Pave

Lisätty sivulle: 2007-01-15

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Pave
9.6.2009 Pavesta tuli enkeli

Surukseni ilmoitan, että Elämäni Rakkaus, Prinssini, Pave lähtee Sateenkaarisillalle tänään kolmelta. Pavella ei ole enää elämänhalua. Viimeiset puoli vuotta on hiipunut pikkuhiljaa, mutta nyt on se päivä jolloin jouduin tämän ikävän päätöksen tekemään. Suru on suunnaton, tuska taivaallinen. Mutta Pave-kulta on tämän ansainnut, kun ei elämäniloa ole enää. Minä kiitän sydämestäni näistä yhteisistä vuosista rakasta ystävääni

Rakkaimmalleni:

Taas valo viiltää taivaanrantaa
Se päivän yöstä erottaa
On tullut aika pois se antaa
Jota niin paljon rakastaa
Sen järjellä me ymmärrämme:
Kun toinen lähtee, toinen jää
Vain pieni lapsi sisällämme
Ei sitä tahdo käsittää

Hyvää matkaa, hyvää matkaa
Kulje kanssa enkelin
Hyvää matkaa, hyvää matkaa
Sinua paljon rakastin

Niin monet kerrat tähän rantaan
Olemme tulleet ennenkin
Jättäneet kahdet jäljet santaan
Nyt yhdet vain vie takaisin
Siis hyvää matkaa, ystäväni
En enää puhu enempää
Tärkeimmän tiedät, ja se riittää
Muu on nyt yhdentekevää

Hyvää matkaa, hyvää matkaa
Kulje kanssa enkelin
Hyvää matkaa, hyvää matkaa
Sinua paljon rakastin.

-Markus Backman,Petri Laaksonen-

***

3/2006 Pave sai kodin Porista

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

24.12.2008 Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta toivottaa Pave ja palvelijat

9/2006 Moikka! Meidän Pave voi vallan mainiosti, ei voi muuta sanoa kuin, että onneksi kaikki koirat ei ole noin ihania ja vaivattomia kuin Paukkis, muuten niitä olisi meillä ihan liikaa.. Ei mitään muuta “vikaa” ole pikku-ukossa ollut, kuin hammasongelmia, hammaskiveä pari kertaa poistettu ja toinen kulmahammas jouduttu poistamaan pahan tulehduksen takia ja sitten noita pikkuhampaita on muutama irronnut puhdistuksen yhteydessä. Hyvin pyyhkii vähempihampaisenakin!

Mitään käytösongelmia ei ole. Pave on täydellinen herrasmies. Muutto kaupungista maalle stressas jonkin verran, oli pari viikkoa aika ihmeissään. Sen jälkeen on ruoka taas maistunut kovasti ja reipastuu tuo vana-ukko päivä päivältä. Täydellisen sisäsiisti otus. Mut on ottanut omaksi ihmisekseen, saattaa nukkua koko päivän, kun oon töissä, niin ettei muu perhe saa sitä välttämättä houkuteltua ees ulos.. Pave on ihana,maailman paras pikkuhaukku! Suuresti rakastettuna, vähän hemmoteltunakin hauvelina meillä elelee.. Mutta sillehän luvattiin leppoisat eläkepäivät, lämmin petipaikka ja hyvää ruokaa.

Täydellinen koira! Ei muuta voi sanoa. Heti kun löytyy toinen tuollainen energiapakkaus vanhus, niin meille saa muuttaa. Eipä silti, ei toista tuollaista voi olla olemassakaan! (sen verran jos on pakko jotain ongelmaa keksiä, niin alkuun Pave oli turkistaan turhankin tarkka; ärähti ja näytti hampaita jos liian läheltä meni, kesäksihän sille ajeltiin kesätukka ja tykkäs Pave itekin siitä, mut ite en laske ongelmaks tuota ärähtelyä. Niin ja muita kuin omaan laumaan kuuluvia eläimiä ei Pave voi sietää, tuntuu että taustalla on hyvinkin vahva pelko muita kohtaan, ehkäpä sitä jotkut koirat on kiusanneet pahastikin. Mut ei Paven tarvii muita sietääkään!) Terveisin maailman ihanimman haisulin onnellinen mami Anna

18.3.2006 Rakkautta ensi silmäyksellä. Vilahdus Paven kuvasta Rekku Rescuen sivuilla ja se oli menoa! Tuo karvanaama ON pakko saada kotiin! Väsytystaistelu kotijoukkojen kanssa, mami tahtoo antaa Pavelle kodin sai vastaan aina meidän perheen Järkevältä ehdottoman EI:n! Kunnes ympärivuorokautinen painostus tuotti tulosta ja Pave sai luvan muuttaa kotiin. Tosin, siinä vaiheessa oli jo Rekkujen Heidin kanssa sovittu paikka ja aika milloin Paven haen. Järkevälle oli selkeästi ilmoitettu että oven paikan tietää, siitä voi ulos astella jos ei miellytä, mutta hyvin tuo on viihtynyt, vaikka väittääkin, että “täällä on eläimiä enemmän kuin Zoolandiassa”. Mitä? Kaks kissaa, kaks koiraa, eihän siinä..

