Riina 4 (nyk. Iina), Liisan pentu

Lisätty sivulle: 2007-01-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Riina 4 (nyk. Iina), Liisan pentu
28.7.2009 Iina nukutettiin pois

Iinalla ilmeni pahenevaa aggressiivisuutta vieraita ihmisiä ja koiria kohtaan. Kävimme ongelmakoirakouluttajalla ja hän suositteli koulutuksen alkuun eläinlääkärin tarkastusta, sillä Iina näytti todella ristiriitaisia merkkejä ja siksi hä epäili onko joku paikka kipeä.

Eläinlääkärillä Iina kuvattiin ja lonkat yms olivat ok, vatsaontelossa ja haimassa näkyi epäilyttäviä tummia kohtia ja kehkoissa nestetiivistymiä. Verikokeissa haimaentsyymi oli 2 x koiran maksimiarvo ja veren tulehdus arvot olivat myös koholla. Iinan vatsaontelo myös ultrattiin, haimaa ei pystytty näkemään (liian syvä rintaontelo), sappirakko oli epämuodostunut.

Eläinlääkärin mukaan haimaentsyymin koholla oleminen tarkoittaa joko suoliston alkupään tulehdusta (jota ei kuitenkaan ultrassa näkynyt) tai sitten haimakasvainta. Iinalle määrättiin antibiootteja ja kipulääkkeitä, jotka eivät tuoneet muutosta käytökseen tai tapoihin.

Ongelmakoirakouluttajan viimeisellä tapaamiskerralla testien jälkeen hän totesi, että Iinasta ei ikinä saa laumanjäsentä, ja siksi kokee aina tehtäväkseen puolustaa itseään. Iina ei toiminut niin kuin “normaali” koira toimii eli hakeutuisi omiensa luokse. Näiden asioiden pohjalta jouduin tekemään vaikean päätöksen, mutta olen täysin varma että se oli paras kaikille. Iina on nyt paikassa missä ei tarvitse stressata mistään eikä pelätä mitään. Terveisin
Janna

***

3/2006 Riina sai kodin

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

25.6.2007 Iina on nyt noin 1,5 -vuotias, ja on huomattavasti rauhoittunut viimeisen puolen vuoden aikana. Toisten koirien rauhallisesti ohittamista harjoitellaan yhä, välillä on hyviä päiviä, välillä taas kaikki tuntuu unohtuvan… Iinalla on nyt kämppiksinä kaksi dobermann tyttöä, ja todella hyvin tulevat toimeen. Iina on muutenkin tosi sosiaalinen, esim koirapuistossa kaikki haluaa leikkiä Iinan kanssa!

Liitteenä muutama kesäkuva juhannukselta, Iina pitää veneilystä, mutta ei niinkään uimisesta. Huomioliivit pitää olla päällä, kun viilettää niin lujaa ettei muuten pysy näköyhteys. Kesäterkkuja Iinan siskoille ja veljille! T.Janna + Iina

11.5.2006 Hei! Liitteenä on muutama kuva Iinasta(ent.Riina, Liisan pentu) uusien kavereidensa kanssa. Kuulumisia: Aika on kulunut tosi nopeasti ja tuntuu, että Iina kasvaa ihan silmissä. Iina on todella hyväkäytöksinen ja ystävällinen ihmisiä kohtaan. Pieniä lapsia aluksi pelkäsi, onhan se kauheaa kun ne juoksee, kiljuu ja heiluttaa käsiä… Nixon-kissan kanssa ovat hyvin tulleet juttuun ja huomaa oikeen kuinka ne on kiintyny toisiinsa. Perheemme muiden koirien (eivät tosin siis asu yhdessä) kanssa tulee hyvin juttuun , erityisesti Jack Russeli Pepin kanssa, siinä on välillä niin hurja meno että korvatulpat olisi tarpeen.. Perustottelevaisuutta on harjoiteltu kotona, mutta aiotaan kuitenkin mennä pentukurssille, ja jatkaa siitä koulutusta. Viime viikonloppuna sain viimein aidan takapihalleni, joten siellä Iinan kanssa voidaan ottaa aurinkoa ja nauttia kesästä. Terveisiä Iinan sisaruksille!

***

Narttupentu

KUULUMISIA KOTIHOIDOSTA: Riina on neiti jolla kyllä vauhtia riittää vaikka onkin vielä pieni kooltaan, pitää sylissä olosta, painoa on 1938 grammaa.