Paris (nyk. Nadya)

Lisätty sivulle: 2007-09-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Paris (nyk. Nadya)
24.2.2011 Nadyasta tuli enkelikoira

****

7.9.2007 Paris sai kodin Helsingistä uroskoiran kaverina

***

Kuulumisi ja kuvia kodista:

20.7.2008 Meillä on nyt menny tosi älyttömän hyvin! Melkeinpä voisi sanoa, että kaikki vaikeudet on nyt käyty läpi ja suurin osa jo selätetty!

Hihnassa rähistään vielä melkein kaikille, koirasta riippuen hurjana tai osalle vaan hienovaraisesti isotellaan. Kun toisen kerran sattui, että koira kävi Nadyan päälle, niin se jätti niin syvät arvet ja pelot tytön mieleen etten ole enää varma saadaanko niitä ollenkaan paranemaan. Samoin edelleen Nadya on jo 5 minuutinkin eron jälkeen niin maailman onnellisin hauva jälleen näkemisestä että hypitään ja nuollaan ja välillä kirputetaan vaikka väkisin! Saman vastaanoton saa jokainen joka meille tulee ovesta sisään…

Mutta muutoin on kaikki loksahtanut paikoilleen! Kovasti ollaan treenattu neidin kanssa temppuja ja kulkemista, eikä kyllä voi edelleenkään epäillä etteikö Nadyalla olisi potenttiaalia vaikka mihin! Lenkillä ei tarvitse hihnassa pitää, paitsi koiran tai rullaluistelijan ohitus tilanteessa. Mopot on myös Nadyasta pelkästään ärsyttäviä, hyvin on “oppinut talon tavoille”, kun isännällä on harrikka. :)

Vahtivietti on nuorella neidillä kova!! Myös muita oman lauman jäseniä kohtaan, mutta mamman lähelle jos tulee mikä tai kuka vaan ilman mamman “lupaa” eli kutsumatta niin hyvin nopeasti on vihaisen näköinen koira välissä. Tätä koitetaan nyt rajoittaa, koska koirapuistoon ei enää kohta muuten uskalla mennä, ja eritoten ettei mene vahtiminen överiksi. Kerran kotisohvalla mies tuli viereeni istumaan ja laittoi käden mun niskan taakse niin Nadya pomppas jaloista ja esitteli kauniin hammasrivinsä. Eipä muu auttanut, kun Timon alistaa koira ja sen koommin ei ole tarvinnut heidän välejä selvittää.

Nadyalla on nyt tokat juoksut ollu ja sterilointi piakkoin edessä. Ensin toivutaan viime torstain ikävästä tapaturmasta. Koirat ja kissat oli kaksi tuntia keskenään kotona päivällä, ja kun tultiin kotia Nadya käveli vaan kolmella jalalla! Lääkäriin mentiin tottakai ja ihmeteltiin mitä on voinut tapahtua sen 2 tunnin aikana… Tassu kuvattiin, eikä murtumia löytynyt, eikä ulkopuolella ollut mitään merkkejä mistään. Lääkäri epäili, että pehmeät kudokset olisi saaneet tällin ja vähän vaurioituneet. Lepoa ja seurantaa sekä kipulääkkeitä on ollut nyt vknlopun ajan. Eilen vielä ontui, mutta tänään ei ollenkaan. Nadya rukka vaan on TOSI stressautunut kun ei saa kun hihnassa
tarpeillaan käydä. Nyt on kaksi päivää kävelly perässä ja vinkunut ja haukkunut ja riehunut ja juossu kun häkkiapina ympyrää ja ollu niin turhautunut tilanteeseen, että se ei jää kellekkään epäselväksi, miten kovasti neiti haluaa purkamaan loputtoman energian pelloille, metsään ja uimaan!!! Huomenna mennään tarkistaa lääkärille jalka ja jos on tarvetta niin vien tytön ortopedille.

Mutta aivan ihana nuori nainen Nadyasta on kasvanut ja kaikki ne itketyt yöt ja epätoivoiset hetket on todellakin kannattanut käydä läpi! Lopputulos jo tässä vaiheessa, kun yhteinen taival on kuitenkin vasta alussa ja oikeasti on tutustuttu, on niin jotain kertakaikkisen mahtavaa. Ei mene yhtäkään päivää ettenkö miettisi ja Nadyalle kertoisi miten se on ihana mamman kulta.

