Paveli

Lisätty sivulle: 2014-05-30

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Paveli
29.9.2014 Pavel lähti enkeliksi vaikeiden sairauksien johdosta.

***

16.7.2014 Paveli sai kodin Porista.

***

Uros, noin 10 v, kotihoidossa Espoossa.

Kuulumisia kotihoidosta:

28.6.2014 Paveli on todellinen herrasmies. Hänellä on todella hyvät käytöstavat. Niin sohvalle kuin sänkyyn hän hyppää vasta kun kutsutaan ja on todella kiitollinen kun näin tapahtuu. Hän tykkää läheisyydestä ja nukkuu aina kun annetaan pää sylissämme ja tykkää haleista ja hellistä silityksistä. Hakee paljon kontaktia katseellaan.

Lenkkeily sujuu todella hyvin. Hihnan voisi sanoa olevan symboolinen asia matkassa, lähinnä ohjaamaan pienen pienellä nykäyksellä, mihin suuntaan mennään ja milloin ollaan vieressä ja annetaan toisten koirien ohittaa. Ei haukkumista, ei panikointia. Vain kilttiä odottamista.

Pihamme on aidattu ja olemme pitäneet ovea auki näin vapaapäivänä. Paveli ei ole vielä älynnyt mielestäni tätä aitausta, mutta ei ole kertaakaan lähtenyt minnekään kauas. Käy välillä pissalla, mutta mieluiten istuu oven suussa katselemassa tai paistattelemassa.

Portaita emme oikein ymmärrä ja ne pelottavat. Nukumme yläkerrassa ja Paveli saakin sylikyydin iltaisin ylös ja aamuisin alas.

Tänään oli suihkupäivä, jonka hoidimme kiltisti loppuun. Suihkun jälkeen Paveli mökötti noin 3 minuuttia, jonka jälkeen olemme olleet peiton alla kuivumassa ja nukkumassa. Paveli on lempeä ja hyväntahtoinen kiltti koira.

26.6.2014 Paveli matkusti Suomeen kotihoitoon.

30.5.2014 Paveli on joutunut Tallinnan tarhalle, koska sen omistaja joutui sairaalaan, eikä voi enää hakea koiraa takaisiin kotiin. Paveli on jo iäkkäämpi kaveri, mutta se jaksaa reippaasti lenkkeillä ja touhuta koira-aitauksessa. Pavelilla on piilokivekset ja niitä ei enää tarhalla leikata Pavelin iän takia, sekä sen silmissä on havaittavissa kaihea. Paveli pitää kovasti ihmisseurasta ja se odottaa kotia samassa häkissä toisen eläkekoiran kanssa, joka on myös uros. Samassa häkissä oli myös jo kodin saanut eläkekoira Nils Holgersson, joten Pavelin kodista voi löytyä kumpaa sukupuolta oleva koira. Tarhalle tullessaan Pavelin hampaat olivat huonossa kunnossa ja muutamia hampaita poistettiin ja hammaskiveä putsattiin. Tulevaisuudessa on syytä varautua jatkamaan säännöllistä hammashoitoa, koska vanhojen erityisesti pikkukoirien hampaat vaativat säännöllistä hoitoa, jotta ne pysyisivät kunnossa. Todennäköisesti hampaita joudutaan poistamaan lisää Pavelin vanhetessa. Rotuperimältään Pavelista löytynee spanielia ja se painaa n. 10 kg.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus yli 10 vuotiaasta koirasta on 100 euroa