Pave saapui Suomeen perjantaina 3.3.06, kiitos ihanan Kairen, joka Paven toi yhdessä Bimin kanssa Helsinkiin Länsisatamaan. Monen mutkan ja hassun kommelluksen jälkeen väsyneet matkalaiset pääsi vihdoin kotiin. Kotosalla tutustutettiin Pavea perheen aikaisempaan koiraan Iinaan (Serafina, tullut Suomeen Pelastetaan Koirat ry:n kautta, Viipurin koiratarhalta syksyllä 05). Aluksi tepasteltiin pihalla, tarkoituksena, että koirat saavat nuuhkia toisiaan ja toistensa jälkiä välimatkan päästä. Kumpaakaan ei juurikaan kiinnostanut toisen olemassa olo. Sisällä sama juttu jatkui, tuntui kuin koirat ois puolin ja toisin ajatelleet “jaaha, tälläsellä kokoonpanolla jatketaan”. Paven kotiutuminen alkoi ihan mukavissa merkeissä. Suurella rakkaudella kokkaamani ruoat katosi Iinan suuhun, Pavelle kun ei ekana päivänä maistunut kuin nakit! Pikkuhiljaa Pave reipastui ja ruoka alkoi maittaa. Sunnuntaina oli Pavella pesupäivä, hurjan likainen turkki pestiin. Ja kyllä siitä puhdas tulikin. Osa peppukarvoista leikattiin, kun kuivuneet kakat ei pesulla lähteneet.

9.3. käytiin eläinlääkärillä tarkistuttamassa, että kaikki on hyvin. Pave nukutettiin ja nukutuksessa leikattiin kynnet, poistettiin hammaskiveä (samalla lähti kaksi hammasta) ja hoidettiin turkin loput takut pois. Muutama paha takku leikattiin pois ja kammattiin koko turkki auki, kampaamista oli toki jo kotona harrastettu ahkeraan, mutta Pave on aika herkkä karvoistaan.Tietysti, onhan ne takut todella kipeitä kun ovat ihossa kiinni. Nyt on turkki siisti ja hyvällä ruoalla ja ahkeralla hoidolla siitä varmasti tulee ihan hyvä turkki. Pave on kirjaimellisesti ottanut sen lämpimän petipaikan omakseen, nukkuu sängyssä, vieressä, untuvapeiton alla..Ja nautii olostaan silminnnähden! Kynsien leikkuun jälkeen Paven vauhti vain on kiihtynyt, kipittää turkki hulmuten, huiskuhäntä kaaressa sellaista vauhtia, ettei ihmiset tahdo menossa mukana pysyä. Hihnassa Pave kulkee todella kauniisti. Jos taluttaja pysähtyy, pysähtyy myös Pave. Ulos lähtiessä Pave ilmoittaa koko talolle, että tää menee ny! Aika hyvin on oppinut jo “kerrostalohaukun”, eli rappukäytävässä vaan pöhistään ja ulkona sitten saa haukkua! Paitsi jos myöhäispissilenkille mennessä, joku erehtyy erityisesti viikonloppuaikaan tulemaan samaan aikaan käytävään, Pave kyläpoliisi kyllä ilmoittaa, että parempi ois pysyä kotona! Iinan kanssa Pave tulee hyvin juttuun, sovussaa elelevät. Kissoista ei Pave välitä tuon taivaallista. Puolin ja toisin kyllä toisiaan nuuhkaisevat, muttei mitään sen enempää. Lenkillä Pave mieluusti haukkuu varsinkin itseään huomattavasti suurempia koiria, erityisesti jos Iina on mukana.

Pave on mielettömän hurmaava Pikku-Ukko, äärettömän kiltti ja kova poika kerjäämään. Kerjäämisenkin suorittaa arvokkaasti, tulee viereen seisomaan ja tapittaa nappisilmillään, pitää itsestään selvänä että namibaari toimii. Lapset jakavat iltapalan Paven kanssa ja vastoin periaatteitani, Pavelle on lupa antaa.. Pitkä matka on vielä siihen, että Pave täysin kuntoon saadaan, turkki on melkoista höttöä ja niin kovin laiha poika Pave on. Mutta aikaa, sitähän meillä on Paven loppuelämän verran. Nauttikoon rakas elämästään niin kauan kuin on mahdollista! Pave on täydellisen ihana kotikoira, suloinen sohvaperuna jolta intoa löytyy siellä missä pitääkin. Kovasti mielellään Pave on ihmisen lähellä, iholla kiinni. Rakkautta Pave kaipaa ja sitä se meillä saa. Pauli Ilmari Heikkilä, Paukkis,Pavel Mestarikerjääjä, Kyläpoliisi, Pavel Bùre, Pikku-Ukko, Ukkeli..rakkaalla lapsella on monta nimeä! Onnelliset Porista Pave ja Paven pieni perhe

***

Uros

Pave on mainio vanhempi uroskoira, joka on laihassa kunnossa. Mikään ikäloppu Pave ei kuitenkaan ole. Aluksi Pave ei halunnut lähteä kävelemään pois omasta häkistä, joten Paven sai kuljettaa kantokyydillä uusia tuulia haistelemaan. Alku lenkki meni hitaissa merkeissä maisemaan tutustuen, mutta pikku hiljaa Pave reipastui ja askel alkoi nousta ja hajut kiinnostaa. Pave on hiljainen koira, joka ei tee numeroa itsestään. Ei oikeastaan noteerannut muita koiria millään tavalla.

Pavelle paras koti olisi sellainen, jossa ei olisi pieniä pentuja riehumassa ja jossa Pave saisi nauttia pehmeästä petipaikassa, lämmöstä ja hyvästä ruoasta. Pave on noin 40 korkea, oikein herttainen herrasmies, joka varmasti hieman reipastuu omaan kotiin päästyään. Antoi käsitellä itseään nätisti. Paven hampaissa on aika paljon hammaskiveä, mutta silmät ovat kirkkaat. Myös turkki on huonossa kunnossa.