Priks

Lisätty sivulle: 2007-03-21

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Priks
25.7.2008 Priksistä tuli enkeli.

***

26.4.2007 Priks sai kodin Hyvinkäältä.

***

Kuulumisia kodista:

25.6.2007 Meille kuuluu hyvää. Priks on edelleen ihana ja rauhallinen herra. Kissojen kanssa tullaan mainiosti toimeen, mitä nyt Mau Mau yrittää aina välillä saada Priksua leikkimään ja vähän tassuttelee koiravaarin päätä =D. Ruoka maistuu hyvin ja erilaisten herkkujenkin makuun on päästy. Herra on sen verran hienohelman eleitä päässyt harjoittelemaan, että raksut eivät yksinään oikein maistu, aina pitää olla jotain muutakin seassa vähän niinkuin mausteena.

Kauneudenhoito on tuntunut olevan Priksulle hieman vierasta puuhaa. Suihkussakäynti pelottaa, mutta se saattaa johtua ehkä siitä, että Priks ei pidä ahtaista paikoista ja minun suihkukoppini on juuri sellainen. Kaksi kertaa ollaan kuitenkin suihkussa käyty, viimeksi tänään, ja puhdasta jälkeä on tullut suht rauhallisissa merkeissä. Kynsienleikkuukin sujuu ihan kivasti, eikä herra siinä vastaan pistä – ei edes silloin, kun mami leikkasi kannuskynnestä vähän turhan paljon. Kovin ovat pitkäksi Priksun kynnet tarhalla ja sitä ennen päässeet, että tässä pikkuhiljaa totutan poikaa niiden leikkaamiseen ja aika usein niistä koitan edes vähäsen nipsaista.

Turkki oli alkuun todella eloton. Herraa harjaillessa hänestä irtosi monta
muovikassillista aluvillaa. Ihokin hilseili kovasti. Nyt turkki kuitenkin näyttää jo paremmalta, karva on pehmeämpää ja kiiltävämpää, eikä ihokaan enää hilseile niin hirveästi. Turkinhoitoon löytyi mainio apu Mirra-Coatista. Priksun korvan taakse alkoi kasvaa karva takaisin 2 pvän käytön jälkeen, kun sitä ennen karva ei ollut kasvanut kyseiseen kohtaan 1,5kk:ssa lainkaan!

Lenkkeilyä ollaan edelleen harrastettu nelisen kertaa päivässä. Kaksi kertaa hieman pidempi lenkki ja kaksi muuta kertaa pienempi pyrähdys ulkona. Todella innokas koira Priks on ulos lähtemään! Vieläkin nuo liukkaat portaat tuottavat ongelmia. Pitkän aikaa mentiin niitä alas todella hienosti ja ilman sukkia, mutta nyt on taas muutaman kerran ollut sellaista liukastelua, että palattiin jarrusukkien käyttöön. Priks antaa ne laittaa todella nätisti, koska selkeästi tuntuu tajuavan, että niistä on apua portaissa!

Eroahdistusta ei ole ollut – ainakaan isommassa mittakaavassa. Jonkun verran saattaa inistä perään, mutta yleensä on sitten asettunut aloilleen odottamaan paluutani. Hiljainen koira Priks kyllä on ja soveltuu tänne kerrostaloon. Naapureilta olen kysellyt mahdollisia häiriöitä, mutta eivät ole mitään kuulemma kuulleet. Priks ei reagoi käytävän ääniin ollenkaan, ei edes ovikellon soittoon.

Jos nyt joku negatiivinen puoli pitäisi herrasta löytää, niin se taitaa olla tuo minuun leimautuminen. Priks on täydellinen mammanpoika. Minun pitää olla koko aika herran näkyvissä ja jos en ole, niin Priks lähtee perään. Täällä mua seurataan kuin hai laivaa. Kerran on äijä pistänyt jopa konsertin pystyyn, kun menin suihkuun, ja hänet jätettiin yksin, mutta onneksi tämä ei ole jäänyt tavaksi. Lenkille ukkeli lähtee kyllä kenen tahansa kanssa, mutta muuten ollaan niin mamin mussua että. Vieraat ihmiset saavat Priksua kyllä lähestyä ja silitellä, mutta kovasti herra silloinkin minuun tukeutuu ja painautuu vasten.

