan kaveriksi ja varasti sydämeni saman tien. Arvi oli oma pieni poikani, aina sylissä ja lähellä, juttelemassa ja kehräämässä ja täyttämässä arkeni rakkaudella. Olen äärettömän kiitollinen, että sain tämän hellän ja höpsön kissan elämääni Rekku Rescuen kautta. Teette arvokasta ja hienoa työtä, suuri kiitos siitä.

***

26.2.2008 Risahdus muutti Ami kissan kaveriksi.

***

Kuulumisiakodista:

10.12.2008 Hei! Tässä viimein vähän Ami- ja Arvi-kissojen kuulumisia. Ami tuli meille vuoden 2008 tammikuussa ja noin kuukautta myöhemmin haimme Amille kaveriksi Arvin (ex-Risahdus). Pojat olivat heti todella kiinnostuneita toisistaan ja pian jo leikkivät ja riehuivat yhdessä, eikä siitä ole tullut loppua sen koommin. Ami on luonteeltaan vilkas, loputtoman leikkisä, itsenäinen ja hyvin seikkailunhaluinen. Se tykkää käydä ulkona valjaissa ja aina kun kodin ulko-ovi aukeaa, se yrittää livahtaa rappukäytävään seikkailemaan. Se osaa tehdä mahtavia ja välillä lähes uhkarohkeita hyppyjä ilmaan kun sitä leikitetään ja se jaksaisi vaania ja leikkiä vaikka tuntikausia yhteen menoon. Vaikka Ami on Arvia ainakin pari kiloa pienempi, se pärjää painimatseissa sisukkuudellaan oikein hyvin. Kiipeilemisessä ja tasapainoilussa Ami on loistava. Eräs Amin lempijutuista onkin hypätä emännän tai isännän niskan päälle ja jäädä sinne makoilemaan, vaikka kyseinen henkilö olisi liikkeessä. Janne on Amin lempi-ihminen; jostain syystä Ami rakastaa erityisen paljon olla Jannen sylissä ja kiehnätä itseään tätä vasten. Kaiken kaikkiaan Ami on aivan loistokissa, kaunis ja persoonallinen villikkopoika, johon rakastuvat kaikki jotka sen tapaavat.

Arvi on hyvin hupaisa tapaus. Se on todella suloinen, hassu, puhelias ja ihmisläheinen. Arvi rakastaa sylissä loikoilemista, halimista, silittelyä ja ylipäätään ihmisen lähellä olemista. Se kömpiikin syliin lähes aina kun ihminen vain istuu tai makaa jossain, ja saattaa retkottaa vaikka selällään pitkin pituuttaan luottaen siihen, ettei sen anneta pudota. Arvi rakastaa myös syömistä ja sille onkin alkanut kertyä pikkuista pömppömahaa, jota tässä nyt yritetään vähän tarkkailla. Huolimatta hieman höppänästä olemuksestaan, Arvi on kuitenkin todella fiksu ja välillä jopa häikäilemättömän ovela. Se esim. tietää missä kylpyhuoneen kaapissa säilytetään sen leikkikaluina käyttämiä hiuspampuloita, ja osaa itse käydä hakemassa niitä leluikseen. Se osaa myös hakea keittiön kaapista leipäpussin, johon se tekee pienen reiän ja sitten onnellisena natustaa ruisleipää. Myöskin jos keittiöön on unohtunut esille vaikka jäähtymään jotain ruokaa, se mitä luultavimmin päätyy Arvin suuhun. Arvilla on myös erikoinen tapa ”käkättää” aina kun se näkee ikkunasta lintuja tai oravia. Se ikäänkuin kähisee tai haukkuu, niin että kuuluu eräänlainen ”khäh khäh”-ääni. Se on todella hauskan kuuloista, kun Arvi ilmiselvästi tohkeissaan ”komentaa” lintuja. Se saattaa tehdä niin ollessaan myös muuten vain innostunut jostain. Arvi on muutenkin aika puhelias kissa ja sen kanssa on hauska käydä pieniä vuoropuheluita. Arvi on meidän perheen sylivauva, seurallinen, kultainen kissapoika.

Olen ikionnellinen siitä, että minulla on nämä mahtavat kaverukset. Niistä saatu ilo, lämpö ja hellyys ovat jotain todella korvaamatonta. Kiitos siis Rekkurescuelle ja Jaanalle! Jouluisin terveisin, Tanja

***

Uros, noin 5kk (helmikuussa 2008)/Vantaalla

14.2.2008 Risahdus on kaunis nuori kollipoika jolla on isot korvat ja kova meno päällä kun on kotiutunut. Risahdus odottaa omaa kotia jossa osataan kissanhoito kunnialla, eli kunnon ruokaa (eläinkaupan raksut, lihaa, kanaa ja kalaa) ja paljon rakkautta. Risahdus on ollut nuorempana löydettäessä kovin heikossa kunnossa, mutta nyt tämä valkoinen ihanuus on ihan tavallinen nuori poika joka tykkää leikkiä, hiekkalaatikko otettiin myös luonnollisesti käyttöön heti uudessakin hoitopaikassa ja ruoka maistuu hyvin.

13.1.2008 Jo varattujen valkoisten kissanpentujen (Rapina, Rapse ja Risaus) sisarukset Rasahdus ja Risahdus ovat vahvistuneet kotihoidossa siihen kuntoon että voivat myös alkaa etsiä omaa kotia ja odottavatkin nyt omaan kotiin pääsyä.

“Risahdus / Hiljainen, hellä ja ystävällinen, tykkää istua sylissä ja on aina ihmisen vieressä ja lähellä”

KULUKORVAUS kissasta on 100€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.