Pikku Pietari (nyk. Eno)

Lisätty sivulle: 2011-04-26

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Pikku Pietari (nyk. Eno)
22.8.2016 Enosta tuli koiraenkeli vanhuuden vaivojen vuoksi.

***

13.7.2011 Pikku-Pietari jää kotihoitopaikkaansa

***

Uros, noin 12v.

26.5.2011 Kuulumisia kotihoidosta: Pietari on ollut meillä nyt reilun viikon kotihoidossa. Pietari nimettiin heti alkujaisiksi Enoksi. Saimme kuulla, että Pietaria oli Virossa mahdollisesti kutsuttu nimellä Mutueno, joten otimme jälkimmäisen Eno käyttöön, koska koiruus tuntui sen tunnistavan suhteellisen hyvin :)

Eno on todella ihmisrakas koira, joka haluaa olla aina siellä missä tapahtuu. Vaikka Eno on arvioitu jo 12-vuotiaaksi, se jaksaa innostua monesta eri asiasta. Sen häntä tuntuu heiluvan lakkaamatta ja Eno hakee todella usein katsekontaktia. Lenkillekin lähdetään innoissaan ja alkumatkasta Eno saattaa vähän jopa vetää innostuksissaan. Hetken käveltyä meno tasaantuu. Hirveän pitkiä lenkkejä emme ole uskaltaneet käydä, ettei vanhan herran kroppa joutuisi liian kovalle koetukselle kuitenkaan. Rappusissa kulkeminen onnistuu hyvin, kerrostalon liukas lattia on vain hieman petollinen.

Enolla on kaverina ollut täällä reilu 1-vuotias kääpiösnautseri narttu (Ronja) ja yhteiselo heidänkin kesken on sujunut melko hyvin. Eno on hieman huomionkipeä, jolloin saattaa työntää toisen pois tieltään ja jopa vähän ärähtää. Tiukalla kurilla Eno on kuitenkin oppinut kärsivällisyyttä. Muille uroskoirille Eno saattaa lenkillä hieman murista, mutta ei pahasti. Aidatulla piha-alueella Eno on muutaman kerran innostunut leikkimään Ronjan kanssa ajoleikkiä ja silloin Eno ilmaisee innostuksensa äänekkäästi :) Muuten Eno ei hauku, tuskin yksin ollessaankaan (ei ainakaan naapureiden mukaan). Eno kiintyy vahvasti ihmisiin ympärillänsä, mutta ei ole silti osoittanut eroahdistuoireita.

Ihannekoti Enolle olisi sellainen, jossa Enon kanssa voitaisiin viettää paljon
yhteistä aikaa rauhallisen tekemisen ja oleilun yhteydessä. Eno saisisilityksiä ja hellyydenosoituksia sekä hyvää laadukasta ruokaa. Eikä Eno tietenkään joutuisi olemaan pitkiä aikoja yksin kotona. Eilisen aikana huomasimme, että Eno arastaa toista korvaansa, joten menemme eläinlääkäriin tätä selvittämään sekä näyttämään Enon rasvapatteja.

Laitan uusia kuulumisia lääkärikäynnin jälkeen.

***

13.5.2011. Pikku Pietari (reg. 20810)siirtyi Tampereelle kotihoitoon. Lisätietoa Pikku Pietarista tulossa myöhemmin.

5/2011 Pikku Pietari on joutunut tarhalle, koska sen omistaja joutui mielisairaalaan. Vaikka Pikku Pietari on arvioitu jo 12-vuotiaaksi, on kaveri erittäin pirteä ja elämäniloinen kaveri, joka etsii eläkekotia. Pikku Pietari on pieni terrierisekoitus, jolla on kokoa n. 30 cm ja painoa alle 10 kg. Vanhan koiran ottajan kannattaa varautua mahdollisiin eläinlääkärinkuluihin, jotka johtuvat vanhuuden vaivoista.

Luovutusmaksu kotihoidossa olevasta olevassa koirasta on 180€ , mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen.