Rikhard (nyk. Riku)

Lisätty sivulle: 2007-01-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Rikhard (nyk. Riku)
3.3.2010 Rikusta tuli koiraenkeli

Voin kiittää jokaisesta ihanasta päivästä meidän Rikhardia, ”Aulis Gerlanderia– virallista valvojaa.”

Rikulla todettiin kasvain munuaisessa ja leikkauksesta toipumisennuste oli 20%, joten päätin rakkaani nukkua ikiuneen. Muistakaa rakastaa ja huolehtia omista lemmikeistänne, jotta saatte paljon onnellisia päiviä, johon minä olin Rikun kanssa etuoikeutettu. Kiitos Rekkurescue.

***

8/2003 Rikhard muutti omaan kotiin.

***

Kuulumisia kodista:

10.11.2009 Rikhard oli tuotu Suomeen jossakin vaiheessa vuotta 2003, menin katsomaan Rikhardia Lappeenrantaa elokuussa 2003 ja siitä lähtien kaveri on mukana kulkenut. Olemme asuneet Joensuussa, Kuopiossa, Vantaalla ja nykyään Helsingissä. Kaverista huomaa, että paikalla ei ole väliä kunhan ihmiset ovat tutut, turvalliset ja rutiinit pysyvät samana. Elinympäristöjen vaihdon kanssa ei ole ollut ongelmia.

Rikhard on ollut minun kaverinani nyt reilut kuusi vuotta. Vuonna 2003 oli eläinlääkäri arvioinut Rikhardin eli Rikun 5-6 -vuotiaaksi. Mutta olen tullut siihen tulokseen, että hän oli lähempänä 3-4 ikävuotta silloin. Kaveri on nyt siis palttiarallaa 10- vuotias.

Kaikille kodittoman koiran hankkineille voin antaa vihjeen eroahdistuksen hoitoon. Meillä oli alussa sellainen ongelma, että haukkuminen alkoi, kun lähdin vain ovesta ulos. Tästä seurasi se, että hankin haukkupannan. Haukkuminen loppui siihen, mutta seuraava tapa osoittaa mieltään oli pissiä lattialle joka kerta kun lähdin ovesta ulos. Sen jälkeen otin käyttöön täysin ehdottoman rutiinin eli kerroin aina minne olen menossa (töihin vai kauppaan) ja makupala aina lähtiessä. Viikon treenin jälkeen alkoi oppi mennä perille ja näitä huolia ei ole sen jälkeen ollut. Eikä olla tarvittu haukkupantaakaan. Eli haukkupannan hankkiminen ei välttämättä olisi ollut pakollista. Riku on hirvittävän fiksu, kiltti ja oppivainen.

Rakkaalla lapsella on useita nimiä. Aulis Gerlander, koska kaveri on virallisena valvojana, kun valmistetaan ruokaa tai ollaan vesillä. Kuolageneraattori, kun on juustoja tarjolla. Rikun ehdottomat suosikin ovat Manchego- ja valkohomejuusto.