Rasko

Lisätty sivulle: 2007-06-25

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Rasko
2008 lopuvuosi Raskosta tuli enkeli

Rasko jouduttin lopettamaan viime vuoden loppupuolella eläinlääkärin todettua Raskon pyllyssä suuren kasvaimen/tyrän. Ikävä kyllä ennuste Raskon paranemisesta ei ollut Raskolle suotuisa. Rakas ystävämme ja perheen jäsen siis joutui luopumaan maallisesta vaelluksesta turhan aikaisin. Se oli meille, varsinkin tyttärelleni todella kova paikka.

***

4.8.2007 Rasko sai kodin Pääkaupunkiseudulta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

29.7.2007 Rasko majailee Turussa Satsuma-corgin kanssa. Kivasti on mennyt, poika on kultainen ja kiltti. Alistuu nartulle ja pysyy pihassa. Äsken haukahti käheällä äänellä naapuria, mutta häntä heilui. Muuten ei hauku mutta vinkuu toisinaan. Herkkä poika joka on kovin laiha. Pesullakin oltiin ja harjaus kelpasi kaverille. Ei merkkaile kun pihaan. Tottelee käskyä pois (tai ehkä ennemmin elettä) ja istu. Varmaan muutakin…esim seisoo pystyssä kahdella jalalla aivan sairaan pitkään. Mutta ei hypi vasten lainkaan. Haukkuminen on niin minimalista että sopii varmaankin jopa kerrostaloon. Rappuset ja autoilu onnistuvat myös.

Rasko pelkää hiukan kovia ääniä ja turvautuu ihmiseen. Muutenkin selkeästi tykästyy nopeasti. Ruoka on tärkeää ja puruluut ovat myös herran mieleen. Koska oma koirani ei tykkää Raskosta yhtä paljon kun Rasko siitä se kokee sen selvästi ahdistavana ja koettaa liehitellä toista kaikin keinoin. Nuolee korvat ja nöyristelee edessä. Sopii siis varmaankin nartun kaveriksi.

Raskon maha on hiukan reissun jäljiltä sekaisin ja siltä ihteltään täällä sitten haiseekin. Kuusivuotiaaksi poika on mainiossa kunnossa, hampaat hyvät ja askel kevyt. Vetää hiukan hihnassa innostuessaan, mutta oppii varmasti nopeasti pois vetämisestä. Ottaa mukavasti kontaktia varsinkin namin avulla. Toisille uroksille rähjää lähietäisyydelle päästessään ja vastaa rähjäykseen. Satsumalle ei toisaalta suutu vaikka nenillekin hypitään, mutta se onkin ihana (leikattu) nainen. Kastrointia kannattaisi uudessa kodissa harkita, koska naiset selvästi
pistävät pojan pään kovin sekaisin.

***

Uros, noin 6v.

Rasko on noin kuuden vuoden ikäinen uros. Raskon omistaja muutti Amerikkaan jo puoli vuotta sitten, ja jätti Raskon naapurinsa hoiviin luvaten hakea pojan myöhemmin. Omistajaa ei kuitenkaan kuulunut, ja naapuri ei kyennyt työkiireiltään enää poikaa pitämään. Rasko on kiltti poika, jolla on korkeutta noin 50 cm. Raskoa hoitanut mies kertoi, että Rasko kuuntelee hienosti ihmistä, ja kulkikin usein vapaana, koska tuli aina kutsuessa luokse. Hihnassakin Rasko kävelee hienosti. Rasko on stressaantunut ja haukkuukin häkissään kovalla äänellä.