Onnimanni

Onnista tuli koiraenkeli 22.6.2020.

***

Lisätty sivulle: 2009-06-09

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Onnimanni
29.6.2009 Onnimanni sai kodin Turusta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

19.8.2009 Pienestä ja pippurisesta Onnista tuli turkulainen kesäkuun lopussa, ja se otti kodin ja isäntäväen omakseen ensi nuuskutuksilla häntä heiluen. Onni on sopeutunut hyvin eivätkä kerrostalon äänetkään aiheuta pojassa kuin satunnaista reaktiota. Leluilla Onni oppi leikkimään pian kotiin päästyään isännän opastuksella. Nyt kyytiä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita saavat säännöllisesti lempilelut: pehmopossu ja naruankka. Lenkille Onni lähtee aina innolla ja metsään mentäisiin joka kerta, jos Onni ohjaisi talutinta.. Siellä kun pääsee usein juoksemaan irti ja etsimään keppejä, käpyjä ja kivoja mättäitä, jonne sukeltaa.

Kesälomareissulla omakotitalon äänet sitä vastoin saivat pojan reagoimaan
enemmän, ja jokainen ääni ja ovista kulkija piti kerta toisensa jälkeen
ilmoittaa ja tarkistaa. Vieraat ihmiset ja erityisesti keski-ikäiset miehet
tuntuvat olevan Onnille uhka, joilta varsinkin emäntää pitää puolustaa. Myös
eroahdistus nosti päätään jo ensi kokeiluilla. Onni kutsuu ovesta karannutta
laumaansa kuuluvalla ulinalla kokoon… Eroa on nyt harjoiteltu hiljalleen
pienissä erissä, mutta vielä ei ole läpimurtoa saavutettu. Ehkä ajan kanssa,
kun poika oppii, etteivät nämä ihmiset häviä minnekään ja aina tullaan takaisin. Ja jospa suojeluvaistokin antaisi hieman periksi, kun luottamus itseen, isäntäväkeen ja ympäristöön kasvaa vielä ajan ja treenin myötä.

Nyt elokuun alussa, 1 vuoden kunnioitettavaan ikään tullessaan, Onni aloitti
pentu/juniorikoulutuksen yhdessä isännän ja emännän kanssa. Ensimmäinen
oppitunti on takana ja Onni suoriutui hienosti! Reipas ja suloinen poika sulattaa vastaantulijoiden ja vierailijoiden sydämiä tasaiseen tahtiin ja päivittäin. Meidän sydämet se sulatti jo Tampereen tutustumisvierailulla:)

***

Urospentu, noin 6kk

17.6.2009 Onnimanni on jo kodin saaneen Fannimannin poika, ikäarvio noin 6 kk. Mahdollisesti mäyräkoirasekoitus.

Onnimanni on ilmeisesti asustanut pienen elämänsä koiratarhalla. Niin monta on uutta ja ihmeelistä asiaa, joille pitää myöski vähän haukkua. Onni oli tullessaan aikamoinen takkukasa, eikä tukkansa alta tainnut paljo mitään nähdäkkään. Parturoinnin ja sopeutumisen jälkeen haukkuminen onkin vähentynyt jo huimasti. Onni on todella reipas ja pirteä poika. Hihnassa kävely vaatii vielä hieman harjoitusta, mutta sujuu jo melko hyvin, varsinkin kun on kaveri näyttämässä mallia. Kun toinen jää nuuskuttelemaan niin Onni vetää pari ylimäärästä kieppiä, kun ei malttaisi paikallaan pysyä. Virtaa tästä koirasta siis löytyy, koko viiden kilon edestä, jota pitäisi purkaa ja osoittaa oikeisiin asioihin.

Yksin jää nätisti, kun on koira kaverina. Ihan yksin jäi vinkumaan, mutta luulen että tämä pojan koltiainen sopeutuu todella nopeasti uusiin juttuihin kunhan vain harjoittelee. Onni rakastaa rapsutuksia ja hellyyttä. Kun uusi koti tarjoaa sopivassa suhteessa rakkautta ja rajoja, Onni palkitsee takuulla elämänmittaisella ystävyydellä.

Onnimannia ei luovuteta perheeseen jossa on ihan pieniä lapsia eikä perheseen jossa on toinen uroskoira.

Kulukorvaus Onnimannista on 180€

Onnimanni luovutetaan tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä, ja nämä toimenpiteet löytyvät Onnimannin passista. Onnimannille on tehty kliininen tarkastus ennen Suomeen tuloa, ja tästä löytyy myös merkintä passista, tuonnissa on noudatettu edelleen välitettäväksi tuotavien eläinten maahantuonnin ehtoja.