Putin (nyk. Putti)

Lisätty sivulle: 2011-05-28

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Putin (nyk. Putti)
17.9.2014 Putin nukutettiin ikiuneen vaikean sairauden johdosta.

***

31.7.2012 Putin sai kodin Luusniemeltä.

Kuulumisia ja kuvia kodista:

25.5.2013 Kuvia Putista, Tuulista ja Nookista, hyvistä kaveruksista.

***

Kastroitu uros, noin 8 v.

20.7.2012 Putin oli kuukauden “isovanhempien” luona maalla ja hän rakasti kovasti maaseudun rauhaa. Nyt Putin on taas kotona kerrostalossa lapsien keskellä ja hän tuntee olonsa hyvin stressaantuneeksi. Löytyisikö Putinille kotia tai kotihoitopaikkaa maalta/ omakotitalosta aikuisen ihmisen seurana.

20.5.2012 Putin alias Putput etsii uutta kotia.

Kodin kertomaa: Putin (“Putput”) on ollut kanssamme lokakuun 2011 alusta. Hänestä on tullut perheen rakastettu lemmikki viime kuukausina.

Putin on hyvin empaattinen koira. Hän ei pidä siitä, jos olen vihainen lapsille. Putin tulee heti istumaan meidän väliimme, ikään kuin hajottaakseen taistelua. Milloin lapset itkee, hän alkaa itkeä. Hän ei ole ahne, vain syö pelletit, kun hän on nälkäinen. Lopettaa kun hän on syönyt tarpeeksi. Vaikka hän on nirso syöjä, hän pelaa yhdessä tyttäremme kanssa. Putin syö melkein mitä vain, jos tytär tarjoaa sitä.

Hän ei ole labradorinnoutaja, mutta siitä huolimatta hän on oppinut tulemaan toimeen myös 1,5 vuotiaan tyttären ja 3-vuotiaan poikamme kanssa. Kun Putin ei halua, että hännästä tai korvista vedetään, niin hän nipistää, mutta ei satuta.
Putput on hyvin suojelevainen laumaansa kohtaan. Ahtaissa paikoissa Putin voi ahdistua ohikulkijoista jos ne tulevat liian lähelle meitä ja liian äkkiä, joten on hyvä olla valppaana ja pitää häntä hyvin lyhyessä hihnassa kun on paljon ihmisiä ympärillä, ettei nappaa ketään. Kapeilla kujilla ja jalkakäytävillä on myös hyvä olla varuillaa, ettei Putin pelästy ketään. Hän haukkuu lähes kaikki muut koirat poikkeuksetta, varoittamalla heitä pysymään kaukana meistä.

Putin on hyvin tyytyväinen kun pääsee lenkkeilemään. Vaikka koko päivän ja yöllä haluaa nukkua omassa sängyssään. Toisaalta hän myös rakastaa pitkiä kävelylenkkejä.

Meillä on puutarha, mutta en usko Putput arvostaa sitä kovasti. Olin puutarhaa hoitamassa eräänä päivänä, niin huomasin, että Putin meni takaisin sisälle ja rauhoittui nukkumaan kun tajusi, että en ole menossa minnekään. Putin haluaa partioida naapurustoa. Kun olemme vierailleet maaseudulla, jota ympäröi metsä, Putput on nauttinut olostaan. Olemme oppineet paljon Putputin luonteesta, ja me tiedämme, mitkä tilanteet tekee hänet hermostuneeksi, niin on hänen kanssaan on tullut helposti toimeen.

Putin on ihana koira, vaikka on hieman itsepäinen. Hän oppii temppuja helposti huolimatta iästään. Se vain vei päivän tai kaksi ja Putin oppi istumaan, ja tarjoamaan käpäläänsä. Putin haluaa myös ruokapalkan ennenkuin temppuja tehdään.

Emme ole saaneet koulutettua Putinia olemaan yksin, joten hänessä ilmenee eroahdistusta. Siksi Putinin on etsittävä uutta kotia ja paras sellainen olisi tietysti omakotitalossa. Olemme yrittäneet kaikkea (lelut, koulutus temppuja, radio, anti-haukku kaulus, jättäen hänet ystävän kanssa, kaksi homeopaattista lääkettä ja kaksi reseptilääkettä) – on täysin tehoton, jos ei oireilua. En ole aivan varma,että jos hän on niin järkyttynyt, että hän jatkuvasti haukkuu, vai onko se osa hänen luonnettansa. Olen usein nähnyt Putinin heiluttavan häntäänsä koko ajan kun hän haukkuu.

