Pelmu 1

Lisätty sivulle: 2007-01-15

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Pelmu 1
7/2003 Pelmusta tuli enkeli

***

Kuulumisia kodista:

Olimme jo jonkin aikaa etsiskelleet koiraa, mutta sopivaa ei vain ottanut löytyäkseen. Niinpä laitoin ilmoituksen Internetiinkin, ja siihen vastasi mm. Rekkurescuen Outa, joka tarjosi Virosta Pelmua, “pientä ja kilttiä 4-vuotiasta töpöjalkaa”. Aluksi suhtauduimme epäillen mahdollisuuteen, että lemmikkimme tuotaisiin Virosta – ja vieläpä koiratarhasta! Onneksi kuitenkin rohkenimme tehdä lopullisen päätöksen, ja 17. marraskuuta 2002 suuntasimme jo Joensuusta Lappeenrantaan uutta perheenjäsentä noutamaan. Eikä päätöstä ole tarvinnut katua hetkeäkään!

Pelmu nauttii nykyään olostaan täällä Pohjois-Karjalassa. Vaikka hankimmekin sille oman makuualustan, sen lempipaikaksi on osoittautunut meidän sänkymme, jossa se makoilee tai retkottaa selällään suuren osan ajastaan. Aluksi Pelmu pelkäsi lenkeillä autoja (etenkin busseja), mutta aikaa myöten siitä on tullut paljon rohkeampi. Se on täysin sisäsiisti, kuten luvattiin, eikä se ole tehnyt muutakaan vahinkoa. Ensimmäisinä viikkoina se ei uskaltanut paljon leikkiä; nykyään harrastamme päivittäin köydenvetoa ja joskus se “vaivautuu” jopa noutamaan pallon, jos vain viitsii.

Pelmu on ensimmäinen koiramme, joten olemme saaneet perehtyä koiran hoitoon ihan tosissamme. Onneksi se on ollut kovin kärsivällinen; kynnenleikkuukin sujuu nyt jo rutiinilla (Pelmu ei ole operaatiosta moksiskaan, kunhan toinen vain rapsuttelee sitä). Lenkit sujuvat todella hyvin; aluksi Pelmu risteili siksakkia jalkakäytävän laidasta laitaan, mutta nyt se astelee arvokkaasti ja tottuneesti pää pystyssä tien laidassa. Se on aivan loistava lenkkikaveri, eikä se yleensä jää rähisemään toisten koirien kanssa.

Kaiken kaikkiaan Pelmun hankinta oli paras päätöksemme – emme voisi enää edes kuvitella elämää ilman sen iloista hännänhuiskutusta.

Joensuussa 26.1.2003 Ulla Virtanen, Jukka Nevalainen ja Pelmu

***

Uros, noin 4v.

Pelmu löytyi kadulta. Olin varma, että se haetaan kotiinsa, mutta kukaan ei noutanut sitä. Pelmu on kiltti ja iloinen pieni töpöjalka. Erittäin hyvässä kunnossa, selvästi hyvin pidetty. Pelmu on 3-4 vuotias. Toimme Pelmun Suomeen heti kun sen rabies tuli voimaan.(16.11.02)