Puki

Puki nukkui pois 11-vuoden ikäisenä 29.7.2022.

***

Lisätty sivulle: 2011-05-16

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Puki
24.7.2011 Puki sai oman kodin Suomesta.

***

Kuulumisia kodista:

23.9.2012 Puki on nyt ollut meillä vähän yli vuoden ja on yhä edelleen erittäin miellyttämishaluinen koira. Aivan loisto yksilö. Puki on sosiaalinen kaikkia koiria kohtaan sekä myös omia kolmea kissaamme kohtaan. Välillä tuntuu niin ihmeelliseltä, että koira voi olla niin hirvittävän kiltti ja hyväkäytöksinen varsinkin kun kyseessä on rescue-koira. Suunnaton kiitos kaikille niille ihmiselle, jotka tekevät työtä kodittomien koirien ja myöskin kissojen hyväksi. Puki tuo elämäämme suurta iloa ja on myöskin saanut sitä meidän puolesta. Hän nauttii samoista vapaista elinolosuhteista kuin aikaisempi koiramme Börje, laatuaikaa Ahvenanmaalla luonnon rauhassa.

Puki on saanut olla terveenä ja toivommekin hänelle pitkää ikää ja terveyttä. Puki nauttii luonnossa vapaana kulkemisesta ja koirakaverien seurasta. Kotona on varsinainen sohvaperuna ja pitkä häntä kertoo huiskinnallaan, että koiralla on hyvä olla.

***

Kastroitu uros, noin 6kk

Puki, reg nro. 20595, on arviolta noin puolivuotias kastroitu uroskoira Tallinnan tarhalla. Se on löydetty 15.3.2011.

26.5.2011 Puki on sekä luonteeltaan että ulkonäöltään valloittava koiranalku. Tästä pojasta näkee, että se rakastaa leikkimistä, kuten nuoren koiran kuuluukin ja kaikki lelut ovat aivan ihania. Puki jakaa häkkinsä toisen nuoren uroksen, Jukin, kanssa ja tämä pari tulee toimeen vallan mainiosti. Myös muut koirat tuntuvat olevan Puki-pennun mieleen, eikä poika ihmisiäkään arastele. Leikkihetki aitauksessa on täynnä sirkustemppuja, hyppyjä, pyrähdyksiä ja suukkotteluja – Puki on aikamoinen halikoira. :)

Jos perheellä vain riittää innostusta ja aikaa, Puki sopisi vaikka lapsiperheen koiraksi. Puki on miellyttämisenhaluinen ja se ottaa innoissaan kontaktia ihmiseen. Tästä voidaan vetää johtopäätös, ettei pojan koulutuksesta tule kovin vaikeaa. Tulevan kodin oletetaan kuitenkin menevän ohjattuun pentukoulutukseen, jotta Pukista varmasti kasvaa mallikansalainen ja hienosti käyttäytyvä aikuinen koira. Puki sopisi myös hyvin harrastuskoiraksi vaikka toko- tai agilitykentälle.

Pukin säkäkorkeus on noin 60 cm, ja poika on kastroitu.

Luovutusmaksu kastroidusta uroksesta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Koira saa mukaansa oman lemmikkieläinpassin. Jukin omistaja noutaa pojan Tallinnan tarhalta.