Pamela

Lisätty sivulle: 2011-05-04

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Pamela
13.11.2012 Pamela nukutettiin ikiuneen maksasyövän vuoksi

****

29.10.2011 Pamela sai kodin Porista

***

Leikattu naaras, noin 3,5v.

7.10.2011 Kuulumisia kotihoidosta: Pamsulla on mennyt kohtuu hyvin. Myös ulkoilussa on sen verran edistytty, että asvaltilla kävely onnistuu aika hienosti, eritoten herkkujen avulla. ;) Myöskin vähän edistytty siinä ettei tarvitse Pamsun pelätä valoisaan aikaan. Alikulutkin ovat jänskättäneet, mutta nekin sujuvat kohtuu hyvin rohkaisun avuilla, ja on muutenkin edistytty. Ulkona kävelevät oudot ihmiset tai nopeasti liikkuvat asiat jänskättävät, mutta niissäkin on edistytty. Koirat eivät pelota ollenkaan, lähinnä ihmetyttävät. :)

Pamsu on myös tullut yhä välillä muuten vain kehräämään viereen sänkyyn, joka ennen on ollut ‘mahdottomuus’. Kuitenkin Pamsusta on myös ‘huonoa’ kerrottavaa. Näyttäisi vähän siltä ettei Pamsusta olekkaan välttämättä elämään kissojen kanssa, tai vain yhden alistuvan ja rauhallisen kissan kaverina.. :( Pamsu murisee ja sähisee ja räppii, vaikka välillä innostuu hippaa leikkimään tai painimaan. Eilenkin taas vaikka ei mitään erikoista ollut tapahtunut, niin meidän nuorimmainen kissa käveli puolen metrin päässä. Ollaan yritetty jo pitempään positiivista yhdistämistä (eli annettu namia jos muut kissat on lähellä), tuloksetta.. Saadaan nähdä mitä Pamela pitää koirista uudelleen, kun meille tulee sijaiskotihoitoon koira.. Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja ei sen kohdalta ongelmaa.

Toivotaan, että Pamsu saa pian oman kodin, ja ettei tämä mene yhtään pahemmaksi, kun yksi omista kissoistamme reagoi tähän tilanteeseen…

20.7.2011 Pamsu on suoraan sanotusti hurahtanut ulkoiluun, eritoten metsikössä fleksin päässä on paras Pamsun mielestä. Parveke on toki mukava, mutta ei vedä täysin vertoja ulkoiluun. Pamsu on myös tottuneempi kissoihin (uroksiin kuin myös narttuihinkin), ihmisten käsittelyyn ja koiratkin ovat ihan mukavia (tosin täytyy sitä vähän reviiriä puolustaa ;) ..).

Pamsu on tavannut meillä ollessa niin nuoria kuin vanhempiakin ihmisiä, taaperosta aina keski-ikäisiin asti. Lapset saavat ottaa syliin ja silitellä, Pamsu ei siitä pistä ollenkaan pahakseen. Koirakin kävi meillä kylässä, eikä Pamsu ollut kauheasti moksiskaan, ei pelännyt ollenkaan. Välillä Pamsu tahtoisi ihmisten mukaan kaikkialle, ihan vaikka rappukäytäväänkin! Pamsua ei tunnu hätkähdyttävän mitkään äänet tai esineet, imurikaan ei pelota (väistää toki tarvittaessa). Vaikkei Pamsu vielä tule peiton alle “unileluksi”, niin pitää ihmisistä ja lähes kaikista. Myös jääkaapilla komennus luonnistuu, sekä muut hauskat tavat (mm. pehmeiden pallojen noutaminen [huovutetut on lemppareita!]). Ulkoillessa olemme huomanneet sellaisen seikan, että Pamsu pelkää kuitenkin autoja, vaikka olisivat ihan parkkeerattuina.

Tässäkin ollaan hieman edistytty, mutta ajatellen seuraavan kodin sijaintia, olisi paras ettei autoteitä tai asvaltti-viidakkoa olisi ihan lähellä. Pamsu ei välitä asvaltilla kävelystä, se jänskättää liikaa. Myöskin autoilu tuntuu olevan
painajaisten painajainen. Matkasimme noin 5-6 tuntia autossa, Pamsu huusi koko
matkan – enemmän tai vähemmän. Läähättikin parka vähän paniikissa.. :( Mutta
siitäkin selvittiin, ja hetken jopa nukuttiinkin sylissä (kantokoppakin tuntui
olevan mahottomuus…). Lyhyesti; Pamsu on persoonallinen kissa, melkein kuin koira kissan ruumiissa! :) Missähän olisi Pamsulle sopiva koti jossa saisi ainakin kerran päivässä käydä ulkoilemassa ihmisten kanssa valjaissa?

