Pointu

Lisätty sivulle: 2011-10-04

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Pointu
24.1.2012 Pointu-kullasta tuli koiraenkeli.

Muutama päivä sitten Pointu alkoi jyrsiä oikeaa polveaan ja kolmessa tunnissa repi karvat ja ihon pois. Pointu vietiin röntgenkuvattavaksi. Polven tukemiseen käytetyn siiman solmu oli hangannut ihoa altapäin ja ihossa oli puhjenut tulehduspesäke. Kuvassa näkyi myös nivelrikkoa. Röntgenkuvausta varten tehtiin nukutus. Muutaman minuutin päästä Pointu sai voimakkaan epilepsiakohtauksen. Seuraavan yön aikana Pointu sai uusia epilepsiakohtauksia. Kohtauksien välissä Pointu itki ja suorastaan huusi, vaikka yleensä hän olikin hiljainen. Oli armeliainta antaa Pointun nukkua pois tulevien kärsimysten välttämiseksi. Hyvästi kullanmuru ja anteeksi siitä mitä me ihmiset sinulle aiheutimme.

***

Kastroitu uros

17.1.2012 Kuulumisia sijaiskodista: Pontu on yksi niistä koirista, joilla ei ole miinuksia. Eli Pontu on pelkkä plussa-poika, sellainen “iso plussa” :))
Rauhallinen, erittäin kiltti, ystävällinen kaikille ihmisille ja eläimille. Jokaisista vastaan tulevista koirista tule Pontun ystävä. Meidän kotikissat suorastaan rakastavat isoveljeä ;) Ulkona ja sisällä tulee kaikkien ihmisten luo ja odottaa istumalla nätisti rapsutuksia ja halauksia. Sisäsiisti ja osaa hienosti näyttää jos on joku hätä. Ei kärsi eroahdistuksesta, ei hauku, antaa leikata kynnet ja harjata turkkinsa rauhallisesti

Kuntoutuksen aloitimme lyhyillä lenkeillä monta kertaa päivässä, hyvällä ruoalla ja huippuluokan vitamiinivalmisteilla. Nyt tehdään jo pari kertaa päivässä 3-4km lenkit ja pari lyhyttä lenkkiä. Ja poika jaksaa tosi hyvin. Vasen takajalka toimii täydellisesti, oikean jalan polvi pettää välillä (esim.unien jälkeen Pontu ontuu alussa), mutta sitten pääsee vauhtiin ja kaikki on taas hyvin. Pontulla on tosi paljon energiaa! Hän on halukas juoksemaan kilpaa toisten koirien kanssa (mutta siihen en antanut vielä lupaa). Kotona tykkää palloleikistä ja narun vetämisesta (pojan hampaat ovat loistokunnossa!).
Viikonloppuna Pontulla oli saunapäivä. Nyt mamman kultapoika tuoksu inkivääriltä ja on putipuhdas ;) Tervetuloa tutustumaan Pontuun Ulvilaan!

8.1.2012 Lisätty muutama talvinen kuva komeaakin komeammasta Pointusta. Pointu on muutaman vuoden ikäinen nuorimies. Hoitopaikasta sanotaan, että Pointu on fiksu ja hurmaava poika, valtavan kokoinen :) ja uskomattoman kiltti!
Viime heinäkuisessa eläinlääkärilausunnossa lukee, että onnettomuudessa Pointun oikeasta polvesta meni ristisiteet ja vasen reisiluu murtui ja siihen laitettiin levy.

7.1.2012 Pointu saapui Ulvilaan (Länsi-Suomessa Porin lähellä) kotihoitoon.

2.10.2011 Pointu on Raplassa Virossa. Pointun tarina on surullinen. Poika on jäänyt auton alle ja joutunut sen jälkeen kolme päivää virumaan tien vierellä pahoin loukkaantuneena. Koira toimitettiin eläinlääkäriin ja Eestin eläinsuojeluyhdistys kustansi Pointulle operaation, jossa koiran takajalat kursittiin kokoon metallilevyjen ja -naulojen avulla. Leikkaus tehtiin heinäkuussa. Tällä hetkellä Pointu kävelee ja juoksee lyhyitä pyrähdyksiä ja hyppelehtiikin, mutta tyyli on normaalia huterampi. Pitkiä matkoja Pointu ei kulje, vaan pysähtyy välillä lepäilemään ennen kuin jatkaa tutkimaan ympäristöään. Oma aidattu piha olisi Pointun onni vapaan ulkoilun mahdollistamiseksi.

Itse rakastuin hymyilevään ja ystävälliseen poikaan ensisilmäyksellä ja toivoisin pojalle parasta mahdollista tulevaisuutta. Samalla haluan sanoa, ettei tulevan omistajan osa tule olemaan helppo, koska omistajan tehtävä on varmistaa, että Pointun elämänlaatu on hyvä. Kuntoutus on matkansa alussa, fysioterapiaa, vesiterapiaa, monenlaista tukihoitoa on koirille tarjolla ja tuleva omistaja luonnollisesti haluaa tarjota tälle suloiselle pojalle parasta mahdollista. Pointun ei varmasti ole helppo löytää kotia, koska sillä on erityistarpeita ja ehkä sen keho ei tule olemaan oireeton vuosikausia. Pointu on hoidossa Raplassa paikassa, missä on paljon koiria. Pointu pitää kaikista koirista, sekä nartuista että uroksista. Pointun kodissa voi siis olla toinenkin tosi tosi rauhallinen koira. Pointusta tulee jollekin uskollinen ystävä, toivottavasti pian. <3

Pointu luovutetaan uuteen kotiin mikrosirulla tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Pointun kulukorvaus on 200e.