Pauka

Lisätty sivulle: 2010-03-28

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Pauka
23.12.2010 Pauka lähti enkeliksi kotihoitajan saattelemana.

“Rakas, nyt saat elämän ilman kipuja. Anteeksi, etten voinut auttaa sinua enempää. Jätit ikuiset tassunjäljet sydämmeeni.” Rakkaudella, hoitotäti Tytti ja “varaajatäti” Tanja

“Luopuminen on elämän vitsauksista suurin. Sen tuntee syvällä sisimmässään kun loppu häämöttää. Luopuminen on saamistasi lahjoista kallein. Se on teoistasi vähiten itsekäs. Luopuminen on tuskaa. Se jakaa elämää, piirtää veteen viivaa. Mutta se antaa mahdollisuuden kasvaa. Luopuminen on elämän viisauksista jaloin. Se on keräämistäsi kokemuksista kaikkein rikkain siitäkin huolimatta ja ehkä juuri siksi että se satuttaa sinua kaikkein eniten.”

***

Uros, noin 3v.

22.12.2010 Kaikki ei mene aina niin kuin saduissa luvataan..

Pauka kävi tapaamassa ortopediä koska se alkoi ontumaan toista takajalkaansa. Uutiset ovat huonot: Palpaatiossa oikea reisilihaksisto on surkastunut verrattuna vasempaan. Liikerata oikeassa lonkkanivelessä selvästi alentunut. Röntgenkuvauksessa ilmeni että oikea lonkkanivel on ollut pitkään sijoiltaan eli luksoitunut. Uuteen kohtaan normaalin lonkkakuopan etupuolelle on muodostunut “valenivelkuppi”. Oikeassa lonkassa on krepitaatiota (rahinaa) ja kipeyttä palpaatiossa.

Paukan koon takia ei reisiluunpään poisto onnistu. Toinen vaihtoehto olisi ollut kallis proteesi ja tähän operaatioon ei vielä olisi voitu ryhtyä korvissa olevan infektion vuoksi. Tilanteen kaikin puolin huomioon ottaen, olemme tulleet siihen surulliseen päätökseen, että Paukan on parempi päästä sinne, missä kipuja ja tuskia ei enää ole.

Lämmin kiitos teille kaikille, jotka mahdollistitte Paukan tutkimukset. Kiitos ja lämmin osanotto Paukan kotihoitajalle. Pauka sai kuitenkin viettää viimeiset päivänsä “kotona” eikä kylmässä kopissa. Olisimme toivoneet tälle maailman kilteimmälle nallekarhulle niin kovin paljon enemmän…

7.12.2010 Pauka on arviolta noin 3 vuotias uroskoira kotihoidossa Suomessa.

Kuulumisia kotihoidosta: Pauka on nyt harjoitellut kotikoiran elämää viikon verran. Yksinolo sujuu moitteettomasti, saattaa tosin hetken vinkua perään. Sisäsiisti on ollut heti alusta asti. Ulkoilu taajamassa ei ole pojan mieleen, stressaantuu herkästi vilkkaasta ympäristöstä. Tämä ilmenee haukkumisena kaikelle liikkuvalle. Rauhallisessa paikassa poju on mitä parhain lenkkiseura, se tarkastelee vähän väliä onko tuttu ihminen mukana:) Paukan tulevan kodin tuleekin sijaita todella rauhallisella alueella omakotitalossa.

Tarhallaoloaikana Paukan korvat olivat pääseet pahasti tulehtumaan. Pauka menikin heti Suomen päässä eläinlääkäriin ja pojalle aloitettiin sekä antibiootti- että kortisonikuuri. Lisäksi Paukalla on menossa ns. eliminaatiodietti, jossa selvitellään onko ravinnolla osuutta korva-ongelmiin. Mikäli lääkekuurit eivät pure, Paukan vasen korva joudutaan leikkaamaan. Nyt tilanne on jo kuitenkin huomattavasti parempi, kuulee ja paikallistaa äänet. Tulevan kodin tulee kuitenkin varautua laadukkaan ja hintavan ruuan ostamiseen sekä päivittäiseen korvien hoitamiseen.

Pauka on mitä hellyyttävin ja kiltein olento maan päällä. Lisäksi Pauka on varsin utelias herra. Se pyrkii olemaan kaikissa kodin touhuissa mukana:) Hieman surullisten silmien takaa löytyy omaa tahtoa omaava, mutta herkkä luonne. On todella hellyydenkipeä ja tätä piirrettä on käytetty hyväksi myös koulutusasioissa. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuu ilman ongelmia, Pauka suorastaan nauttii niistä. Ruualla Paukaa on helppo aktivoida, osasi taitavasti selvittää Kongin ja aktivointipallonkin salat;) On sanomattakin selvää, että Paukasta saa mitä uskollisimman ystävän itselleen.