Toisten koirien kohtaamisen kanssa ei ole ollut ongelmia – ainakaan Priksun suunnalta. Kaksi kertaa on urospuolinen koira tullut yllättäen Priksun kimppuun ilman syytä (omistajat eivät ole katsoneet niiden perään, kun on kuljettu ohi) ja silloin on herra luonnollisesti puolustanut itseään. Näiden Priksua selvästi pelottaneiden kohtauksien jälkeen, on joillekin yli-innokkaille astaantulijakoirakoille vähän pitänytmurista, mutta sekin on aina sitten ajan kanssa loppunut. Yleensä ohitukset sujuvat todella hienosti. Tyttöystäviä olisi tietty ihanaa päästä nuuhkimaan, mutta melkein aina niillä on jo mustasukkaiset miehet siinä mukana =D

Aurinkoisia kesäterveisiä kaikille! T. Sanna, Priks, Ninni ja Mau Mau

PS. Ohessa uusia suihkunraikkaita kuvia

7.5.2007 Priks on kotiutunut tänne Hyvinkäälle oikein mukavasti. Kodin kaksi kissaa saavat olla ihan rauhassa – ne ei koiravaaria paljoa jaksa kiinnostaa. Priksu on todella rauhallinen, ihana ja kiltti; oikea herrasmies. Eläinlääkärikin kehui, kuinka hyväluonteisen ja kiltin koiran olen saanut. Ruoka maistuu hyvin ja vaari lähtee iloisena pikku lenkeille ulos – jos vaikka citypupuja taas näkisi. Ne saa Priksuunkin yllättävän paljon eloa! Kovin pitkillä lenkeillä ei vielä heikkoa takapäätä rasiteta – tehdään sitten vähän useammin pikkuisia lenkkejä.

Kerrostalon portaat on hiukan aiheuttaneet ongelmia, koska ne on niin pirun liukkaat. Vähän on mahalaskua niillä koitettu harrastaa, mutta siihenkin löytyi apu lasten jarrusukista, jotka laitetaan aina jalkaan, kun lähdetään portaita alaspäin kulkemaan :D Eli ihan hienosti on meillä Priksun kanssa lähtenyt yhteiselo käyntiin! Aurinkoista kevättä! :) Sanna & Priks

***

Uros, noin 7v.

22.4.2007 Priksin aika tarhalla alkaa olla lopussa.

27.3.2007 Priks on nyt yksin. Sen kaveri Danah on mennyt virolaiseen kotiin. Priks kaipaa ystäväänsä ja taitaa ajatella, ettei hänen kaltaistaan elämää nähnyttä saksanpaimenkoiraurosta kukaan halua omakseen. Mennessäni Priksin häkkiin sain taas ystävällisen ja hiljaisen tervehdyksen. Priksillä on heikko takapää, eikä se tarvitse enää pitkiä lenkkejä. Missä on Priksille koti? Se paikka, missä Priks voi tuntea arvostusta vielä vanhuudenpäivinään. Nyt Priks makaa kylmällä betonilattialla – ja odottaa.

20.3.2007 Priks on n. 7-vuotias saksanpaimenkoirauros. Priks on ystävällinen, hellyydenkipeä herra, joka työnsi päänsä kainalooni saadakseen silitystä. Silityksen tauottua Priks inahti hiljaa toivoen seurustelun jatkuvan. Priks ei ole saanut tarvitsemaansa hoitoa ja sen korvantausta onkin karvaton, uusi karva sieltä kuitenkin onneksi jo kasvaa hiljaksiin takaisin. Lähtiessäni Priksin luota, se jäi katselemaan perääni hieman harmaantuneilla silmillään. Priksin mieli tekisi mukaan, mutta kohteliaisuus ennen kaikkea. Priks jää kiltisti oven taakse odottamaan seuraavaa seuranpitäjää. Priks on samassa häkissä Danah-cockerspanielinartun kanssa ja hyvin tulevat toimeen.

Priks on tullut Tallinnan Loomade Hoiupaikiin Viimsistä 6.3.

Priksin luovutusmaksu on 100 euroa ja rek nro 5081. Tuleva omistaja hakee Priksin tarhalta yhdistyksen avulla.