Pontu

Lisätty sivulle: 2012-09-19

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Pontu
2/2014 Pontusta tuli koiraenkeli.

***

18.12.2013 Pontu sai oman kodin.

***

Uroskoira, noin 2-3 v.

29.9.2013 Kävimme Pontun kanssa pitkällä lenkillä. Alkuinnostuksen jälkeen Pontu rauhoittui kävelemään varsin mukavasti hihnan päässä. Pontu ei välittänyt pihoissaan haukkuvista koirista, vaan se enemmänkin pyrki kiertämään ne kauempaa. Ohitimme myös pari vapaana kulkevaa koiraa joihin Pontu ei reagoinut millään tavalla.
Pontu on sympaattinen poika jonka tarhallaoloaika on venynyt jo valitettavan pitkäksi.

22.8.2013 Lisätty Pontulle pari uutta kuvaa. Pontulla on mahtava karvanvaihto meneillään ja uusi kiiltävä turkki alkaakin jo tulla esiin. Pontu otti iloisesti vierailijat vastaan ja herkut maistuivat tälle komealle herralle.

16.7.2013 Pontu on ollut tarhalla jo vuoden päivät. Silti Pontu tervehtii tavalliseen tapaan häntä hurjasti heiluen, kun pojan käy hakemassa lenkille.
Hihnassa mennään vaihtelevalla menestyksellä, välillä vetäen välillä nätisti vieressä kävellen.

Pontu on melko hyvin motivoitavissa leluilla. Tämä taitaakin olla paras palkitsemiskeino, sillä kuivaherkuista Pontu ei aivan kovasti välitä. Nakkien eteen Pontu tosin myös tekee töitä. :-)

Pontu on muuttunut tarhavuotenansa yllättävän vähän. Energiaa on kertynyt varastoon ja Pontu purkaa sitä hyppien jättimäisiä loikkia pallon perässä. Lisäksi Pontu ei näytä enää arastelevan miehiä.

Pontu on vahva koira, josta sa hyvän lenkkikaverin. Tulevan kodin ensimmäinen tehtävä on ilmoittautua koirakouluun, ja toinen on hankkia hyvät valjaat. Jo näillä kahdella pienellä teolla helpottaa Pontun siirtymistä tarhakoirasta onnelliseksi kotikoiraksi.

Pontulle on joskus opetettu useampi peruskoulutukseen kuuluva asia, nyt Pontu tarvitsee oman omistajan, joka haluaa verestää Pontun muistoja – ja kenties opettaa muutaman uudenkin asian. :)

17.2.2013 Lisätty muutama kuva.

3.12.2012 Lisätty muutama uusi kuva.

14.11.2012 Pontu innostuu ikihyviksi, kun sen luokse pysähtyy. Ensin nautitaan ihmisen antamasta huomiosta ja läheisyydestä, ja tämän jälkeen Pontu paljastaa taas leikkisän puolensa, kyytiä saavat kaikenlaiset pallot ja lelut. :) Pojan koko olemus huokuu riemua, kun se saa edes hetkeksi leikkikaverin seurakseen. Lisätty muutama uusi kuva Pontusta.

21.9.2012 Pontunlaisia koiria tulee aika-ajoin tarhalle. Nuori uros, jolle on hieman jaksettu opettaa tapoja, mutta johon ollaan kyllästytty, kun pentuajan suloisuus on haihtunut. Pontu etsii nyt kotia, joka jaksaa huomioida poikaa vielä vuosienkin jälkeen, jolle Pontu on jotain hyvin erikoista sekä osa perhettä.

Pontu on luonteeltaan kiltti, mutta saattaa aluksi hieman arastella miehiä. Pontu kuitenkin unohtaa pelkonsa nopeasti, ja innoissaan lähtee miespuolisenkin henkilön kanssa lenkille. Kun lenkin aikana Pontu huomasi, että mies olikin ystävällinen, Pontu sai uuden idolin, jota poika seurasi häntä heiluen kaikkialle. :) Pontu sopii siis myös miesten koiraksi, mutta aluksi täytyy muistaa antaa Pontulle aikaa saavuttaa luottamus.

Pontu vetää hieman lenkillä, mutta on helposti motivoitavissa koiran nameilla.

Leikkiaitauksessa Pontu pääsi kunnolla irroittelemaan ja juoksi kaatosateesta huolimatta ympäri aitausta lelu suussaan täynnä nuoruuden iloa. Tämä huomionkipeä ja iloinen poika etsii motivoitunutta kotia, jossa on jo koirakokemusta sekä valmius kouluttaa Pontua. Pontu on noin 65-70cm korkea. Pontu tullaan kastroimaan.

Pontu luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä kastroituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.