Pollyanna

Lisätty sivulle: 2007-04-05

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Pollyanna
8/2016 Pollista tuli koiraenkeli vanhuuden vaivojen vuoksi.

***

29.3.2013 Pollyanna sai kodin Savonlinnan seudulta.

***

Narrtukoira, noin 7v.

4.3.2012 Polly on tällä hetkellä hätämajoituksessa Helsingissä.

1.3.2012 Pollyanna etsii kiireellä hoitopaikkaa tai kotia muualta kuin kerrostalosta. Polly haukkuu rapun ääniä erityisesti yksin ollessaan.

18.12.2012 Kuulumisia hoitopaikasta: Pollyanna on ollut rauhallisempi sisällä ja ulkona nyt kun Alfred joutui olosuhteiden pakosta vaihtamaan hoitopaikkaa. Hoitopaikka on kerrostalossa ja Polli onkin sopeutunut sinne ihan hyvin.
Pollin uusi koti voisi olla myös lapsiperheessä, koska koira on suhtautunut mm. hoitopaikassa vierailleisiin lapsiin ystävällisesti ja sillä on aiempaakin kokemusta pienemmistä ihmisistä. Tietenkin vanhempien tehtävä on silti taata koiralle oma rauha.

10.11.2012 Kuulumisia hoitopaikasta: Pollyanna on kaveriaan Alfredia rauhallisempi sisällä, siitä tulee mieleen jotenkin sellainen peruskotikoira. Polli on suhtautunut avoimesti vieraisiinkin ihmisiin. Tykkää silityksistä ja hoitajansa kyljessä lepäilystä. Pollin rapsuttelu onkin kuin silkkiä silittelisi, sen karva on niin pehmeää. Ulkona Pollyanna ei tykkää kaikista koirista. Pollyanna on säkäkorkeudeltaan n. 56 cm.

Alfredista ja Pollyannasta otetaan kyselyitä vastaan sekä yhdessä että erikseen.

28.10.2012 Pollyanna löysi kotihoitopaikan Porista yhdessä Alfredin kanssa. Niihin voi mennä tutustumaan sovitusti. Ensisijaisesti koirille etsitään yhteistä kotia.

21.10.2012 Pollyanna etsii kotia ilman seuralaistaan Alfredia, joka näillä näkymin jää vanhaan kotiinsa.

25.9.2012 Pollyanna on vajaa kuusivuotias steriloimaton narttu Uudellamaalla Nummelan seudulla. Pollyanna etsii uutta, hyvää, pysyvää yhteistä kotia Alfredin kanssa.

Alfred 6v, iloinen adhd-hösääjä.Paimenkoiran luonne. Voi ulkoilla myös vapaana. Polli (himpun alle 6v.) rauhallisempi, luonne osittain kuin ajokoiralla. Tyttöä ei voi ulkoiluttaa vapaana, ilman kunnolla aidattua aluetta. Ovat tottuneet asumaan myös kerrostalossa.

Tulevat toimeen muiden koirien kanssa hyvin. Kissojen kanssa toimeentuleminen vähän niin ja näin (varmastikkin järjestelykysymys). Tulevat toimeen hienosti pienempienkin lasten kanssa (kaiken ikäiset vauvasta lähtien). Rakastavat yli kaiken lapsia. Alfred on kastroitu, Pollia ei steriloitu (emme ottaneet riskiä todella vakavan kyynpureman jälkeen). Ovat tottuneet erilaisiin jyrsijöihin (meillä aikoinaan oli jos jonkinlaisia siimahäntäisiä).

Kynnet antavat leikata hienosti. Ei ruoka-aineallergioita. Syövät nirsoilematta kaiken mitä antaa (ja mitä ei antaisikaan ). Ruuasta ei ole ollut koskaan tappelua, vaikka Polli omansa syötyään tunkeekin kuononsa Alfredin kupille; Alfred murisee, mutta ei tarpeeksi uskottavasti, että Polli uskoisi ja homma jää siihen. (Polli määrää siis kaapin paikan tästä kaksikosta). Paino n.30kg/per koira.

Kummallekkin aikoinaan opetettu kaikenlaisia temppuja, joista en tiedä miten hyvin temput; ryömiminen, ympäri kierähtäminen jne ovat vielä muistissa. Ovat siis hyvin oppivaisia, etenkin Alfred, joka jaksaa keskittyä pidemmän aikaa kuin Polli. Iloisia luonnonlapsia kumpikin. Ovat tottuneet nukkumaan sängyssä vieressäni; Alfred kainalossa ja Polli änkee (vaikka väkisin) jalkojen päälle nukkumaan.

31.8.2012 Pollyanna etsii uutta kotia omistajan muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Pollyanna löytäisi mieluiten yhteisen kodin Alfredin kanssa, koska ovat eläneet yhdessä monta vuotta.

***

9.4.2007 Pollyanna sai kodin hoitopaikastaan Nummelasta.

***

8.4.2007 Pollyanna tuli kotihoitoon Suomeen.

5.4.2007 Pollyanna sekä sisarensa Petranella ja Pauletta löydettiin Tallinnan Loomade Hoiupaikin läheisyydestä 16.3. Reg nrot 5160-5163, 5168. Pentuja oli alunperin kuusi. Pennut ovat nyt noin 5 kuukauden ikäisiä. Pennut olivat löydettäessä todella laihoja, nälkiintyneitä ja matosia. Pentuja on nyt hoidettu ja rokotusten puolesta tyttöset ovat valmiita lähtemään Suomen puolelle muutaman päivän sisällä.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus hoitokodissa olevasta koirasta on 200 euroa.