23.5.2011 Pamsu innostui tänä aamuna vetämään hippaa meidän nuorimman kisun kanssa, sekä on muutenkin rohkaistunut kissojen suhteen. Yhä kuitenkin suhtautuu pienellä varauksella meidän äärimmäisen rauhallista uros-kissaa, luultavimmin mahdollisen taustansa takia.. Tappeluja ei ole ollut kertaakaan, mutta sähinää jos tulee liian lähelle. Siitä huolimatta on jokaisen kissan kanssa haisteltu nokakkain, ja on Pamsu parit pusutkin antanut tolle meidän kollille nassuun ja kylkeen.. ;) Parempaan suuntaan ollaan siis menossa! Pamsu on sen lisäksi rohkaistunut ihmisten suhteen.

Kehräys ja puskenta kuuluu jokapäiväiseen rutiiniin jo, sekä Pamsu kaipaa ihmistä jos jää yksin. Varmasti ainakin tuokion miukuu ihmisten perään, ja muutenkin tullut puheliaammaksi. Sylissä hän ei edelleenkään viihdy, mutta rapsutukset ja silitykset ovat todella kivoja! Toivottavasti Pamsu löytäisi kodin tosiaan joko yhden tai muutaman rauhallisen mieluiten narttu kissan kaverina, tai yksin. Urokset eivät tosin ole mahdottomuus, mutta tottuminen olisi luultavimmin pidempi prosessi. Koirankin kanssa on tutustuttu eikä mitään hirveitä probleemia ollut. Valjasulkoilusta Pamsu pitää erityisen paljon. Lapsiin Pamsu suhtautuu myös rauhallisesti.

17.5.2011 Pamela oli steriloitavana.Pamelasta kuoriutui tänä aamuna ihan hirveä kehruukone..! Ihan täällä sulaa, ei toinen oo ennen kehränny melkein mitään, saati tullut kiehnäämään tai mitään.. Ihana piristys oli heti aamusta! Toipuminen on myös hyvällä mallilla, toinen vielä totuttelee vähän tohon ufo-tötteröön, esim. ettei sen kanssa kauheesti kiehnätä patterissa onnistuneesti:D Mutta katsotaan jos muutenkin käytös kissoja kohtaan paranee entisestään niin luulisin, että Pamela olisi ihan tyytyväinen vaikka olisi vähän leikkisempiä kissoja kaverina. ;)

14.5.2011 Kuulumisia kotihoidosta: Pamela on ollut meillä nyt kotihoidossa n. 2 viikkoa. Hän on ihan hyvin sopeutunut meille, vaikkakin alussa stressasi. Pamela on hyvin tottunut myös siihen, että talossa on hänen lisäkseen 3 kissaa (2 tyttöä ja 1 poika). Kissojen paras ystävä ehkei Pamsu ainakaan vielä ole, mutta jos tilanne pysyy tälläisenä kuin on niin Pamela sopisi joko ainoaksi kissaksi tai rauhallisen kissan kaveriksi. Meillä on myös jyrsijöitä, eikä niistä tyttö välitä oikein mitään. Pamsu ei ehkä ole sylikissa, mutta pitää kun leuan alta rapsuttaa ja hieman silittää. Yleensä Pamsu siirtyy muualle kun kokee ettei enään tarvitse hellyyttä. Pamsu on suloinen kissaneito, hieman uteliaskin.. Äänet kiinnostaa kovasti, leikkiminen eritoten kissanminttu-täytteisellä siili-pehmolla on hauskaa! :) Myös narut hieman kiinnostaa.
Ensi viikolla Pamsu menee rokotettavaksi, yleis tarkastukseen sekä näillä näkymin sterilisoitavaksi. Lisää kuulumisia myöhemmin!

3.5.2011 Pamela on 3,5 vuotias maatiaiskissa neitonen. Pamela on kiltti ja pitää silittelystä. Pamela ei laita pahakseen vaikka ottaa selälleen kellimään syliin. Pamela ei ole arka, vaan on kova heti kiehnäämään, eli erittäin ihmisläheinen. Pamela on aina elänyt sisäkissana, mutta lasitetulla parvekkeella on mukava katsella maisemia. Pamsu ei ole moksiskaan muista kissoista tai koirista. Lapsista ei ole täyttä varmuutta. Kuuleman perusteella ainakaan eskari-ikäiset lapset eivät saaneet tätä tyttöä hätkähtämään. Pamela on kotihoidossa Tampereen seudulla.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun.