Priidik

Priidikistä tuli koiraenkeli 9.6.2020.

***

Lisätty sivulle: 2013-07-22

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Priidik
10/2013 Priidik sai kodin Hämeenlinnasta.

***

Uroskoira, noin 4v.

Kuulumisia kotihoidosta:

29.9.2013 Priidik on nyt viikon verran ollut kotihoidossa ja herra on periaatteessa valmis kotikoira. Ensimmäisen illan stressipissaa lukuunottamatta ollut täysin sisäsiisti. Vaikuttaisi siltä, että Priidik olisi aina asunut tavallisessa kodissa. Vaikka rapusta ja ulkoa kuuluu ääniä, niille ei haukuta. Kotihoitajan kanikin on jätetty rauhaan, tosin Priidik pitää sitä selkeästi enemmän ruokana kuin kaverina, joten vapaasti niitä ei voi pitää yhdessä. Mikro, imuri ja muut kodin laitteet eivät ihmetytä laisinkaan. Kalusteita tai vaatteita ei ole järsitty. Ulos lähtiessä ei hötkyillä valjaiden laiton yhteydessä. Pään pujottaminen valjaiden läpi sujuu kuin niin olisi tehty aina. Priidik kulkee paljon paremmin valjaissa kuin pannassa. Tällöin vetämistä ei juurikaan esiinny, talutinta voisi pitää yhdellä sormella. En tiedä onko se koiralle opetettu, mutta monesti kiertää takaa taluttajan oikealle puolelle, jos suuntaa vaihdetaan yms. Remmiräyhäämistä ei ole esiintynyt kertaakaan, vaikka toinen osapuoli olisikin käyttäytynyt aggressivisesti. Häntä joko heiluu tai on itsevarmasti pystyssä. Kaikki koirat ja ihmiset on lähtökohtaisesti Priidikin mielestä mukavia. Se haluaisi haistella jokaista vastaantulijaa, lapset eivät pelota vaan ovat saaneet paijata rauhassa. Priidik on pehmeä ja kiltti koira, joka on nopea oppimaan. Jos tassut on nousseet tiskipöydälle, pelkkä a-aa on saanut ne laskeutumaan alas. Istumista, maahanmenoa, luoksetuloa ja paikalleen jäämistä yritetty opettaa. Sen kanssa on matkustettu bussissa, junassa ja ratikassa. Vaikka ne ovatkin jännittäviä tapahtumia, se ei silti hötkyile turhia. Hakee lähinnä turvaa ihmisestään. Kiiltävät ja liukkaat lattiat ovat ainoita, joihin pitäisi totuttaa enemmän. Arastelee kävellä niillä. Priidik pitää silittelystä, halimisesta ja turkin harjaamisesta. Eroahdistusta ei ole juurikaan esiintynyt. Raapinut kyllä ovia ja karmeja, mutta rauhoittunut joka kerta nukkumaan. Ei hauku tai ulise perään.
Priidik on ketterä, joten voisi sen hyvin ajatella pärjäävän agilityssä. Se osaa jopa seisoa ja kävellä muutaman askeleen pelkästään takajaloillaan, haastavatkaan temput eivät siis varmaan tuottaisi päänvaivaa. Priidik on pitänyt enemmän raakaruuasta kuin nappuloista. Luita tykätään järsiä ja ymmärretään miten kongi toimii. Mieluisin nukkumapaikka herralle olisi sellainen pyöreä peti, jossa olisi reunat. Sohvalla nukkuessaan tunkenut itseään tyynyjen väliin ja nukkuu monesti sykkyrällä. Lelut saa ottaa suoraan suusta eikä ruokaa tai muutakaan vahdita.

22.9.2013 Priidik matkusti Suomeen hoitopaikkaan.

5.9.2013 Lisätty Priidikille lyhyt leikkivideo. Tosin ihmisten huomio taisi juuri tällä hetkellä kiinnostaa Priidikiä vinkulelua enemmän.

21.8.2013 Kuvaterveisiä Priidikiltä! Priidik on ison koiran näköinen pikkuhaukku, joka otti vierailijat häntä heiluen vastaan. Priidik osaa istua nätisti herkkua vastaan.

5.8.2013 Priidik sai jokin aika sitten Virosta kodin. Omistajat olivat olleet jo iäkkäämpiä ihmisiä, ja pitäneet Priidikiä lähinnä ketjun päässä pihalla. Priidikiä oli yritetty pitää myös vapaana pihalla, mutta luonnollisesti Priidik ei pysynyt aloillaan vaan lähti omatoimisesti ulkoilemaan. Näin ollen koti ei halunnut enää pitää Priidikiä.

Priidik on ystävällinen ja melko rauhallinen herra. Se suhtautuu ihmisiin ystävällisesti häntää heiluttamalla ja nostamalla etutassut vierasta vasten. :) Käyn Priidikin sekä Jenny-koiran kanssa yhteislenkillä ja Priidik näyttäisi tulevan hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa. Priidik on noin polvenkorkuinen.

22.7.2013 Lisätietoa tulossa.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä kastroituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.