Oikein hyvää kesää ja toivottavasti aurinkoista! Terveisin, Jonna, Nadya ja loppu poppoo

13.9.2007 Paris tyttelistä tuli Nadya nimeltään. Näin saimme myös hänen alkuperän nimen mukaan. Meillä on mennyt uskomattoman hyvin! Laivamatka kotiin oli uskomaton kokemus. Nadya kulki vieressä tuijottaen minua silmiin ja istua tupsahti heti kun pysähdyttiin. Kun olisi umpikoulutettu. Ihmisvilinä ja kymmenet ihailijat eivät pelottanut yhtään kun vain pysytteli mamman jaloissa. ;) Jo taksi matkalla huomattiin että tää oli tässä, meidät on tarkoitettu saman katon alle. Kotona tyttö oli innoissaan ja ihmeissään. Eeka tää meidän toinen koira otti neidin avokäpälin vastaan, vaikkakin vähän meinas mustis olla, mut meni nopeasti ohi. Nyt ovat kun majakka ja perävaunu. Kissat sai ensin aika kyytiä pari päivää ja Nadya sai pari kertaa tassusta, muttei kynsistä. Nyttemmin ovat oikein hyviä kavereita kisujenkin kanssa.

Lapsiin Nadya kiinnittää huomiota tasan sen verran kuin lapset häneen. Leikkii jos lapset haluaa tai antaa olla jos huomaa ettei lapsi halua koiran kanssa leikkiä. Kaiken kaikkiaan USKOMATON koira ikään nähden. Helpoin ja kuuliain pentu mikä on meillä on ikinä ollut, vaikka odotin päinvastaista.Oppii ja haluaa oppia. Istu, paikka, maahan, tänne käskyt oli jo ensimmäisen päivän saldo. Ei ole tarvinnut hihnassa pitää tyttöä, muuten kuin opiskelu mielessä. Ajattelin mennä tokoon, kunhan neiti saa ikää lisää, koska potenttiaalia on ja koirallakin halua! Huvittavaa on ollut huomata, että Nadyasta on lenkin paras hetki, kun kotiovi näkyy ja pääsee takaisin kotiin!

Nyt on oppinut ettei syö kaikkien ruokia..Kissojen kupit jäi jo ekana iltana rauhaan ja eilen oli eka päivä kun eekankin kuppi sai rauhan. Eilen luovutti myös kerjäämisen suhteen ja nyt odottaa Eekan tavoin kiltisti keittiön ulkopuolella kun ihmiset kokkaa tai syö. Pisu vahinkoja sattuu vielä joskus max. kerran päivässä. Ulos kun ei neiti osaa pyytää.

Nadyan innoittamana eräs ystävä perhe otti PK:n kautta itselleen koiran!!! Loistavan kodin saakin, kunhan pääsee kotiin, ISOON omakotitaloon maalle. Huomenna vien Nadyan omalle eläinlääkärille saamaan vikan tehosteen ja tarkastukseen.

En tiedä kuinka voisimme ikinä Teitä kylliksi kiittää tästä koira ihanuudesta, jonka saimme. Kaikille kovasti kerrotaan Teidän toiminnasta ja hienosta työstä mitä teette. Parempaa koiraa ei olisi voitu toivoa!KIITOS!!!

Terveisiä myös Nadyalta! Kiittäen Jonna ja muu perhe!

***

Narttuentu, noin 4kk

2.9.2007 Reg nro.6835 on noin 4 kuukauden ikäinen narttupentu Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Se on löydetty 12.8.07.

Paris on energinen nuori neiti, jolla touhua tuntuu riittävän. Neiti on kova menemään ja luonteeltaan kovin sosiaalinen ja ystävällinen tyttönen. Toisia koiriakaan se ei juuri ujostele vaan leikkisi mieluusti isompienkin kavereiden kanssa. Koulutettu Parisia ei ole lainkaan, joten koirakoulu voisi olla omiaan tälle neidolle.

Paris on nyt noin 50 senttinen, ja kokoa sille tulee vielä varmasti reilusti lisää. Uusi omistaja hakee tytön Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. Parisin kulukorvaus on 100 euroa.