Putput on ollut vain hyvin vähän yksin itsekseen. Työskentelen kotona, niin suurimman osan ajasta, Putinilla on aina joku kaverina. Putin on jätetty yksin 3-4 tuntia kerrallaan, 2-4 kertaa viikossa. Ongelmana on, että meillä naapureita, ja teen myös työtä kotona, ja Putinin haukkuminen on ollut todellinen ongelma heille. Olemme tulleet surullisen johtopäätöksen, että Putput tarvitsee kodin, jossa joku perheen jäsenistä pystyy olemaan jatkuvasti läsnä. Kodin, jossa Putinin haukkuminen ei häiritse naapureita.

Esimerkkejä tällaisista kodeista:

Putput olisi rauhallinen seuralainen eläkkeellä olevalle pariskunnalle kouluikäisiä lapsenlapsia tai ei lapsenlapsia. Putin ei vaadi hyvin pitkiä kävelylenkkejä, mutta se ei haittaa, myöskään, jos niitä tehdään. Putput vain haukkuu ovikellon ääntä kun on kotona.

Omakotitalo, jossa Putput voisi haukkua niin paljon kuin haluaisi ilman, että häiritsee naapureita.

Mainitsin aikaisemmin, että Putput ei voi olla yksin. Se, että hän ei voi olla yksin häiritsemättä naapureita kerrostalossa.

Ennen kuin hän tuli meille, Putput asui Virossa talossa, jossa oli kaksi muuta koiraa ja kaksi kissa, joten Putin oppii varmasti helposti elämään muiden eläinten kanssa ilman ongelmia. Ehkä se jopa rauhoittaisi häntä.

Putinia voi mennä katsomaan sopimuksen mukaan.

Kodinvaihtajan kulukorvaus on 100 €.

***

8.10.2011 Putin sai kodin Espoosta.

***

Uros, noin 8v. kotihoidossa Sipoossa.

4.9.2011 Puttis on nyt ollut kotihoidossa melkein kuukauden. Herra on aivan superherttainen ja symppis. Ollaan käyty monta kertaa viikossa koirapuistossa ja siellä ei ole ollut ongelmia. Liian energisille koirille Puttis on kyllä ärähtänyt, mutta muuten ei ole ollut mitään ongelmia. Hän ei ole enää merkannut sisälle kun ne pari kertaa silloin alussa- nyt hän pyytää aina ulos tarpeilleen. Puttis on selvästi erittäin ihmisrakas ja olen huomannut, että hän on jopa pikkasen mustasukkainen minusta, mutta siihen voi tietenkin vaikuttaa myös muiden koirien läsnäolo.

Kissojen kanssa tulee jo hyvin toimeen ja jopa vieraat ovat mukavia kunhan
niihin saa ensin tutustua rauhassa. Lenkkeily on vieläkin se paras juttu ja Puttiksen mielestä lenkeille ei voi mennä liian usein mutta yhtä hyvin hän viihtyy myös sohvaperunana. Koirapuistossa ei juokseminen tai leikkiminen kiinnosta, ainoastaan hajut ovat kivoja. Puttis on kerta kaikkiaan aivan ihana koira ja turkin lähdettyä hänestä on kuoriutunut esiin ihan toinen iloinen ja reipas persoona jota on useasti luultu pennuksi!

9.8.2011 Kuulumisia Putinin kotihoitopaikasta: Puuttis (Putin) on nyt ollut 2 päivää uudessa kotihoitopaikkassa. On aivan ihana persoona, rakastaa rapsuttelua ja lenkillä käymistä. Tulee hyvin toimeen 10v. uroskoirani kanssa, 11kk vanhassa nartussani on herralle pikkasen liikaa energiaa ja he ovatkin pariin otteeseen “keskustelleet” asiasta, joten koirat on pidetty erikseen, jos olen joutunut lähtemään pois kotoa. Pikkuisen haukkumista on ollut minun lähtiessäni/kotiin tullessani sekä herran innostuessa, mutta siihen on voinnut tarttua minun koirieni haukunta. Pari kertaa on pissinyt sisälle, mutta taitaa olla vain alkujännitystä sekä nuo muiden koirien hajut, jotka vaikuttavat.

7.8.2011 Putin matkasi kotihoitoon Sipooseen.

27.6.2011 Lisätty Pikku-Putinille kesäkuvia!

28.5.2011 Putin on noin 8-vuotias, pienikokoinen, n. 30-35cm korkea uroskoira Raplan tarhalla.

Putin luovutetaan uuteen kotiin kastroituna, tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa Putinin Tallinnasta. Putin tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus Putinista on 200 euroa.