Nova

Lisätty sivulle: 2007-09-09

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Nova
27.4.2016 Novasta tuli enkelikoira.

***

15.9.2007 Nova sai kodin Hyvinkäältä

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

30.5.2008 Lisätty kuva!

3.3.2008 Lisätty kuvia!

30.11.2007 Hellurei kaikki kanssahännänheiluttajat! Minusta on tullut jo noin 55 cm korkea ja kaunis “puoliluppakorvainen” ulkomuotoni ja herttaisen touhukas olemukseni onkin hurmannut kaikki emännän ja isännän sukulaiset. Olemme käyneet Lindan kanssa Rakkaiden Haukkujen arkitottelevaisuus kurssilla, ja minua on kehuttu mahtavan keskittymiskykyni ja oppimistaipumukseni takia sangen mahtavaksi koiraksi (josta olen tietysti itse aivan samaa mieltä!). Opettaja arveli myös, että minusta voisi isona tulla varsin hyvä jäljestäjä, jota kyllä ahkerasti harjoittelenkin ihan omasta aloitteesta. Tämä onkin jo nyt osoittautunut erityisen hyväksi taidoksi, sillä talon emännällä on taipumusta piilottaa kuivaruokaani pitkin lattioita, sohvan taakse, tyynyjen alle, yms. Luulee varmaan etten löydä niitä..

Lenkillä käynti on varsin mukavaa, varsinkin kotona “maalla” kun saa palloilla vapaasti pihalla ja naapurin pellolla. Kun Linda tekee yllättäviä käännöksiä, ja yrittää piiloutua minulta, täytyy tietysti tuo emäntä käydä palauttamassa ruotuun, ettei nyt sovi minne hyvänsä lähteä talsimaan, sitähän saattaa tuollainen höperö ihminen vaikka eksyä.

Kavereitakin olen täällä saanut. Leikkimiseen ehdottoman paras kaveri on Zorro (suursnautsersekoitus). Mutta suurimman kaverin tittelin on ottanut emännän “vanhapappa”, 17v suomenhevosruuna Ässä. Se ei vaan oikein näytä tajuavan, kun yritän sitä kutsua leikkimään (ihme koira). Tämä johtuu varmaan siitä, että on jo niin vanha, ettei puhetta ymmärrä. Mutta palaan asiaan taas, kun emäntänikin saa taas otettua minusta lisää kuvia. Mielellänihän minä poseeraisin, mutta tuntuu se rakkine olevan aina kateissa. Terveisin, Nova

17.9.2007 Nova kotiutui meille vallan rattoisasti. Vilkas neiti rauhoittui, ilmeisesti rauhalliset puitteet antoivat neitokaiselle mahdollisuuden levätä kunnolla, ja nukkuipa hän sitten valtaosan ekasta päivästä. Pikkuneiti oppi äkkiä talon tavoille, ja olohuoneen kokolattiamattokin on säästynyt tuholta ja turmiolta. Mutta toki myös villejä ja vauhdikkaita hetkiä löytyy. Terveisin, Linda & Nova

***

Narttupentu, noin 3kk

12.9.2007 Nova on itsepäinen ja sitkeä, mutta todella älykäs tyttö! Kolmen päivän aikana olemme oppineet istu sekä maahan käskyt, ja ulkona harjoitellaan jo hieman sivulle sekä seuraa käskyjen alkeita! Luoksetulokin sujuu vauhdilla :) Nova käyttää myös paljon nenäänsä, ja hyppää todistettavasti korkealle, joten tästäkin aukeaa uusia urakuvioita.

Neiti on alkanut nyt ulkosalla murisemaan vastaantuleville koirille ja sai eräs laitapuolen kulkijakin vauhtia matkaansa eräänä iltana kun neiti haukkui ja murisi niskakarvat pystyssä. Itseluottamusta tällä tytöllä siis on roppakaupalla!

Nova olisi täydellinen harrastuskoira. Tulevan omistajan tuleekin luvata kuljettaa tyttöä koulutuskentälle säännöllisesti! :)

9.9.2007 Nova on noin kolmen kuukauden ikäinen narttupentu, jonka rotuperimästä arvioidaan löytyvän ainakin saksanpaimenkoiraa, sekä mahdollisesti rottweileriä.

Nova on energinen, rohkea, avoin ja sosiaalinen tyttö, joka pitää niin ihmisistä kuin toisista koiristakin. Hihnassa Nova kävelee yllättävän kauniisti, ja kuuntelee ihmistäkin mukavasti. Novassa olisikin ainesta harrastuskoiraksi. Sohvaperunaa et tästä neidistä tule saamaan.

Rotuperimänsä mukaan Nova ei kuitenkaan ole helpoin mahdollinen valinta, vaan neiti osaa näyttää tyytymättömyytensäkin selvästi ja melko äänekkäästikin. Novalle etsitäänkin koirakokemusta omaavaa, aktiivista ja määrätietoista omaa ihmistä. Novaa ei anneta ensimmäiseksi koiraksi.

Nova on hoitokodissa Porissa, johon sitä voi sovittaessa tulla katsomaan.
Kulukorvaus Novasta on 150 €.