30.11.2010 Pauka saapui Suomeen kotihoitoon. Lisätietoa myöhemmin.

11.11.2010 Lisätty uusia kuvia sekä video.

5.11.2010 Paukan kodin löytymisellä on nyt kiire, se on todella stressaantunut häkkielämään. Pauka on alkanut ulvomaan sekä puremaan häkkinsä “kaltereita”.

22.10.2010 Pauka on edelleen oma iloinen itsensä kun pojan ottaa lenkille mukaansa:) Tosin se on alkanut jo stressaamaan tarhalla oloa sillä sosiaaliselle koiralle ei yksinäinen häkkielämä ole todellakaan herkkua. Kissoihin Pauka ei ainakaan tarhalla reagoi mitenkään mutta toki käytös saattaa vielä kotioloissa muuttua.

Paukan korvat vaivaavat yhä ja leikkauksesta huolimatta niitä on ajoittain jouduttu hoitamaan antibioottikuureilla. Korvat ovat välillä olleet varmasti hyvinkin kipeät mutta silti Pauka on kiltista antanut niitä tutkia.
Uusia kuvia lisätty:)

19.8.2010 Paukalla alkaa olemaan kiire löytää koti, tämä ystävällinen poika kaipaa kovasti ihmisen seuraa eikä pidä yksinäisestä tarhaelämästä.

Paukan käytös tuntuu vain paranevan. Lenkillä Pauka käveli oikein nätisti, eikä tällä kertaa välittänyt ohiajavista autoista ollenkaan. Pauka lienee tottunut jo hieman autoihin, koska edes ohiajavat rekat eivät aiheuttaneet mitään reaktioita. Pauka pitää kaikista ihmisistä ja kaikista koirista, pennuista, nartuista ja uroksista. On vaikea kuvitella olentoa, josta Pauka ei pitäisi! :) Paukalla riittää siis rakkautta jaettavaksi, ainoastaan se oma koti puuttuu.

Paukasta pitää vielä mainita etteivät kuvat anna oikeutta tälle komistukselle, herra on oikea sydäntenmurskaaja tummilla silmillään ja kermansävyisellä turkilla.

18.5.2010 Saavumme tarhalle ennen paikan aukeamista ja joudummekin odottelemaan tarhan työntekijöitä portin ulkopuolella. Pauka päättää ryhtyä omatoimiseksi ja tempaisee itsensä irti ketjun päästä. Vahtikoiraksi Paukasta ei todellakaan ole sillä se tulee vastaanottamaan meidät innokkaan ystävällisesti:) Pauka tahtoo kovasti rapsutuksia ja riemuissaan se hypähtää auton kyytiinkin muutamaan eri otteeseen:)

Pauka on suurisydäminen koira ja sillä on vielä paljon annettavaa uudelle kodilleen!

30.4.2010 Paukan korvat on nyt operoitu. Pauka ei ilmeisesti kuule kaikkia ääniä enää kunnolla. Uusi kuva lisätty.

1.4.2010 Pauka on aikuinen uroskoira Pärnun tarhalla.

Ihmiset on Ihania, ainakin Paukan mielestä:) Niitä vasten pitää hyppiä ja pomppia kovalla tohinalla. Mutta osaa tämä iso poika rauhoittuakin. Pauka tykkää suunnattomasti rapsuttelusta ja rojahtaakin seljälleen niitä vastaanottamaan, suu leveässä virneessä. Samalla sen suusta tulee tyytyväistä “mölinää” ja poika onkin hupaisan hellyyttävä maatessaan jalkojeni juuressa.

Hihnan päässä tämä noin 70 senttinen komistus kävelee ihmeen nätisti. Olin varautunut lentävään lähtöön mutta vielä mitä. Lenkkeily sujuu alkuun varsin leppoisissa merkeissä ja olenkin positiivisesti yllättynyt Paukan käytökseen. Pikkuhiljaa käy kuitenkin selväksi, että Pauka ei lainkaan pidä ohiajavista autoista. Pauka alkaa haukkumaan ja hyökkäilemään kohti pöriseviä kulkuneuvoja.
Pojan kierrokset nousevat koko ajan yhä enemmän ja sanomattakin on selvää, että Paukan tulevan kodin tulee sijaita rauhallisella seudulla, mieluiten maaseudulla.

Paukassa virtaa saksanpaimenkoiran lisäksi kenties myös ripaus laumanvartijaa, joten pojalle on hakusessa kokenut koti omakotitalosta. Toisten koirien kanssa Pauka näyttäisi ainakin vielä tulevan hyvin toimeen.

Paukan korvat ovat pahoin tulehtuneet, mutta ne aiotaan hoitaa klinikalla kuntoon.

Pauka luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi pojalla on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus 180 euroa.