Remu

Lisätty sivulle: 2012-02-27

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Remu
1.12.2015 Remusta tuli koiraenkeli.

***

20.9.2015 Remu sai uuden kodin Hyvinkäältä.

***

Leikattu uros, noin 5 v Tampereella

9.7.2015 Remu etsii uutta kotia perheessä tapahtuneen elämänmuutoksen vuoksi. Pojalle etsitään kotia omakotitalosta ja mielellään maalta, sillä stressaa herkästi vilkkaassa ympäristössä. Ei toisten urosten kaveriksi eikä pienten lasten perheeseen. Tulevalta kodilta odotetaan kokemusta dobermanneista jossa ymmärretään mitä kyseisen rodun kanssa eläminen todella on. Aktiivinen koira joka tarvitsee liikuntaa ja paljon aktivointia.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus 100 euroa.

***

2012 Remu muutti omaan kotiin.

***

Kastroitu uros, noin 2 v.

27.02.2012 Remu on reilu 2 vuotias uros dobermanni, joka tuli huostaanotettuna yhdistyksen hoiviin tammikuussa. Remu oli saapuessaan erittäin pahasti aliravittu, poikaa oli pidetty lähes koko pienen elämänsä ajan häkissä ja ulkoilut tapahtuivat lähinnä rivitalon takapihalla. Häkissä asumisesta Remulla oli muistona isohko kovettuma vatsassa sekä haavaumia ja kovettumia jaloissa. Lihakset olivat olemattomat. Elämänilo oli poissa.

Alkoi kova kuntoutus, jotta koira saataisiin takaisin elävien kirjoihin ja jälleen koiraksi. Ensimmäisen viikon Remu vaan nukkui, heräten syömään useita kertoja päivässä ja ulkoilemaan pieniä lenkkejä. Tarpeitaan Remu ei osannut tehdä hihnassa, joten jouduimme opettelemaan pakkasten keskellä hytisten näinkin yksinkertaisen asian.

Remu on nyt ollut kohta kaksi kuukautta kotihoidossa kuntoutumassa ja poika onkin toipunut hyvin. Laihuus on vaihtunut hoikkuudeksi, lihakset alkavat palautua ja energiaa, sitä löytyy erittäin paljon. Remu ei kaikesta kokemastaan huolimatta ole menettänyt luottamustaan ihmiseen, poika on erittäin ystävällinen ja hellyydenkipeä. Alkujännityksen jälkeen, kun vieraat on haukahdettu kotiovella, poika itse tulee pyytämään rapsutuksia ja ellei pidä varaansa, Remu löytyy hyvin äkkiä sylistä.

Remu antaa tehdä kaikenlaiset hoitotoimenpiteet erittäin hienosti, ruokakuppiakin voi huoletta siirtää vaikka kesken ruokailun ilman mitään murinoita. Osaa olla kotona työpäivien ajan tuhoamatta, tähän tosin auttavat varmasti lauman muut asukkaat. Remu on myös sisäsiisti. Poika on kerrassaan kultainen paketti.

Ihan kehumiseksi tämä ei kuitenkaan ikävä kyllä mene. Remu on kuin isokokoinen pentu, jolla on nyt voimaa ja energiaa, pojan eteen joutuu tekemään paljon työtä. Remmikäyttäytyminen on aivan hakusessa. Pojalla ei ole mitään tietoa kuinka remmissä kuljetaan, vetää ja poukkoilee sinne tänne. Ohitettavat koirat lenkillä on suurin ongelma, rähinä on melkoinen ja pitelemistä on, kontrollin saaminen on näissä tilanteissa vaikeaa. Koville kierroksille pamahtaa ihan sekunneissa ja rauhoittuminen kestää.

Uudet tilanteet pelottavat, jopa poikkeaminen tutulta lenkkireitiltä saa pojan hermostumaan ja kontrollin katoamaan. On surullista katsoa, kuinka sekaisin poika menee ja epävarmuus vaan vahvistuu. Opettelemme nyt tutussa ympäristössä hihnassa kävelyä, välttämällä kaikkea uutta ja minimoimalla kaikki häiriötekijät. Alussa haukkui kaikkia ihmisiä, pulkat, lastenrattaat, muovipussit ja epäilyttävät roskat olivat myös uhkia ja pelottavia. Näistä on jo päästy onneksi.

Auton kyydissä tykkää olla, sieltä näkee mukavasti ohikulkevat koirat, joille on pakko räyhätä ja kuskin paikka ei silloin ole kovinkaan kadehdittava. Ennakointi tässä asiassa on todettu hyväksi, jos ehtii komentamaan ennenkuin ohi kulkeva koira on bongattu Remun toimesta, voi ohiajo sujua ilman rähinää. Vahtivietti on pojalla kova, kerrostalo ei tästä johtuen liene paras vaihtoehto tulevaksi kodiksi.

Remu tarvitsee kodin, jossa ollaan valmiita täysillä panostamaan koiran koulutukseen ja aktivointiin. Remun tulevalta omistajalta toivotaan kokemusta dobbereista tai muista aktiivisista roduista, huumorintajua ja pitkää pinnaa, sillä kaikessa ihanuudessaan tämä kaveri osaa olla myös rasittava. Elämänilon palattua, kaikki on uutta ja kivaa, eikä silloin aina jaksa kuunnella mitä hihnan päässä tapahtuu.

Tällä hetkellä Remu asustaa Helsingissä kahden leikatun uroskoiran ja parin kissan kaverina, ilman ongelmia. Tulevassa kodissa voisi olla koirakaverina narttu. Urosten kanssa voi myöhemmällä vaiheella tulla ongelmia, pojan itsevarmuuden lisääntyessä. Remu on kastroitu.